Quiz about Verbing the Noun
Quiz about Verbing the Noun

Verbing the Noun Trivia Quiz


Our language keeps adding new words to accommodate advancing technology, and older ones die off from neglect. Pick the noun that best fits the verb it has become in the 21st century. Enjoy!

A multiple-choice quiz by alexis722. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Humanities Trivia
  6. »
  7. Linguistics

Author
alexis722
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
368,323
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
1500
Last 3 plays: Guest 175 (8/10), Cymruambyth (10/10), Guest 39 (5/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. You have to send a message to Garcia right this minute. Telegrams are outmoded, phone calls are too expensive, so what -ing can you use? Hint

Telex
Track
Text
Tabulat

2. What's the -ing that became popular when the "Seinfeld" series was still running? Hint

Regift
Rebox
Reverb
Reparty

3. In the social networking sites, you may do this to someone or have it done to you.
Which -ing is this?
Hint

Friend
Companion
Bond
Acquaintenc

4. When a thinktank gets together, they might be doing this -ing? Hint

Prevaricat
Subvert
Procrastinat
Solution

5. You're moving the cursor around to find the right quiz. What -ing is it called? Hint

Llama
Dogsbody
Mous
Ratt

6. You're talking to somebody in a casual way when his friend pops in and asks if you are what -ing about politics? Hint

Chumm
Breakfast
Gription
Dialog

7. You've been sent out to make a complete check of the building, as corporate spies have been reported, or maybe even burglars. Which -ing are you involved in? Hint

Secret
Securitiz
Chuff
Transition

8. You've got this package for your aunt in Minnesota, and you really don't feel like driving to the post office. What's an -ing you can use instead? Hint

FedEx
Nato
Airlift
Stamp

9. The comic strip duo of Calvin and Hobbes came up with a nifty expression for this whole phenomenon. What is it? Hint

"Nouning verbs makes weirdness"
"Verbing weirds language"
"Adverbing nouns gets weird"
"Language weirds verbs"

10. This verb applies in situations such as speed dating, or any activity in which you have a limited time to be at a site. You need to move fast or the person waiting will do what -ing to you? Hint

Went
String
Next
Displum


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. You have to send a message to Garcia right this minute. Telegrams are outmoded, phone calls are too expensive, so what -ing can you use?

Answer: Text

You've seen them, or you are one of those doing it. Texting is everywhere, doesn't make a sound and the fact that your eyes are glued to your lap may not give you away even in school. A pseudo-language has sprung up from the keyboard.
2. What's the -ing that became popular when the "Seinfeld" series was still running?

Answer: Regift

What do you do with an unwanted gift from someone? In this classic situation you simply put it back in the box and use it as a gift for someone that person doesn't know, presuming the original gifter doesn't visit you often or have the opportunity to notice that you don't seem to have it around.

Seinfeld created some handy new words like 'spongeworthy', an adjective for someone who is worth using personal sexual protection for. I know, I know, a preposition is a word you do not end a sentence with. Unless you do.
3. In the social networking sites, you may do this to someone or have it done to you. Which -ing is this?

Answer: Friend

While each site may have its own version of 'friending', it seems that the worst thing that can happen in there is to be 'unfriended' by someone you care about.
ISC/ro, the International Scrabble Club, for example, uses 'buddy' rather than friend. Those with whom you do not care to play are placed in your 'no-play' list.
4. When a thinktank gets together, they might be doing this -ing?

Answer: Solution

Solutioning is what we now do for coming up with a practical answer to a problem.
Prevaricating is lying. Procrastinating is...I'll have to let you know later. Subverting is planning to undermine someone or thing.
5. You're moving the cursor around to find the right quiz. What -ing is it called?

Answer: Mous

We use mouses with or without tails. Mouses has apparently become an accepted plural to distinguish the computer mouse from live rodents: mice.
6. You're talking to somebody in a casual way when his friend pops in and asks if you are what -ing about politics?

Answer: Dialog

Dialoguing is the more sophisticated word to use when you're talking. It sounds much more important and spyworthy. To assist this idea, you glance around furtively from time to time and murmur into your wristwatch.
Chumming can refer to the placing of alluring, preferably bloody, bits of enticement into water to bring fish to your boat.
Breakfasting is what you might do in the morning.
Gription isn't a word, but it's apt for describing the ability to get ahold of slippery things.
7. You've been sent out to make a complete check of the building, as corporate spies have been reported, or maybe even burglars. Which -ing are you involved in?

Answer: Securitiz

We no longer make our homes and workplaces safe, we securitize them (or, in some parts of the world, securitise them), which can be anything from a simple deadbolt lock to an elaborate computerised system in the case of high profile buildings, top secret, hush-hush and button your lip!
8. You've got this package for your aunt in Minnesota, and you really don't feel like driving to the post office. What's an -ing you can use instead?

Answer: FedEx

FedExing has become a verb, and sometimes you can UPS packages, but DHLing hasn't become as popular. Yet. Googling is trending so you can probably find your best carrier online and get the lowest rate for your purposes.
9. The comic strip duo of Calvin and Hobbes came up with a nifty expression for this whole phenomenon. What is it?

Answer: "Verbing weirds language"

We do transitioning, actioning, rightsizing, concretizing, workshopping, messaging, badmouthing, elbowing, shouldering, footing, stomaching, heading, necking, strongarming, backing, fronting, siding, beavering, pigeonholing and a variety of odd actions.
10. This verb applies in situations such as speed dating, or any activity in which you have a limited time to be at a site. You need to move fast or the person waiting will do what -ing to you?

Answer: Next

You get your 5 minutes, 15 seconds or whatever and then there's a signal to shift to another screen, table or site. You're being 'nexted'. You may be relieved or frustrated, but you have to move along so everyone gets his time or money's worth. Otherwise they may 'guilt' you!
Source: Author alexis722

This quiz was reviewed by FunTrivia editor looney_tunes before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Feb 04 2023 : Guest 175: 8/10
Jan 28 2023 : Cymruambyth: 10/10
Jan 22 2023 : Guest 39: 5/10
Jan 17 2023 : Guest 131: 7/10
Jan 07 2023 : Guest 197: 0/10
Jan 02 2023 : maryhouse: 8/10
Jan 01 2023 : antarctican: 10/10
Dec 25 2022 : Guest 86: 6/10
Dec 24 2022 : Baguioboy: 8/10

Score Distribution

quiz
2/8/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us