Quiz about Agatha Christies Novels
Quiz about Agatha Christies Novels

Agatha Christie's Novels Trivia Quiz


Agatha Christie is known as the Queen of Mystery and Detective Fiction and she's my favourite author! See you much you know. SPOILERS inside!

A multiple-choice quiz by snufalufagus. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Literature Trivia
  6. »
  7. Authors A-C
  8. »
  9. Agatha Christie

Author
snufalufagus
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
255,589
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
1307
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 203 (5/10), Guest 93 (5/10), Guest 78 (9/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Which of these alternate titles has 'And Then There Were None' been known by? Hint

Ten Little Indians
The Puppet
And They All Ran Home
Out They Run

2. Complete the title: "The Murder of ______ ______ " is a Christie mystery in which we discover that the murderer was actually the narrator of the story.

Answer: (First and last name)
3. How did Agatha Christie feel about her character Hercule Poirot? Hint

She said he "allowed me to recall fond memories of my Uncle Edgar".
She thought he was "a dear little man".
She thought he was "an insufferable little creep".
She said he was "closer to my heart than any other character".

4. Jane Marple appeared in 12 Christie novels.

True
False

5. 'Crooked House': choose the correct storyline. Hint

A wealthy Greek businessman is found dead in his London home, and his young widow is the prime suspect.
Two unlikely detectives are appointed to track down Nazi killers operating from a seaside resort.
A party at the clifftop home of an elderly widow turns out to be a carefully laid plan for murder.
A memorial dinner for a beautiful young woman is tainted with another sudden death.

6. Tommy and Tuppence solve the mystery in 'Ordeal by Innocence'.

True
False

7. What other title was 'Why Didn't They Ask Evans?' published under?

Answer: (Three Words)
8. Which character did NOT appear in 'Cards on the Table'? Hint

Ariadne Oliver
Colonel Race
Superintendent Battle
Miss Marple

9. How many murderers are responsible for Ratchett's death in 'Murder on the Orient Express'? Hint

One
Seven
Four
Twelve

10. Complete the quotation to provide the title of the Christie novel: "All converging towards a given spot...And then, when the time comes - over the top! Zero Hour. Yes, all of them converging ________
________."

Answer: (Two words)

(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which of these alternate titles has 'And Then There Were None' been known by?

Answer: Ten Little Indians

'And Then There Were None' is Agatha Christie's best selling novel!
2. Complete the title: "The Murder of ______ ______ " is a Christie mystery in which we discover that the murderer was actually the narrator of the story.

Answer: Roger Ackroyd

Many people felt cheated by the twist ending, but now the book is considered a masterpiece of the genre!
3. How did Agatha Christie feel about her character Hercule Poirot?

Answer: She thought he was "an insufferable little creep".

Christie disliked the character of Poirot, but felt it her duty to continue to produce what the public liked - and what they liked was Poirot.
4. Jane Marple appeared in 12 Christie novels.

Answer: True

The first novel featuring Miss Marple is 'The Murder at the Vicarage'.
5. 'Crooked House': choose the correct storyline.

Answer: A wealthy Greek businessman is found dead in his London home, and his young widow is the prime suspect.

The incorrect answers are the storylines of 'Towards Zero', 'Sparkling Cyanide' and 'N or M?'.
6. Tommy and Tuppence solve the mystery in 'Ordeal by Innocence'.

Answer: False

'Ordeal by Innocence' doesn't feature Poirot, Miss Marple or Tommy and Tuppence Beresford.
7. What other title was 'Why Didn't They Ask Evans?' published under?

Answer: The Boomerang Clue

'Why Didn't They Ask Evans?' was published in 1934.
8. Which character did NOT appear in 'Cards on the Table'?

Answer: Miss Marple

This was the first appearance of Ariadne Oliver, Poirot's novelist friend, in any of Christie's novels, although she did appear in the book of short stories 'Parker Pyne Investigates'.
9. How many murderers are responsible for Ratchett's death in 'Murder on the Orient Express'?

Answer: Twelve

Of the thirteen suspects on the train, Poirot concludes that only one of them did not take part in the murder.
10. Complete the quotation to provide the title of the Christie novel: "All converging towards a given spot...And then, when the time comes - over the top! Zero Hour. Yes, all of them converging ________ ________."

Answer: towards zero

This line was spoken by Mr Treves, the most famous member of a famous firm of solicitors, in the novel 'Towards Zero'.
Source: Author snufalufagus

This quiz was reviewed by FunTrivia editor MotherGoose before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Feb 05 2023 : Guest 203: 5/10
Feb 05 2023 : Guest 93: 5/10
Feb 02 2023 : Guest 78: 9/10
Jan 29 2023 : Guest 72: 8/10
Jan 23 2023 : Guest 147: 8/10
Jan 18 2023 : Guest 207: 7/10
Jan 18 2023 : Guest 2: 7/10
Jan 05 2023 : Guest 92: 7/10
Dec 30 2022 : Guest 2: 9/10

Score Distribution

quiz
2/8/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us