Quiz about Clued up on Christie Mysteries
Quiz about Clued up on Christie Mysteries

Clued up on Christie Mysteries? Quiz


Think you are familiar with all the stories of Agatha Christie? See how much you can remember by guessing the titles of these famous mysteries from the story description...

A multiple-choice quiz by ruma. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Literature Trivia
  6. »
  7. Authors A-C
  8. »
  9. Agatha Christie

Author
ruma
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
77,759
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
2864
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 172 (9/10), Guest 78 (10/10), jefner40 (10/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. A famous film star, Marina Gregg, moves to St Mary Mead with her film director husband. There's much excitement in the village, even more so when an overenthusiastic fan dies after drinking Marina's poisoned cocktail. Miss Marple must solve this mystery, and soon. Hint

Murder at the Vicarage
Murder is Easy
The Hollow
The Mirror Crack'd

2. Ten strangers are marooned on an island, stalked by their mysterious 'host', who picks them off one by one, killing them on the basis of a children's nursery rhyme. Who will solve this mystery if no one survives? Classic Christie. Hint

The Thirteen Problems
The ABC Murders
And Then There Were None
The Seven Dials Mystery

3. Miss Marple's friend sees a man strangling a woman on board a train that passes her own ... or does she? No one believes her except Miss Marple, who sends her 'mole' Lucy Eyelesbarrow, in to the Crackenthorpe house, where all the answers seem to lie. Hint

The Mirror Crack'd
Appointment with Death
Evil Under the Sun
4.50 from Paddington

4. Who would want to kill an ordinary charlady? James Bentley is condemned to die after being found guilty of her death. But Superintendent Spence is not convinced of his guilt and calls in Hercule Poirot to get to the bottom of this mystery. More murders follow. Other characters in the book include Eve Carpenter, Deidre Henderson, Robin Upward and the irrepressible Mrs Ariadne Oliver. Guess the name of the book. Hint

The Body in the Library
The Clocks
By the Pricking of my Thumbs
Mrs McGinty's Dead

5. Mrs Oliver is called in to organize a Murder Hunt at the garden party of Sir George and Lady Stubbs. She does this with her usual enthusiasm, organizing clues, alibis and a 'body' as well. Only the 'body' of a girl scout ends up being a real body, and the murder of Marlene Tucker brings Hercule Poirot down to the country to investigate and help his old friend. Hint

Dead Man's Folly
Halloween Party
A Murder is Announced
The Body in the Library

6. A group of people at a beach resort. A beautiful adulterous wife, Arlena Marshall attracts the attention of everyone present, and the anger and jealousy of a few. Soon, she is spectacularly dead - but who could have done it? The ardent lover, the cuckolded husband, the jealous stepdaughter, the rejected wife; Hercule Poirot sets out to find the truth. Hint

Cat Among Pigeons
At Bertram's Hotel
Death Comes as the End
Evil Under the Sun

7. Another murder mystery based on a nursery rhyme brings Miss Marple to Yewtree Lodge, the home of the Fortescues, to investigate the death by stragulation of a simple maid called Gladys. Was it Percival, Lancelot, or simply someone else whodunnit? Hint

And Then There Were None
Hickory Dickory Dock
A Pocketful of Rye
Cat Among the Pigeons

8. Who would want to kill Nick Buckley? She was a pretty young girl without a care in the world, except for her lovely old home in Cornwall. Surely not Jim Lazarus, Commander Challenger, Charles Vyse or Frederica Rice? Three failed attempts on her life convince Hercule Poirot that she is in danger...and what then when murder DOES happen.? Hint

After the Funeral
Nemesis
Peril at End House
Third Girl

9. Newly married Gwenda Reed settles in a small town in coastal England with her husband Giles on their return from New Zealand. She immediately feels at home on her new house, almost familiar with her surroundings. Then, hearing a line from a Webster play, The Duchess of Malfi makes her realize that the familiarity stems from recognition and memory, memory of a murder committed many years ago in the same house when she was a child. She turns to Miss Marple for help. Hint

Sleeping Murder
Endless Night
Dead Man's Folly
Evil Under the Sun

10. A scenario of murders against a theatrical setting. Stephen Babbington is the first to die while sipping a cocktail, followed by Sir Bartholomew Strange, the best friend of the renowned stage actor, Sir Charles Cartwright. Will he be next? Hercule Poirot can solve the unsolvable. Hint

The Pale Horse
Sparkling Cyanide
Ordeal by Innocence
Three Act Tragedy


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. A famous film star, Marina Gregg, moves to St Mary Mead with her film director husband. There's much excitement in the village, even more so when an overenthusiastic fan dies after drinking Marina's poisoned cocktail. Miss Marple must solve this mystery, and soon.

Answer: The Mirror Crack'd

Of course, Miss Marple solves this one! Made into a movie starring Elizabeth Taylor, Rock Hudson, Tony Curtis, Edward Fox and Angela Lansbury as Miss Marple.
2. Ten strangers are marooned on an island, stalked by their mysterious 'host', who picks them off one by one, killing them on the basis of a children's nursery rhyme. Who will solve this mystery if no one survives? Classic Christie.

Answer: And Then There Were None

Arguably one of Ms. Christie's finest and most puzzling, the original British title being 'Ten Little Niggers'. It has also been published as 'Ten Little Indians'. As to who solves the mystery after all ten are killed, well, read the book and find out!
3. Miss Marple's friend sees a man strangling a woman on board a train that passes her own ... or does she? No one believes her except Miss Marple, who sends her 'mole' Lucy Eyelesbarrow, in to the Crackenthorpe house, where all the answers seem to lie.

Answer: 4.50 from Paddington

Alternative title: What Mrs McGillicuddy Saw - of COURSE she saw a murder take place, and after more twists, turns and tragedies, Miss Marple and Lucy discover exactly who and what, she saw.
4. Who would want to kill an ordinary charlady? James Bentley is condemned to die after being found guilty of her death. But Superintendent Spence is not convinced of his guilt and calls in Hercule Poirot to get to the bottom of this mystery. More murders follow. Other characters in the book include Eve Carpenter, Deidre Henderson, Robin Upward and the irrepressible Mrs Ariadne Oliver. Guess the name of the book.

Answer: Mrs McGinty's Dead

What did Mrs McGinty know that was so important? did she recognize someone who desperately wanted to stay incognito? Is there another murder mystery where the murder weapon is a sugar hammer?Hercule Poirot knows it all before the end.
5. Mrs Oliver is called in to organize a Murder Hunt at the garden party of Sir George and Lady Stubbs. She does this with her usual enthusiasm, organizing clues, alibis and a 'body' as well. Only the 'body' of a girl scout ends up being a real body, and the murder of Marlene Tucker brings Hercule Poirot down to the country to investigate and help his old friend.

Answer: Dead Man's Folly

It turns out that the girl scout knew a lot more about things she shouldn't know or meddle in.
6. A group of people at a beach resort. A beautiful adulterous wife, Arlena Marshall attracts the attention of everyone present, and the anger and jealousy of a few. Soon, she is spectacularly dead - but who could have done it? The ardent lover, the cuckolded husband, the jealous stepdaughter, the rejected wife; Hercule Poirot sets out to find the truth.

Answer: Evil Under the Sun

A truly ingenious story, made into a film starring Peter Ustinov as Hercule Poirot, as well as James Mason, Roddy Macdowell and Diana Rigg.
7. Another murder mystery based on a nursery rhyme brings Miss Marple to Yewtree Lodge, the home of the Fortescues, to investigate the death by stragulation of a simple maid called Gladys. Was it Percival, Lancelot, or simply someone else whodunnit?

Answer: A Pocketful of Rye

There was a King in his counting house, and a Queen in her parlour eating bread and honey, and poor Gladys the maid had a clothespeg attached to her poor dead nose.
8. Who would want to kill Nick Buckley? She was a pretty young girl without a care in the world, except for her lovely old home in Cornwall. Surely not Jim Lazarus, Commander Challenger, Charles Vyse or Frederica Rice? Three failed attempts on her life convince Hercule Poirot that she is in danger...and what then when murder DOES happen.?

Answer: Peril at End House

Nick Buckley was engaged to the airman who died tragically, Michael Seton, and this was why murder had to happen.
9. Newly married Gwenda Reed settles in a small town in coastal England with her husband Giles on their return from New Zealand. She immediately feels at home on her new house, almost familiar with her surroundings. Then, hearing a line from a Webster play, The Duchess of Malfi makes her realize that the familiarity stems from recognition and memory, memory of a murder committed many years ago in the same house when she was a child. She turns to Miss Marple for help.

Answer: Sleeping Murder

Miss Marple's last case.
10. A scenario of murders against a theatrical setting. Stephen Babbington is the first to die while sipping a cocktail, followed by Sir Bartholomew Strange, the best friend of the renowned stage actor, Sir Charles Cartwright. Will he be next? Hercule Poirot can solve the unsolvable.

Answer: Three Act Tragedy

Death by nicotine poisoning...cherchez la femme! A truly theatrical offering from Ms Christie
Source: Author ruma

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Feb 01 2023 : Guest 172: 9/10
Jan 31 2023 : Guest 78: 10/10
Jan 31 2023 : jefner40: 10/10
Jan 30 2023 : Guest 101: 10/10
Jan 27 2023 : Guest 91: 10/10
Jan 24 2023 : Guest 118: 10/10
Jan 21 2023 : Guest 216: 9/10
Jan 17 2023 : Guest 90: 9/10
Jan 16 2023 : Guest 104: 6/10

Score Distribution

quiz
2/5/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us