FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Agatha Christies The ABC Murders
Quiz about Agatha Christies The ABC Murders

Agatha Christie's "The ABC Murders" Quiz


This one is on "The ABC Murders". This quiz contains spoilers.

A multiple-choice quiz by Joepetz. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Literature Trivia
  6. »
  7. Single Story
  8. »
  9. The ABC Murders

Author
Joepetz
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
307,193
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
691
Last 3 plays: Guest 81 (7/10), heidi66 (9/10), Guest 201 (1/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Who is the narrator for most of the novel? Hint

Poirot
Inspector Japp
Alexander Bonaparte Cust
Hastings

2. Who lives next door to Mrs. Ascher? Hint

Mrs. Fowler
Poirot
Alexander Bonaparte Cust
Sir Carmichael Clarke

3. Who is Betty's coworker at the Ginger Cat? Hint

Miss Howard
Miss Higley
Miss Powderly
Miss Littlefoot

4. Which two people arrived at The Barnards' house when Poirot is questioning the parents? Hint

Miss Higley and Donald
Megan and Cust
Miss Higley and Megan
Megan and Donald

5. What was Betty strangled with? Hint

Her own shoelaces
Her own belt
The murderer's shoelaces
The murderer's belt

6. What is wrong with Lady Clarke? Hint

She is suicidal
She has cancer
She is dead
She is braindead

7. What does Sir Clarke collect? Hint

Ancient Greek paintings
African masks
Chinese art
South American insects

8. The person who was killed in Doncaster had a last name beginning with what letter? Hint

D
I
H
E

9. Who had the knife after the Doncaster murder? Hint

Alexander Bonaparte Cust
Thora Grey
Clark
Donald Fraser

10. Who first told the police about Cust? Hint

Mrs. Marbury
Poirot
Lily
Tom


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who is the narrator for most of the novel?

Answer: Hastings

Hastings has just returned from Argentina and is quickly wrangled into this mystery.
2. Who lives next door to Mrs. Ascher?

Answer: Mrs. Fowler

Mrs. Fowler was a poor woman. She has a lot of kids and has to be bribed in order to be asked questions.
3. Who is Betty's coworker at the Ginger Cat?

Answer: Miss Higley

Miss Higley thought Betty went to see a man on the day she died. Miss Higley was right.
4. Which two people arrived at The Barnards' house when Poirot is questioning the parents?

Answer: Megan and Donald

They both arrived when they heard of Betty's death. Both of them were early suspects.
5. What was Betty strangled with?

Answer: Her own belt

This meant that the murderer was very close to Betty.
6. What is wrong with Lady Clarke?

Answer: She has cancer

She has an incurable cancer. After her death, Mr. Clarke may have married Thora Grey.
7. What does Sir Clarke collect?

Answer: Chinese art

His brother spent a lot of time in Asia buying these pieces.
8. The person who was killed in Doncaster had a last name beginning with what letter?

Answer: E

It was highly suspected that the murderer had made a mistake.
9. Who had the knife after the Doncaster murder?

Answer: Alexander Bonaparte Cust

After Clarke committed the murder, he disposed of the knife in Cust's pocket.
10. Who first told the police about Cust?

Answer: Tom

Tom is Lily's boyfriend who ran into Cust heading to Doncaster. Cust said he was going to Cheltenham.
Source: Author Joepetz

This quiz was reviewed by FunTrivia editor MotherGoose before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Sep 20 2023 : Guest 81: 7/10
Sep 08 2023 : heidi66: 9/10
Sep 05 2023 : Guest 201: 1/10
Aug 29 2023 : Guest 174: 10/10
Aug 28 2023 : Guest 173: 8/10
Aug 17 2023 : Guest 212: 10/10
Aug 11 2023 : Guest 101: 6/10
Aug 09 2023 : Guest 105: 9/10
Aug 08 2023 : Guest 117: 9/10

Score Distribution

quiz
Related Quizzes
This quiz is part of series Christie's Mysteries:

A list of my Agatha Christie quizzes.

  1. Killer Advice Average
  2. They Messed Up, Big Time Average
  3. Agatha Christie's "Evil Under the Sun" Average
  4. Agatha Christie's 'Murder on the Orient Express' Average
  5. Agatha Christie's "Dead Man's Folly" Average
  6. "And Then There Were None" Characters Average
  7. Agatha Christie's "Death in the Clouds" Average
  8. Agatha Christie by the Numbers Tough
  9. Hercule Poirot isn't Always Right Average
  10. Five Little Pigs Average
  11. Agatha Christie's 'Death on the Nile' Average
  12. Agatha Christie's "The ABC Murders" Average

9/23/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us