FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Agatha Christie by the Numbers
Quiz about Agatha Christie by the Numbers

Agatha Christie by the Numbers Quiz


This quiz covers numbers 1-10 in various Agatha Christie novels.

A multiple-choice quiz by Joepetz. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Literature Trivia
  6. »
  7. Christie, Agatha
  8. »
  9. Thematic Christie

Author
Joepetz
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
343,684
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
521
Last 3 plays: Guest 92 (6/10), Guest 109 (3/10), Guest 212 (6/10).
- -
Question 1 of 10
1. One is for how many days it took Hercule Poirot to solve one of his cases. In which novel did he accomplish this feat? Hint


Question 2 of 10
2. Two is for "The Secret Adversary," the second Christie novel. In this thriller, Tommy and Tuppence search for a villain known only by what colorful name? Hint


Question 3 of 10
3. Three is the number of children that Magda and Philip Leonides have in "Crooked House." Which one of them is the murderer in the novel? Hint


Question 4 of 10
4. Four is for the number of murders in "The ABC Murders." What letter does the final victim's last name begin with? Hint


Question 5 of 10
5. Five is for the "Five Little Pigs." Which pig actually committed the murder? Hint


Question 6 of 10
6. Six is the number of heirs in "After the Funeral". Which of the following is not one of them? Hint


Question 7 of 10
7. Seven is the number of dinner guests at Rosemary Barton's birthday party in "Sparkling Cyanide". She died at the party and her death was declared a suicide. One year later the surviving guests returned to the same restaurant where one of them died. Which one? Hint


Question 8 of 10
8. Eight is for the number of victims in "Death Comes as the End." Which of the following is one of the few lucky ones to survive to the end? Hint


Question 9 of 10
9. Nine is for the number of people present at Mr. Shaitana's party in "Cards on the Table." What card game did everyone, except Shaitana, play? Hint


Question 10 of 10
10. Ten is the number of guests in "And Then There Were None." Who was the tenth one to die? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 11 2024 : Guest 92: 6/10
Jun 03 2024 : Guest 109: 3/10
Apr 22 2024 : Guest 212: 6/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. One is for how many days it took Hercule Poirot to solve one of his cases. In which novel did he accomplish this feat?

Answer: Appointment with Death

Poirot took up the challenge to solve the murder of Mrs. Boynton in one day. Although he was initially baffled, he managed to solve it.
2. Two is for "The Secret Adversary," the second Christie novel. In this thriller, Tommy and Tuppence search for a villain known only by what colorful name?

Answer: Mr. Brown

Mr. Brown turns out to be Sir James Peel Edgerton, a man whom Tommy and Tuppence initially trusted.
3. Three is the number of children that Magda and Philip Leonides have in "Crooked House." Which one of them is the murderer in the novel?

Answer: Josephine

Josephine killed her grandfather because he wouldn't pay for her ballet lessons.
4. Four is for the number of murders in "The ABC Murders." What letter does the final victim's last name begin with?

Answer: E

Everyone, including Poirot, was surprised about this. Poirot even thought that ABC made a mistake since someone with a "D" name was nearby.
5. Five is for the "Five Little Pigs." Which pig actually committed the murder?

Answer: The one who had roast beef

Elsa is the one who had roast beef. She killed Amyas in order to seek revenge because he was not going to leave his wife for her.
6. Six is the number of heirs in "After the Funeral". Which of the following is not one of them?

Answer: Lanscombe

The loyal butler received only a small allowance from his master's will. The other heirs were Helen Abernathie, Timothy Abernathie and Rosamund Shane.
7. Seven is the number of dinner guests at Rosemary Barton's birthday party in "Sparkling Cyanide". She died at the party and her death was declared a suicide. One year later the surviving guests returned to the same restaurant where one of them died. Which one?

Answer: George Barton

Iris Marle was the intended victim. However, because of a mistake by a waiter, George was killed instead.
8. Eight is for the number of victims in "Death Comes as the End." Which of the following is one of the few lucky ones to survive to the end?

Answer: Kait

The victims in order are: Nofret, Satipy, Sobek, a messenger boy, Ipy, Esa, Henet and Yahmose.
9. Nine is for the number of people present at Mr. Shaitana's party in "Cards on the Table." What card game did everyone, except Shaitana, play?

Answer: Bridge

This is very important to the novel, since the only opportunity the murderer had to kill Shaitana was when he or she was dummy.
10. Ten is the number of guests in "And Then There Were None." Who was the tenth one to die?

Answer: Justice Wargrave

Justice Wargrave was the tenth one to die. He faked his death and then killed himself after the other nine had died.
Source: Author Joepetz

This quiz was reviewed by FunTrivia editor looney_tunes before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series Christie's Mysteries:

A list of my Agatha Christie quizzes.

  1. Killer Advice Average
  2. They Messed Up, Big Time Average
  3. Agatha Christie's "Evil Under the Sun" Average
  4. Agatha Christie's 'Murder on the Orient Express' Average
  5. Agatha Christie's "Dead Man's Folly" Average
  6. "And Then There Were None" Characters Average
  7. Agatha Christie's "Death in the Clouds" Average
  8. Agatha Christie by the Numbers Tough
  9. Hercule Poirot isn't Always Right Average
  10. Five Little Pigs Average
  11. Agatha Christie's 'Death on the Nile' Average
  12. Agatha Christie's "The ABC Murders" Average

6/18/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us