FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Cold Comfort Farm  the Novel
Quiz about Cold Comfort Farm  the Novel

Cold Comfort Farm - the Novel Trivia Quiz


If you've read Stella Gibbons' quirky book you'll do fine. If you've watched the movie you'll still be in pretty good shape. And if you've 'seen something nasty in the woodshed,' you'll have it made in the shade!

A multiple-choice quiz by gillyjj. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Literature Trivia
  6. »
  7. Authors D-G
  8. »
  9. Stella Gibbons

Author
gillyjj
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
51,485
Updated
Dec 03 21
# Qns
19
Difficulty
Average
Avg Score
13 / 19
Plays
425
- -
Question 1 of 19
1. Flora thinks that what kind of marriage is preferable? Hint


Question 2 of 19
2. Mrs. Smiling's hobby is collecting what?

Answer: (One Word)
Question 3 of 19
3. Who wrote 'Cold Comfort Farm'? Hint


Question 4 of 19
4. What occupation besides journalism and book-keeping does Mrs. Smiling suggest that Flora try? Hint


Question 5 of 19
5. What is the name of the county where the farm is located?

Answer: (Somewhere in England...)
Question 6 of 19
6. Flora hoped to someday write a novel as good as what? Hint


Question 7 of 19
7. Flora was a bit alarmed to learn that her two male cousins' names were what? Hint


Question 8 of 19
8. What plant's blooming time causes trouble to several farm residents? Hint


Question 9 of 19
9. What is Seth's true passion? Hint


Question 10 of 19
10. What did Graceless the cow lose? Hint


Question 11 of 19
11. What does Amos tell his congregation they won't find in hell? Hint


Question 12 of 19
12. Who is writing a book about Branwell Bronte? Hint


Question 13 of 19
13. Mrs. Beetle plans for her grandchildren to someday form a what? Hint


Question 14 of 19
14. Who do the Starkadders think Seth might run into in Hollywood? Hint


Question 15 of 19
15. The movie version leads us to believe that Rennet will end up marrying Reuben. According to the book, who does she end up marrying? Hint


Question 16 of 19
16. Aunt Ada Doom comes downstairs two nights a year for what? Hint


Question 17 of 19
17. What wedding gift does Adam give Elfine? Hint


Question 18 of 19
18. Flora's favorite book is 'The Pensees' by the Abbe Fausse-Maigre. What is the name of his other book that she finds indispensable?

Answer: (Four Words (first word The))
Question 19 of 19
19. Who asks the question, 'Do you believe that women have souls'? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Flora thinks that what kind of marriage is preferable?

Answer: arranged

I have always liked the sound of the phrase 'a marriage has been arranged'.'
2. Mrs. Smiling's hobby is collecting what?

Answer: brassieres

Her friends could restore her composure in moments of distress with the phrase: 'I saw a brassiere to-day, Mary, that would have interested you...'
3. Who wrote 'Cold Comfort Farm'?

Answer: Stella Gibbons

She also wrote 'Conference at Cold Comfort Farm' and a short story, 'Christmas at Cold Comfort Farm'. I've never seen either of {these;} I'm assuming they're out of print. But I imagine there will always be Starkadders at Cold Comfort Farm!
4. What occupation besides journalism and book-keeping does Mrs. Smiling suggest that Flora try?

Answer: bee-keeping

I love the way Joanna Lumley delivers that line in the movie!
5. What is the name of the county where the farm is located?

Answer: Sussex

Flora felt that Sussex was not quite like other counties...even before she arrived at the farm.
6. Flora hoped to someday write a novel as good as what?

Answer: Persuasion

She felt that she had a lot in common with Jane Austen
7. Flora was a bit alarmed to learn that her two male cousins' names were what?

Answer: Seth and Reuben

8. What plant's blooming time causes trouble to several farm residents?

Answer: sukebind

Meriam got pregnant each time, and Rennet tended to jump down the well. (I believe Ms. Gibbons invented 'sukebind').
9. What is Seth's true passion?

Answer: talkies

He likes the talkies 'better nor anything in the whoal world.'
10. What did Graceless the cow lose?

Answer: leg

Adam didn't notice.
11. What does Amos tell his congregation they won't find in hell?

Answer: butter

...'ye run away to clap a bit o' butter on it to take the pain away. Ah, but there'll be no butter in hell!'
12. Who is writing a book about Branwell Bronte?

Answer: Mr. Mybug

He intends to prove that Branwell Bronte, not his sisters, actually wrote 'Wuthering Heights','Jane Eyre', etc.
13. Mrs. Beetle plans for her grandchildren to someday form a what?

Answer: jazz band

14. Who do the Starkadders think Seth might run into in Hollywood?

Answer: Amos Starkadder

15. The movie version leads us to believe that Rennet will end up marrying Reuben. According to the book, who does she end up marrying?

Answer: Mr. Mybug

Upon seeing her for the first time he remarks that she 'has that untamed look you see sometimes in newly-born leverets'. Obviously love at first sight!
16. Aunt Ada Doom comes downstairs two nights a year for what?

Answer: The Counting

17. What wedding gift does Adam give Elfine?

Answer: a bird's nest

...with four pink eggs in it.
18. Flora's favorite book is 'The Pensees' by the Abbe Fausse-Maigre. What is the name of his other book that she finds indispensable?

Answer: The Higher Common Sense

19. Who asks the question, 'Do you believe that women have souls'?

Answer: Mr. Mybug

Source: Author gillyjj

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series Odd Number of Questions:

Somehow (don't ask how) there are quizzes on FunTrivia without 5, 10, 15, 20, or 25 questions. (This is prior to allowing an unusual number of questions starting at the end of 2021.)

  1. Gaston Leroux's Phantom of the Opera Average
  2. Groovy 'The Emperor's New Groove' Easier
  3. 'Buffy' For Diehard Fans Average
  4. Shakira Song Lyrics Average
  5. Contemporary Christian Lyrics- H Tough
  6. Nascar Driver Dale Earnhardt Average
  7. Baseball Cards Average
  8. The Score Average
  9. Do You Know 'Designing Women'? Average
  10. Cold Comfort Farm - the Novel Average
  11. The Money Pit Average
  12. Bet You Didn't Know Difficult

4/16/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us