FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Baseball Cards
Quiz about Baseball Cards

11 Question Sports Quiz: Baseball Cards | Baseball


Do you know your Baseball Cards? It will help to be a card collector to do well on this one ... but you might be surprised!

A multiple-choice quiz by sedgewick. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. Baseball
  8. »
  9. Baseball Cards

Author
sedgewick
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
26,233
Updated
Dec 03 21
# Qns
11
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 11
Plays
10892
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: Guest 172 (8/11), rainbowriver (11/11), Guest 31 (10/11).
- -
Question 1 of 11
1. Undeniably the king of baseball card companies, this company celebrates its golden anniversay in 2001. What is its name? Hint


Question 2 of 11
2. His 1985 Team USA rookie card carries a nice book value in the proper condition. Who is he? Hint


Question 3 of 11
3. Of several rookie cards, his Upper Deck issue from 1989 is the most popular. Who is he? Hint


Question 4 of 11
4. In the 1970s, my mom bought box after box of this product so I could cut the 3-panel baseball cards off the back. Which product was it? Hint


Question 5 of 11
5. If you were looking at a 3-D Superstar card in 1976, what will you most likely find on a cereal box panel in your cupboard? Hint


Question 6 of 11
6. Who appears alongside Nolan Ryan on a Topps Mets Rookie Stars baseball card from 1968? Hint


Question 7 of 11
7. What does DP mean in a baseball card price guide? Hint


Question 8 of 11
8. Though this card company died in the early to mid fifties, it was resurrected in 1989 and has become the 'king of the rookie' cards. Which is it? Hint


Question 9 of 11
9. Which of the following are not yet available on a 'game-used' memorabilia baseball card insert? Hint


Question 10 of 11
10. This player is featured on a pre-WWI baseball card that has fetched more than $1,000,000 at auction. Who is he? Hint


Question 11 of 11
11. This product was commonly included with baseball cards until the mid-eighties. What is it? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 28 2024 : Guest 172: 8/11
Feb 27 2024 : rainbowriver: 11/11
Feb 27 2024 : Guest 31: 10/11
Feb 27 2024 : Guest 174: 5/11
Feb 26 2024 : Guest 108: 11/11
Feb 26 2024 : Guest 69: 7/11
Feb 26 2024 : Guest 107: 8/11
Feb 25 2024 : Guest 174: 11/11
Feb 23 2024 : Guest 172: 8/11

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Undeniably the king of baseball card companies, this company celebrates its golden anniversay in 2001. What is its name?

Answer: Topps

Topps monopolized the market in the 60's and 70's and still goes strong after 50 years.
2. His 1985 Team USA rookie card carries a nice book value in the proper condition. Who is he?

Answer: Mark McGwire

Though Clemens had a 1985 rookie card, only Mac played for the USA Olympic team.
3. Of several rookie cards, his Upper Deck issue from 1989 is the most popular. Who is he?

Answer: Ken Griffey Jr.

Bonds features rookies in 1986 and 1987. Pedro doesn't come until the 90's. The Big Unit has earned the collectors' respect yet.
4. In the 1970s, my mom bought box after box of this product so I could cut the 3-panel baseball cards off the back. Which product was it?

Answer: Twinkies

Hostess Twinkies, Suzy Q's, and Cupcakes carried the three-paneled baseball cards on the back.
For three of the five years that these cards were printed (1975-1977), the cards came *inside* the Twinkies package in single card form.
5. If you were looking at a 3-D Superstar card in 1976, what will you most likely find on a cereal box panel in your cupboard?

Answer: Tony the Tiger

Though you could hardly beat Count Chocula for sheer sugary chocolate delight, it was Kelloggs Frosted Flakes with Tony the Tiger that carried 3d Superstar baseball cards throughout the 70's and into the 80's--except for 1973 when the cards were the standard '2D.'
6. Who appears alongside Nolan Ryan on a Topps Mets Rookie Stars baseball card from 1968?

Answer: Jerry Koosman

Now how's that for a couple of tough rookie pitchers together on one team?
7. What does DP mean in a baseball card price guide?

Answer: double print

Double Print cards are produced in higher quantities than other cards in a particular set or print run.
8. Though this card company died in the early to mid fifties, it was resurrected in 1989 and has become the 'king of the rookie' cards. Which is it?

Answer: Bowman

Rookie collectors are apt to gather a good supply of Bowman, Bowman Chrome, and Bowman's Best rookie cards each year.
9. Which of the following are not yet available on a 'game-used' memorabilia baseball card insert?

Answer: Game Used Pine Tar

Can you believe it! Game-used dirt!? What's next? Game-used sweat?
10. This player is featured on a pre-WWI baseball card that has fetched more than $1,000,000 at auction. Who is he?

Answer: Honus Wagner

Wagner's tobacco card (T-206) was discontinued because Wagner did not wish to be associated with tobacco use, and the resulting short production run has put his card at the top of the heap for collectors. A graded PSA 8 version sold this past summer on eBay for 1.265 million dollars.
11. This product was commonly included with baseball cards until the mid-eighties. What is it?

Answer: gum

Source: Author sedgewick

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series Odd Number of Questions:

Somehow (don't ask how) there are quizzes on FunTrivia without 5, 10, 15, 20, or 25 questions. (This is prior to allowing an unusual number of questions starting at the end of 2021.)

  1. Gaston Leroux's Phantom of the Opera Average
  2. Groovy 'The Emperor's New Groove' Easier
  3. 'Buffy' For Diehard Fans Average
  4. Shakira Song Lyrics Average
  5. Contemporary Christian Lyrics- H Tough
  6. Nascar Driver Dale Earnhardt Average
  7. Baseball Cards Average
  8. The Score Average
  9. Do You Know 'Designing Women'? Average
  10. Cold Comfort Farm - the Novel Average
  11. The Money Pit Average
  12. Bet You Didn't Know Difficult

3/2/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us