FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Groovy The Emperors New Groove
Quiz about Groovy The Emperors New Groove

Groovy 'The Emperor's New Groove' Quiz


This hilarious movie starring the voice talents of John Goodman and David Spade is one of my favorites. It's really funny and has a great plot. Have fun!

A multiple-choice quiz by Ace417. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies D-G
  8. »
  9. The Emperor's New Groove

Author
Ace417
Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
51,272
Updated
Dec 03 21
# Qns
8
Difficulty
Easy
Avg Score
7 / 8
Plays
4199
Last 3 plays: Hperry102789 (5/8), Guest 24 (8/8), ZEEVANDJONNY (8/8).
- -
Question 1 of 8
1. At the very beginning, during the theme, baby Kuzco starts to cry. Why? Hint


Question 2 of 8
2. In the diner, Kronk tries to figure out where he'd seen Pacha before. He thought maybe he had what? Hint


Question 3 of 8
3. Kronk sleeps with a teddy bear.


Question 4 of 8
4. What game does Kronk like to play? Hint


Question 5 of 8
5. What dish was brought to Pacha and Kuzco in the diner? Hint


Question 6 of 8
6. While Yzma is talking to Pacha's wife, what are Kronk and the kids doing? Hint


Question 7 of 8
7. When Kronk is trying to make a decision, two creatures appear on his shoulders and talk to him. What are they? Hint


Question 8 of 8
8. Kuzco tells Pacha that Pacha lied to him. What was the 'lie'? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Mar 21 2024 : Hperry102789: 5/8
Mar 02 2024 : Guest 24: 8/8
Feb 28 2024 : ZEEVANDJONNY: 8/8

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. At the very beginning, during the theme, baby Kuzco starts to cry. Why?

Answer: His toy broke

2. In the diner, Kronk tries to figure out where he'd seen Pacha before. He thought maybe he had what?

Answer: Wrestled him in high school

3. Kronk sleeps with a teddy bear.

Answer: True

You see this when Kronk was sleeping outside Yzma's tent. He wakes up and realizes where he had seen Pacha.
4. What game does Kronk like to play?

Answer: Exotic Bird Bingo

'That's one more for Exotic Bird Bingo!' (As Yzma is being attacked by mosquitoes.)
5. What dish was brought to Pacha and Kuzco in the diner?

Answer: Pill bugs

The waitress called them 'heartburns.' The pill bugs came all rolled up and Pacha cracked them open, then ate the guts with a straw. Blecch!
6. While Yzma is talking to Pacha's wife, what are Kronk and the kids doing?

Answer: Playing jump-rope

Kids: 'Ninety-nine monkeys jumpin' on the bed!'
Kronk: 'One fell off and bumped his head.'
7. When Kronk is trying to make a decision, two creatures appear on his shoulders and talk to him. What are they?

Answer: The devil and an angel

8. Kuzco tells Pacha that Pacha lied to him. What was the 'lie'?

Answer: The hills sing

Source: Author Ace417

This quiz was reviewed by FunTrivia editor rj211 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series Odd Number of Questions:

Somehow (don't ask how) there are quizzes on FunTrivia without 5, 10, 15, 20, or 25 questions. (This is prior to allowing an unusual number of questions starting at the end of 2021.)

  1. Gaston Leroux's Phantom of the Opera Average
  2. Groovy 'The Emperor's New Groove' Easier
  3. 'Buffy' For Diehard Fans Average
  4. Shakira Song Lyrics Average
  5. Contemporary Christian Lyrics- H Tough
  6. Nascar Driver Dale Earnhardt Average
  7. Baseball Cards Average
  8. The Score Average
  9. Do You Know 'Designing Women'? Average
  10. Cold Comfort Farm - the Novel Average
  11. The Money Pit Average
  12. Bet You Didn't Know Difficult

4/16/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us