FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Color Purple Book
Quiz about Color Purple Book

Color Purple Book Trivia Quiz


A collection of questions about 'The Color Purple' by Alice Walker.

A multiple-choice quiz by scsloth. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Literature Trivia
  6. »
  7. Authors T-Z
  8. »
  9. W

Author
scsloth
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
42,406
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
1326
Last 3 plays: Guest 132 (6/10), Guest 183 (5/10), Guest 71 (8/10).
- -
Question 1 of 10
1. In which US state is 'The Color Purple' set? Hint


Question 2 of 10
2. What is Celie's sister called? Hint


Question 3 of 10
3. What is Shug's surname? Hint


Question 4 of 10
4. Who strikes the mayor? Hint


Question 5 of 10
5. Shug is a famous _______? Hint


Question 6 of 10
6. Tashi is a member of which African tribe? Hint


Question 7 of 10
7. What is the name of Celie's shop? Hint


Question 8 of 10
8. To which country do Squeak and Grady emigrate to? Hint


Question 9 of 10
9. Who is made Miss Millie's maid after serving time in jail? Hint


Question 10 of 10
10. Is 'The Color Purple' a womanist novel?

Answer: (yes or no)

(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 25 2024 : Guest 132: 6/10
Jan 24 2024 : Guest 183: 5/10
Jan 10 2024 : Guest 71: 8/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In which US state is 'The Color Purple' set?

Answer: Georgia

It is set in the American South where black people, especially women, were treated as second class citizens.
2. What is Celie's sister called?

Answer: Nettie

Celie and Nettie separate when Nettie becomes a missionary and goes to Africa.
3. What is Shug's surname?

Answer: Avery

Shug helps Celie gain her confidence after years of abuse from Albert and Fonso.
4. Who strikes the mayor?

Answer: Sofia

Sofia is jailed and beaten for punching the mayor.
5. Shug is a famous _______?

Answer: Singer

Shug is involved in a love triangle with Albert and Celie.
6. Tashi is a member of which African tribe?

Answer: Olinka

The Olinka tribe are torn apart when developers build a road through their land.
7. What is the name of Celie's shop?

Answer: Folkspants Unlimited

Celie's shop symbolises her emancipation.
8. To which country do Squeak and Grady emigrate to?

Answer: Panama

They settle in Panama where they grow 'reefer' in their garden.
9. Who is made Miss Millie's maid after serving time in jail?

Answer: Sofia

Sofia suffers the humiliation of being made a white person's maid.
10. Is 'The Color Purple' a womanist novel?

Answer: Yes

It can be described as womanist as it concerns female empowerment and solidarity and portrays men in a negative way.
Source: Author scsloth

This quiz was reviewed by FunTrivia editor CellarDoor before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
3/1/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us