FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Death of a Salesman
Quiz about Death of a Salesman

10 Death of a Salesman Questions | Authors Trivia Quiz


'Death of a Salesman' helped cement Arthur Miller's reputation as one of the pre-eminent American playwrights of the twentieth century. See what you know about the sad, short story of Willy Loman.

A multiple-choice quiz by CellarDoor. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Literature Trivia
  6. »
  7. Authors L-P
  8. »
  9. Arthur Miller

Author
CellarDoor
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
66,435
Updated
Feb 13 22
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
3150
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: Guest 107 (10/10), Guest 209 (8/10), Guest 156 (1/10).
- -
Question 1 of 10
1. Willy Loman, travelling salesman, has a wife and two children. His hopes, his dreams, and his life revolve around them. What are their names? Hint


Question 2 of 10
2. Willy's hopes are focused on one of his children in particular. Which one did he always want to follow in his footsteps? Hint


Question 3 of 10
3. What is unusual about the way in which Willy relates to reality? Hint


Question 4 of 10
4. On several occasions over the course of the play, Willy consults with a long-dead relative. Who? Hint


Question 5 of 10
5. This long-lost apparition had accomplished something special in life; what was it? Hint


Question 6 of 10
6. Willy's older son seemed very successful his senior year of high school - he had two college scholarships, and was captain of the team in what sport? Hint


Question 7 of 10
7. Alas, all does not work out well for Willy's promising son: he fails math and cannot graduate high school. He plans to make it up in summer school, but is destroyed by what revelation? Hint


Question 8 of 10
8. Willy's younger son also has problems living up to his family's ideals, although he is a salesman himself. What lie does he tell his mother, to make himself a better man in her eyes? Hint


Question 9 of 10
9. In sharp contrast to Willy's disappointing sons is the son of his neighbor Charlie. What is Charlie's son's name, and just how successful is he? Hint


Question 10 of 10
10. The play is titled 'Death of a Salesman', how does the salesman die? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 22 2024 : Guest 107: 10/10
May 22 2024 : Guest 209: 8/10
May 11 2024 : Guest 156: 1/10
May 08 2024 : Guest 14: 2/10
May 04 2024 : Guest 72: 10/10
Apr 29 2024 : Guest 207: 8/10
Apr 23 2024 : Guest 69: 10/10
Apr 21 2024 : Guest 146: 10/10
Apr 17 2024 : Guest 47: 9/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Willy Loman, travelling salesman, has a wife and two children. His hopes, his dreams, and his life revolve around them. What are their names?

Answer: Linda, Biff and Happy

Though Linda remains devoted to Willy, his sons have become very distant from him and from his dreams for them. Biff, his golden boy, now lives on a ranch in Colorado. Happy, the younger son who could never get his father's attention, is now a businessman like his father - but his wild private life of wine, women and song drives his parents to distraction.
2. Willy's hopes are focused on one of his children in particular. Which one did he always want to follow in his footsteps?

Answer: Biff

Poor Happy tried in vain to win his father's attention and {praise;} his high-school refrain is 'I'm losing weight pop, you notice?' Willy's dreams, however, have always been focused on Biff.
3. What is unusual about the way in which Willy relates to reality?

Answer: He loses himself in flashbacks of the past.

He also holds on to several illusions, giving him a vastly inflated sense of his own accomplishments. The lies he tells himself and his family -- lies which he honestly comes to believe in as truth -- are a major player in his family's disintegration.
4. On several occasions over the course of the play, Willy consults with a long-dead relative. Who?

Answer: His brother, Ben.

Willy is torn between the quick success of his brother Ben and trying to make good on their father's failed way of life. Invited by Ben on his diamond-mining venture, Willy declined - and he spends the rest of his life constantly justifying his decision.
5. This long-lost apparition had accomplished something special in life; what was it?

Answer: He had gotten rich, fast, by mining African diamonds.

Says Ben: 'Why, boys, when I was seventeen I walked into the jungle, and when I was twenty-one I walked out. And by God I was rich.' Willy, wedded to his work ethic and to his ordinary life as a salesman, persuades himself that Ben had in fact labored long and hard for his money. This lie is only the first that his sons catch him in.
6. Willy's older son seemed very successful his senior year of high school - he had two college scholarships, and was captain of the team in what sport?

Answer: Football

In one of his many flashbacks, Willy praises young Biff for having stolen a football from the locker room. These constant mixed messages are very damaging to the boys.
7. Alas, all does not work out well for Willy's promising son: he fails math and cannot graduate high school. He plans to make it up in summer school, but is destroyed by what revelation?

Answer: He discovers that Willy is having an affair.

For his entire life, Biff had held up his father as an ideal. On seeing that ideal shattered by Willy's infidelity, Biff's hopes and dreams are destroyed. He drops out of summer school, abandons all plans of becoming a salesman, and becomes a drifter instead.
8. Willy's younger son also has problems living up to his family's ideals, although he is a salesman himself. What lie does he tell his mother, to make himself a better man in her eyes?

Answer: That he will be getting married soon.

There is, however, no special woman in Happy's life - there is only the constant parade of women who mean nothing to him. Happy's lies to his mother show that he is following in his father's footsteps in more than just career: he carries on the family tradition of lying to himself, to bring himself up to the level where he thinks he should be.
9. In sharp contrast to Willy's disappointing sons is the son of his neighbor Charlie. What is Charlie's son's name, and just how successful is he?

Answer: Bernard is a lawyer and has argued to the Supreme Court.

Bernard, a childhood friend of Biff's, is the goody-two-shoes son of Charlie, the Lomans' no-nonsense neighbor. His success, especially when compared to Biff's failure, is difficult for Willy to come to terms with.
10. The play is titled 'Death of a Salesman', how does the salesman die?

Answer: He commits suicide by crashing his car.

Willy had long planned to kill himself, thinking that Biff would finally be able to go into business for himself with the money from the life insurance. In reality, though, it is the only way he can resolve his failure with his philosophy that you only have to be well-liked to succeed.

He believes he will be vindicated when his sons see how many people come to his funeral, yet he is laid to rest only by his wife, his sons, and his neighbor Charlie. It has all been for naught - and, ironically, it is on the day he was buried that the last mortgage payment comes through, and he and Linda are finally 'free and clear.'
Source: Author CellarDoor

This quiz was reviewed by FunTrivia editor MotherGoose before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/24/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us