FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about I Met Sherlock Holmes While Going to The Bank
Quiz about I Met Sherlock Holmes While Going to The Bank

I Met Sherlock Holmes While Going to The Bank Quiz


This quiz will test your overall knowledge about Conan Doyle's Sherlock Holmes. Hope you enjoy.

A multiple-choice quiz by Aslan111. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Literature Trivia
  6. »
  7. Doyle, Arthur Conan
  8. »
  9. Sherlock Holmes Mixture

Author
Aslan111
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
319,776
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
595
Awards
Top 35% Quiz
- -
Question 1 of 10
1. When you wake up in the morning, to your surprise you are in need of money. While walking to the bank you hear a man screaming at the top of his voice, "Important government plans leaked". Which of the following Sherlock Holmes books is not an example for the above incident? Hint


Question 2 of 10
2. You walk up and join the queue at the bank. You notice an old woman whom you know standing in front of you. A young man is talking to her. You move closer and try to listen... "When I was in America I met a millionaire. He asked me to find three people named 'Round'. If I do so, we all inherit five million dollars." Which Sherlock Holmes story runs on the same lines? Hint


Question 3 of 10
3. You walk to the counter and ask for the required amount of money. You hear the accountant talking about counterfeit money. Which of the following men is the best counterfeiter Sherlock Holmes came upon? Hint


Question 4 of 10
4. When you walk out of the bank, you see people huddled around something. You get a closer look. A man is lying on the ground, dead, with a card bearing the initials VV and the number 341 upon his chest. The police suspects four crooks. Who could have done it? Hint


Question 5 of 10
5. As you stare at the dead man, you hear a woman telling the policeman what she had seen. Who is the person Sherlock Holmes identified as "The Woman"? Hint


Question 6 of 10
6. The police go over the card with the initials VV and the number 341. The police are having some difficulties, would you like to help them? What does VV stand for? Hint


Question 7 of 10
7. As you stand in front of the dead man, the brother of the man approaches the crowd. Speaking of brothers, who is the brother of Sherlock Holmes? Hint


Question 8 of 10
8. A cop is explaining to how the murderous attack had been carried out. Do you know a man who carried out an attack against Sherlock Holmes? Hint


Question 9 of 10
9. You finally break out of the crowd and head for home. You wonder if you yourself will be murdered some day. Well, you don't have any enemies. Or do you? Who was the biggest enemy of Sherlock Holmes? Hint


Question 10 of 10
10. You enter the house and then only remember that you had a letter to post. If you had to send Sherlock Holmes a letter, what would his address be? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. When you wake up in the morning, to your surprise you are in need of money. While walking to the bank you hear a man screaming at the top of his voice, "Important government plans leaked". Which of the following Sherlock Holmes books is not an example for the above incident?

Answer: The Adventure of the Mazarine Stone

In "The Adventure of the Bruce Partington Plans" important government plans are stolen. In the other books something similar happens. In all three occasions the plans are retrieved without any scandal.
2. You walk up and join the queue at the bank. You notice an old woman whom you know standing in front of you. A young man is talking to her. You move closer and try to listen... "When I was in America I met a millionaire. He asked me to find three people named 'Round'. If I do so, we all inherit five million dollars." Which Sherlock Holmes story runs on the same lines?

Answer: The Adventure of the Three Gariddebs

In "The Adventure of the Three Gariddebs" a man who claims to be from America approaches Mr. Nathan Gariddeb. It turns out that the house of Mr. Gariddeb is filled with counterfeit bank notes. As usual Sherlock Holmes is able to save the day.
3. You walk to the counter and ask for the required amount of money. You hear the accountant talking about counterfeit money. Which of the following men is the best counterfeiter Sherlock Holmes came upon?

Answer: Roger Presbury

Roger Presbury is the counterfeiter in the story "The Adventure of the Three Gariddebs". Presbury is killed by the man named Killer Evans. Killer Evans expects a soup plate size medal for his work but receives none but a term of five years in prison.
4. When you walk out of the bank, you see people huddled around something. You get a closer look. A man is lying on the ground, dead, with a card bearing the initials VV and the number 341 upon his chest. The police suspects four crooks. Who could have done it?

Answer: Ted Baldwin

In "The Valley of Fear" we get to know about a man named Douglas killed in the same fashion. It appears that he was a member of a secret society and then turned out all his fellows. Ted Baldwin comes to commit the murder but is himself murdered by Douglas. Douglas then changes positions with Ted Baldwin.
5. As you stare at the dead man, you hear a woman telling the policeman what she had seen. Who is the person Sherlock Holmes identified as "The Woman"?

Answer: Irene Adler

Irene Adler was known as "The Woman" by Sherlock Holmes. She appears to be the only woman to have out done Sherlock Holmes. We get to know about Irene Adler in "A Scandal in Bohemia".
6. The police go over the card with the initials VV and the number 341. The police are having some difficulties, would you like to help them? What does VV stand for?

Answer: Vermissa Valley

We get to know about the Vermissa Valley in "The Valley of Fear" one of the four longest novels by Sir Arthur Conan Doyle. This group, as they called themselves, brought a reign of terror in the valley of Vermissa.
7. As you stand in front of the dead man, the brother of the man approaches the crowd. Speaking of brothers, who is the brother of Sherlock Holmes?

Answer: Mycroft Holmes

Mycroft Holmes lives in Whitehall. He has dedicated himself entirely to serve the government. Once when Sherlock Holmes was finding it difficult to solve a case he got the help of his brother. In "The Adventure of the Bruce-Partington Plans", Mycroft comes to get advice from Sherlock.
8. A cop is explaining to how the murderous attack had been carried out. Do you know a man who carried out an attack against Sherlock Holmes?

Answer: Baron Gruner

In "The Adventure of the Illustrious Client" we get to know about Baron Gruner. Baron Gruner seems to have maintained a lust diary and has destroyed many women. While inspecting on the case a murderous attack is carried upon Sherlock Holmes. Holmes however is able to steal the diary with the help of Porky Shinwell and thereby is able to send the baron to prison.
9. You finally break out of the crowd and head for home. You wonder if you yourself will be murdered some day. Well, you don't have any enemies. Or do you? Who was the biggest enemy of Sherlock Holmes?

Answer: Professor Moriarty

Sherlock Holmes was supposed to be killed by falling from the Reichenbach Falls while wrestling with Professor Moriarty, though he survived. Moriarty was up to the brain level of Sherlock Holmes as well. We get to know about Moriarty in "The Adventure of the Final Problem" and "The Adventure of the Empty House".
10. You enter the house and then only remember that you had a letter to post. If you had to send Sherlock Holmes a letter, what would his address be?

Answer: No.221/B, Baker Street

Sherlock Holmes is noted for his apartment in Baker Street which he shares with Dr. Watson. Mrs. Hudson is the landlady of the house and this house is the beginning of many adventures.
Source: Author Aslan111

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/14/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us