FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Another Sherlock Holmes Quiz
Quiz about Another Sherlock Holmes Quiz

Another Sherlock Holmes Quiz


Some more questions based on the original stories written by Doyle.

A multiple-choice quiz by avromf. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Literature Trivia
  6. »
  7. Doyle, Arthur Conan
  8. »
  9. Sherlock Holmes Mixture

Author
avromf
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
51,568
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
1894
- -
Question 1 of 10
1. How many Sherlock Holmes novels did Arthur Conan Doyle write? Hint


Question 2 of 10
2. What industry was in the 'Valley of Fear'? Hint


Question 3 of 10
3. What country was Sir Henry Baskerville from? Hint


Question 4 of 10
4. What was in the cardboard box? Hint


Question 5 of 10
5. How many busts of Napoleon were there? Hint


Question 6 of 10
6. What state was Jefferson Hope from (in 'Study in Scarlet')? Hint


Question 7 of 10
7. Famous Holmes saying: 'You see but you do not____' ?

Answer: (One Word)
Question 8 of 10
8. Who killed Silver Blaze's trainer (John Straker)? Hint


Question 9 of 10
9. What were the 'Bruce- Partington Plans', plans for? Hint


Question 10 of 10
10. What was the Valley of Fear's real name? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 11 2024 : Guest 81: 10/10
Jun 27 2024 : Guest 47: 3/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. How many Sherlock Holmes novels did Arthur Conan Doyle write?

Answer: 4

He wrote a 'Study in Scarlet', 'The Sign of Four', 'Hound of the Baskervilles', and 'Valley of Fear'. The rest were short stories.
2. What industry was in the 'Valley of Fear'?

Answer: coal mining

3. What country was Sir Henry Baskerville from?

Answer: Canada

It is implied in the story that he was originally born in England but he was living in Canada when he inherited the Baskerville estate.
4. What was in the cardboard box?

Answer: Two ears

The ears belonged to two people who were murdered. They were cut off, and mailed in the cardboard box.
5. How many busts of Napoleon were there?

Answer: 6

The gemstone was hidden in one of them. It turned out to be the last one broken.
6. What state was Jefferson Hope from (in 'Study in Scarlet')?

Answer: Utah

7. Famous Holmes saying: 'You see but you do not____' ?

Answer: observe

8. Who killed Silver Blaze's trainer (John Straker)?

Answer: The horse

Silver Blaze, a racing horse, was about to be made lame by his trainer, when he whacked him over his head with his hoof.
9. What were the 'Bruce- Partington Plans', plans for?

Answer: A submarine

10. What was the Valley of Fear's real name?

Answer: Vermissa Valley

Source: Author avromf

This quiz was reviewed by FunTrivia editor looney_tunes before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/14/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us