FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about More Sherlock Holmes
Quiz about More Sherlock Holmes

More Sherlock Holmes Trivia Quiz


A fairly tough Sherlock Holmes quiz based purely on the novels and short stories.

A multiple-choice quiz by phah032. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Literature Trivia
  6. »
  7. Doyle, Arthur Conan
  8. »
  9. Sherlock Holmes Mixture

Author
phah032
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
2,676
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
3543
Last 3 plays: Guest 81 (10/10), Guest 107 (10/10), Guest 173 (6/10).
- -
Question 1 of 10
1. Who introduced Dr Watson to Sherlock Holmes? Hint


Question 2 of 10
2. What is the speckled band in the story 'The Adventure of the Speckled Band'? Hint


Question 3 of 10
3. What hobby does Holmes take up after retirement? Hint


Question 4 of 10
4. Which of these is a novel featuring Sherlock Holmes (as opposed to a short story)? Hint


Question 5 of 10
5. In which Sherlock Holmes story do the Ku Klux Klan feature? Hint


Question 6 of 10
6. What is the Lion's Mane in 'The Adventure of the Lion's Mane'? Hint


Question 7 of 10
7. In 'The Red-headed League' what book does Jabez Wilson have to meticulously copy out? Hint


Question 8 of 10
8. 'Is there any point to which you would wish to draw to my attention?' 'To the curious incident of the dog in the night-time.' 'The dog did nothing in the night-time.' 'That was the curious incident,' remarked Sherlock Holmes. A classic quote, but can you name the story from which it's taken? Hint


Question 9 of 10
9. In which story does Irene Adler appear? Hint


Question 10 of 10
10. What is the name of the butler who appears in 'The Hound of the Baskervilles'? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 11 2024 : Guest 81: 10/10
Jun 30 2024 : Guest 107: 10/10
Jun 30 2024 : Guest 173: 6/10
Jun 24 2024 : Murdox: 6/10
Jun 20 2024 : gracious1: 7/10
Jun 19 2024 : Guest 71: 10/10
Jun 04 2024 : Guest 166: 6/10
Jun 02 2024 : ZWOZZE: 9/10
May 31 2024 : Guest 24: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who introduced Dr Watson to Sherlock Holmes?

Answer: Stamford

In 'A Study in Scarlet'.
2. What is the speckled band in the story 'The Adventure of the Speckled Band'?

Answer: A snake

It's a swamp adder.
3. What hobby does Holmes take up after retirement?

Answer: Bee keeping

He writes a book entitled 'A Practical Handbook of Bee Culture'.
4. Which of these is a novel featuring Sherlock Holmes (as opposed to a short story)?

Answer: The Valley of Fear

'The Valley of Fear','A Study in Scarlet','The Sign of Four' and 'The Hound of the Baskervilles' are the four Sherlock Holmes novels written by Sir Arthur Conan Doyle.
5. In which Sherlock Holmes story do the Ku Klux Klan feature?

Answer: The Five Orange Pips

Five orange pips were sent to victims as a warning.
6. What is the Lion's Mane in 'The Adventure of the Lion's Mane'?

Answer: A jellyfish

From 'The Casebook of Sherlock Holmes'.
7. In 'The Red-headed League' what book does Jabez Wilson have to meticulously copy out?

Answer: The Encyclopedia Britannica

This is to occupy him while a tunnel is being dug for an attempted bullion robbery.
8. 'Is there any point to which you would wish to draw to my attention?' 'To the curious incident of the dog in the night-time.' 'The dog did nothing in the night-time.' 'That was the curious incident,' remarked Sherlock Holmes. A classic quote, but can you name the story from which it's taken?

Answer: Silver Blaze

Silver Blaze is a horse that has mysteriously disappeared.
9. In which story does Irene Adler appear?

Answer: A Scandal in Bohemia

From 'The Adventures of Sherlock Holmes'.
10. What is the name of the butler who appears in 'The Hound of the Baskervilles'?

Answer: Barrymore

Barrymore's convict brother-in-law Selden is killed by the hound.
Source: Author phah032

This quiz was reviewed by FunTrivia editor looney_tunes before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/14/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us