FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Random Sabriel Questions
Quiz about Random Sabriel Questions

Random "Sabriel" Questions Trivia Quiz


This is a quiz based on my favorite book, "Sabriel" by Garth Nix. I hope you enjoy it!

A multiple-choice quiz by cram09. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Literature Trivia
  6. »
  7. Authors L-P
  8. »
  9. Garth Nix

Author
cram09
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
200,398
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
5 / 10
Plays
632
- -
Question 1 of 10
1. Where does Colonel Horyse's family live? Hint


Question 2 of 10
2. What is Cloven Crest's real name? Hint


Question 3 of 10
3. What is the school cat's name? Hint


Question 4 of 10
4. How many Charter sending were waiting around the Paperwing to help Sabriel take off? Hint


Question 5 of 10
5. What does the name 'Touchstone' mean? Hint


Question 6 of 10
6. How many archers are on the island protecting the people of Nestowe from the Dead? Hint


Question 7 of 10
7. Who is the statue representing, in Belisaere? Hint


Question 8 of 10
8. How far back in Death did each Abhorsen send Kerrigor to? Hint


Question 9 of 10
9. What color is the Clayr's Paperwing? Hint


Question 10 of 10
10. How much of the sun was showing when Sabriel and the troops arrived at Wyverley College with Kerrigor/Rogir's body? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Where does Colonel Horyse's family live?

Answer: Corvere

Sabriel is at the Perimeter with Colonel Horyse. Sabriel reminds Colonel Horyse of his daughter. He tells her this. Horyse also mentions it to her when she comes back.
2. What is Cloven Crest's real name?

Answer: Barhedrin Ridge

Sabriel is asking her guide questions when this is mentioned.
3. What is the school cat's name?

Answer: Biscuits

Sabriel has just met Mogget in Abhorsen's House. The Charter sending is washing her.
4. How many Charter sending were waiting around the Paperwing to help Sabriel take off?

Answer: 6

Sabriel is flying the Paperwing away from Abhorsen's House to escape the Dead.
5. What does the name 'Touchstone' mean?

Answer: jester

Touchstone has come back to from Death and Mogget asks him his name. He doesn't know, so Mogget figures Touchstone would suit him. Touchstone is the reason why the royal family died so Mogget thought 'jester' or 'fool' would suit him.
6. How many archers are on the island protecting the people of Nestowe from the Dead?

Answer: 4

Sabriel, Touchstone, and Mogget have just found the people of Nestowe. Touchstone put up an arrow ward to protect themselves. The archers are the only main defense of the people of Nestowe.
7. Who is the statue representing, in Belisaere?

Answer: King Anstyr the Third

Sabriel, Touchstone and Mogget are following the boy to the inn when they see the statue.
8. How far back in Death did each Abhorsen send Kerrigor to?

Answer: Seventh Gate

Sabriel is talking to her father in Death when she learns all about Kerrigor/Rogir.
9. What color is the Clayr's Paperwing?

Answer: green and silver

Sabriel and Touchstone have just found the Clayr in the West Yard of the Palace. They are telling Sabriel where to find Kerrigor/Rogir's body. Sabriel, Touchstone, and the Clayr fly out of the yard by the Paperwings.
10. How much of the sun was showing when Sabriel and the troops arrived at Wyverley College with Kerrigor/Rogir's body?

Answer: three-quarters

Sabriel and the troops are on the road to Wyverley College when this is mentioned.
Source: Author cram09

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
12/2/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us