FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The 10th Kingdom by Kathryn Wesley
Quiz about The 10th Kingdom by Kathryn Wesley

"The 10th Kingdom" by Kathryn Wesley Quiz


I purposefully did not make this quiz too difficult, so have fun!

A multiple-choice quiz by veelachanel. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Literature Trivia
  6. »
  7. Authors T-Z
  8. »
  9. W

Author
veelachanel
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
175,474
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Average
Avg Score
11 / 15
Plays
677
Awards
Top 35% Quiz
- -
Question 1 of 15
1. In which restaurant was Virginia Lewis a waitress? Hint


Question 2 of 15
2. Which is not the name of one of the 3 troll siblings? Hint


Question 3 of 15
3. What kind of dog was the Queen's magic dog? Hint


Question 4 of 15
4. What type of material did the trolls have a fetish for? Hint


Question 5 of 15
5. Where did Virginia's grandmother suspect Virginia's mother was? Hint


Question 6 of 15
6. What was Wolf's dilemma (that he spoke to the doctor about); he did not know whether to "love her or ____ _____". Hint


Question 7 of 15
7. What was not one of Tony's wishes? Hint


Question 8 of 15
8. What is on the Snow White Memorial Prison menu 3 times a day? Hint


Question 9 of 15
9. What magical creature did Tony have to see about getting a key made? Hint


Question 10 of 15
10. What magic was Virginia addicted to? Hint


Question 11 of 15
11. What did the gypsies do to Virginia? Hint


Question 12 of 15
12. Who found Virginia in the tragic state the gypsies left her in and kidnapped her? Hint


Question 13 of 15
13. What kind of ring did Wolf buy Virginia? Hint


Question 14 of 15
14. What kind of competition did Virgnia participate in to get the magic mirror? Hint


Question 15 of 15
15. What was the name of the blind woodsman with the magic axe? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In which restaurant was Virginia Lewis a waitress?

Answer: Grill on the Green

Grill on the Green is located in Central Park in New York, NY.
2. Which is not the name of one of the 3 troll siblings?

Answer: Binglin

Their father, Relish, was the Troll King.
3. What kind of dog was the Queen's magic dog?

Answer: golden retriever

This dog switched bodies with the prince as part of the queen's master plan.
4. What type of material did the trolls have a fetish for?

Answer: leather

The tree troll siblings collect shoes.
5. Where did Virginia's grandmother suspect Virginia's mother was?

Answer: Aspen

Virginia retorted that "fourteen years is a lot of apres ski".
6. What was Wolf's dilemma (that he spoke to the doctor about); he did not know whether to "love her or ____ _____".

Answer: eat her

Wolf had a bit of an obsession with food.
7. What was not one of Tony's wishes?

Answer: a brand new car

All of Tony's wishes ended badly, finally resulting in him being on the run from the police.
8. What is on the Snow White Memorial Prison menu 3 times a day?

Answer: beanstalk

Tony believed that it tasted like old mattress.
9. What magical creature did Tony have to see about getting a key made?

Answer: the Tooth Fairy

The Tooth Fairy pulled a tooth out while he was there.
10. What magic was Virginia addicted to?

Answer: invisibility

This was because she had "such a strong desire to be invisible" because her mother had left her.
11. What did the gypsies do to Virginia?

Answer: grow her hair

This was because Virginia set their magical birds free.
12. Who found Virginia in the tragic state the gypsies left her in and kidnapped her?

Answer: the Huntsman

The Huntsman had a crossbow that never failed to find a living heart.
13. What kind of ring did Wolf buy Virginia?

Answer: singing

It was swallowed by a fish and then the fish was caught and served to Virginia.
14. What kind of competition did Virgnia participate in to get the magic mirror?

Answer: Beautiful Shepherdess

Her sheep was pink after being dipped in the magic well.
15. What was the name of the blind woodsman with the magic axe?

Answer: Juliet

The Axeman played a Rumplestiltskin type game with Tony and Wolf. Tony had to guess the Axeman's name before he finished cutting all of the wood. If Tony didn't guess in time, the Axeman would cut off Wolf's head. The magic bird that Virginia had freed told Tony the name, just in time too. He was a second from cutting off Wolf's head.
Source: Author veelachanel

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
3/2/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us