FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The Fault in Our Stars by John Green
Quiz about The Fault in Our Stars by John Green

"The Fault in Our Stars" by John Green Quiz


Here is a quiz on the amazing book, "The Fault in Our Stars". Enjoy!

A multiple-choice quiz by zebra101. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Literature Trivia
  6. »
  7. Authors D-G
  8. »
  9. John Green

Author
zebra101
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
352,565
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Easy
Avg Score
13 / 15
Plays
882
Last 3 plays: Guest 94 (15/15), Guest 145 (12/15), Guest 73 (12/15).
- -
Question 1 of 15
1. Hazel called the place where her cancer support was held "the literal _____ of Jesus."

What word goes in the blank?
Hint


Question 2 of 15
2. What was the name of the boy Hazel fell in love with? Hint


Question 3 of 15
3. What was the title of Hazel's favorite book? Hint


Question 4 of 15
4. What was the name of the boy who went blind? Hint


Question 5 of 15
5. What was the name of the fictional organization that was like the Make-a-Wish Foundation? Hint


Question 6 of 15
6. Who was Lidewij Vliegenthart? Hint


Question 7 of 15
7. Augustus used his wish on a trip to what city?

Answer: (One Word)
Question 8 of 15
8. In the book, what was champagne said to taste like? Hint


Question 9 of 15
9. When Hazel and Augustus finally met Peter Van Houten, what did they find out about him? Hint


Question 10 of 15
10. After leaving Peter's house, where did Hazel and Augustus go? Hint


Question 11 of 15
11. Did Hazel and Augustus sleep together?


Question 12 of 15
12. When they returned home, Augustus's health began to quickly diminish. Did he host a fake funeral for himself?


Question 13 of 15
13. Who sat behind Hazel at Augustus's funeral? Hint


Question 14 of 15
14. Which relative of Peter's died of cancer? Hint


Question 15 of 15
15. "The fault, dear Brutus is not in our stars,
but in ourselves, that we are underlings."

These lines were quoted by Peter Van Houten. What Shakespeare play were they from?
Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Today : Guest 94: 15/15
May 24 2024 : Guest 145: 12/15
May 23 2024 : Guest 73: 12/15
Apr 27 2024 : Kabdanis: 11/15
Apr 26 2024 : Guest 75: 4/15
Apr 25 2024 : Guest 206: 15/15
Apr 11 2024 : Guest 70: 15/15
Apr 03 2024 : Guest 109: 13/15

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Hazel called the place where her cancer support was held "the literal _____ of Jesus." What word goes in the blank?

Answer: heart

Hazel's mom made her join a support group for kids with cancer. It was located in the basement of a church that was shaped like a cross. The meetings were held where the beams of the cross intersect.

Hazel had thyroid cancer, which spread into her lungs, making it hard to breathe. She carried an oxygen tank around with her. She was terminal.
2. What was the name of the boy Hazel fell in love with?

Answer: Augustus

Augustus Waters had osteosarcoma and had had his leg amputated. He was in remission at the beginning of the book, but later relapsed. He was very smart and funny.
3. What was the title of Hazel's favorite book?

Answer: An Imperial Affliction

The fictional novel, "An Imperial Affliction" by Peter Van Houten, was about a girl named Anna, who was diagnosed with cancer. The end of the book cut off in the middle of a sentence, leading the reader to believe she either died or became too weak to continue. Hazel felt that the ending left many questions unanswered and tried to contact the author, but he had become a recluse in the Netherlands.
4. What was the name of the boy who went blind?

Answer: Isaac

Isaac was a member of the cancer support group. He had cancer in his eyes. At the beginning of the book he had already gotten one of his eyes removed. Later, after he got his second one removed, he was depressed for a while because his girlfriend broke up with him. He was very good friends with Augustus.
5. What was the name of the fictional organization that was like the Make-a-Wish Foundation?

Answer: The Genie Foundation

The Genie Foundation granted wishes to terminally ill children. Hazel "wasted" her wish when she first found out she was terminal at 13. She and her parents went to Disney World. Augustus had been saving his wish.
6. Who was Lidewij Vliegenthart?

Answer: Peter Van Houten's assistant

Augustus was able to contact Peter Van Houten by e-mailing Lidewij. Lidewij was very nice and helped Augustus and Hazel set up their trip. In the end, she ended up quitting her job as Peter's assistant because of the way he treated them.
7. Augustus used his wish on a trip to what city?

Answer: Amsterdam

Peter Van Houten, the author of "An Imperial Affliction", lived in Amsterdam. Augustus and Hazel wanted to meet him, and Hazel wanted her questions answered. Augustus, Hazel, and Hazel's mom all went.
8. In the book, what was champagne said to taste like?

Answer: stars

Hazel and Augustus, though both underage, drank champagne. Once was at dinner in Amsterdam. The waiter was the one that first said it tasted like stars. The second time was on their way home on the airplane. The stewardess gave it to them as a "cancer perk".

"What did Dom Perignon say to fellow monks after he invented champagne? ... Come quickly, I am tasting the stars."
9. When Hazel and Augustus finally met Peter Van Houten, what did they find out about him?

Answer: He was a mean alcoholic.

Peter did not know that they were coming to visit. Lidewij had set up the trip and meeting without telling him, because she knew he would not take it well. Even though it was the morning, he quickly got drunk. He said that he would answer Hazel's questions about what happened after "An Imperial Affliction" ended, but he never did. He was extremely condescending and arrogant.
10. After leaving Peter's house, where did Hazel and Augustus go?

Answer: The Anne Frank House

Lidewij took them there after she quit. It was difficult for Hazel to climb all the stairs in the house because of her bad lungs, but they made it to the top. In one room, Hazel and Augustus kissed and afterwards everyone else on the tour clapped for them.
11. Did Hazel and Augustus sleep together?

Answer: Yes

After coming back to the hotel from the Anne Frank House, they went to Gus's room. Afterwards, Augustus told Hazel that he had relapsed. He had found out while she was in the hospital earlier, but didn't want to tell her until after the trip.
12. When they returned home, Augustus's health began to quickly diminish. Did he host a fake funeral for himself?

Answer: Yes

In the "literal heart of Jesus", Hazel and Isaac both read eulogies for him. Augustus wanted to be able to attend his own funeral. It was a very touching scene.
13. Who sat behind Hazel at Augustus's funeral?

Answer: Peter

Hazel was shocked to find that he had flown all the way to the States to attend the funeral. He also went to the cemetery, where he spoke to Hazel. He said that he found out about Augustus's death by reading obituaries.
14. Which relative of Peter's died of cancer?

Answer: his daughter

A few days after the funeral, Hazel found Peter in the back of her car as she was leaving Isaac's house. He wanted to talk to her. She found out that his young daughter had died of cancer and that was what caused him to be an alcoholic. He was a very broken man.
15. "The fault, dear Brutus is not in our stars, but in ourselves, that we are underlings." These lines were quoted by Peter Van Houten. What Shakespeare play were they from?

Answer: Julius Caesar

These lines were where John Green got the title of the book. Peter Van Houten quoted them in one of his letters.

"Julius Caesar" was a tragedy written in 1599 by William Shakespeare.
Source: Author zebra101

This quiz was reviewed by FunTrivia editor looney_tunes before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/30/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us