FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The Mouse That Roared by Leonard Wibberley
Quiz about The Mouse That Roared by Leonard Wibberley

"The Mouse That Roared" by Leonard Wibberley Quiz


This is a quiz on "The Mouse that Roared" by Leonard Wibberely. A story about a small duchy who decided to invade the United States of America.

A multiple-choice quiz by JohnCenan. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Literature Trivia
  6. »
  7. Authors T-Z
  8. »
  9. W

Author
JohnCenan
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
177,162
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Difficult
Avg Score
5 / 10
Plays
187
- -
Question 1 of 10
1. Over what did the Duchy of Grand Fenwick go to war with America? Hint


Question 2 of 10
2. Who is the leader of Grand Fenwick? Hint


Question 3 of 10
3. Which of the following always goes home at 5:30 because he is scared of his wife? Hint


Question 4 of 10
4. The political parties in Grand Fenwick are the Dilutionists and the Anti-Dilutionists. Who are their leaders? (First Dilutionist Leader, then Anti-Dilutionist Leader) Hint


Question 5 of 10
5. What is the weapon of choice for the Grand Fenwick Expeditionary Force? Hint


Question 6 of 10
6. What food was rumoured to be free of atomic contamination? Hint


Question 7 of 10
7. The founder of Grand Fenwick, Sir Roger Fenwick, founded it in what year? Hint


Question 8 of 10
8. What dangerous gas does the quadium bomb release into the atmosphere? Hint


Question 9 of 10
9. What is the name of Dr. Kokintz' canary? Hint


Question 10 of 10
10. Finally, once Grand Fenwick had captured the quadium bomb, what Treaty did England use as an excuse to send troops to Grand Fenwick to help guard the bomb? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Over what did the Duchy of Grand Fenwick go to war with America?

Answer: wine

A winemaker in California was making San Rafael Pinot, an imitation of their wine Pinot Grand Fenwick. They went to war after their request that this wine be taken off the markets was ignored.
2. Who is the leader of Grand Fenwick?

Answer: Gloriana

Gloriana is a young woman of the age of 22. Tully led the army against the U.S. and Will was his lieutenant. Pierce is Tully's father.
3. Which of the following always goes home at 5:30 because he is scared of his wife?

Answer: U.S. Secretary of Defense

Once, he didn't go home at 5:30 because he was reading about Grand Fenwick in an encyclopedia. All 5 lines of Grand Fenwick history...
4. The political parties in Grand Fenwick are the Dilutionists and the Anti-Dilutionists. Who are their leaders? (First Dilutionist Leader, then Anti-Dilutionist Leader)

Answer: David Benter/Count of Mountjoy

Bobo and Count of Mountjoy are the same person. Bobo is just Gloriana's nickname for the Count.
5. What is the weapon of choice for the Grand Fenwick Expeditionary Force?

Answer: longbow

The world's largest superpower, the United States, was invaded by a small 3 mile by 5 mile country that sent only 20 longbowman, 3 men-at-arms and Tully Bascomb.
6. What food was rumoured to be free of atomic contamination?

Answer: salami

Once it was proven that salami wasn't free of atomic contamination, another rumour sprung up that alcohol would protect you from gamma radiation (just as it had protected mice in experiments) and no scientist would be found that would say it certainly didn't.
7. The founder of Grand Fenwick, Sir Roger Fenwick, founded it in what year?

Answer: 1370

He took over a castle in southern France and claimed it as his own.
8. What dangerous gas does the quadium bomb release into the atmosphere?

Answer: Carbon-14

Carbon-14 is, according to the book, highly stable and likely to stay in the atmosphere for many centuries after the bomb has been exploded.
9. What is the name of Dr. Kokintz' canary?

Answer: Dickey

Dr. Kokintz' took his canary everywhere he could. Even once he was captured by the GFEF (Grand Fenwick Expeditionary Force), he insisted that his canary come with him.
10. Finally, once Grand Fenwick had captured the quadium bomb, what Treaty did England use as an excuse to send troops to Grand Fenwick to help guard the bomb?

Answer: Treaty of 1402

Of course, Grand Fenwick rejected their offer and said that they need absolutely no help. England wasn't the only one to offer help. USSR, USA and France did as well.
Source: Author JohnCenan

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/19/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us