FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Who Said What in Much Ado
Quiz about Who Said What in Much Ado

Who Said What in "Much Ado"? Trivia Quiz


Full of witty dialogue and memorable lines, "Much Ado About Nothing" is one of Shakespeare's most popular comedies. If you haven't read the play, I recommend it prior to playing this quiz. Just choose the correct character for each quote below - enjoy!

A multiple-choice quiz by MALibrarian. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Literature Trivia
  6. »
  7. Shakespeare
  8. »
  9. Much Ado About Nothing

Author
MALibrarian
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
255,611
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Average
Avg Score
10 / 15
Plays
1801
Last 3 plays: Guest 162 (15/15), Guest 99 (12/15), Guest 92 (9/15).
- -
Question 1 of 15
1. "I learn in this letter that Don Pedro of Arragon comes this night to Messina." Hint


Question 2 of 15
2. "What, my dear Lady Disdain? Are you yet living?" Hint


Question 3 of 15
3. "Can the world buy such a jewel?" Hint


Question 4 of 15
4. "How tartly that gentleman looks! I never can see him but I am heart-burn'd an hour after." Hint


Question 5 of 15
5. "Grow this to what adverse issue it can, I will put it in practice. Be cunning in the working this, and thy fee is a thousand ducats." Hint


Question 6 of 15
6. "When I said I would die a bachelor, I did not think I should live till I were married." Hint


Question 7 of 15
7. "They did entreat me to acquaint her of it; but I persuaded them, if they lov'd Benedick, to wish him wrestle with affection, and never to let Beatrice know of it." Hint


Question 8 of 15
8. "But know that I have to-night wooed Margaret, the Lady Hero's gentlewoman, by the name of Hero; she leans me out at her mistress' chamber-window, bids me a thousand times good night - I tell this tale vilely." Hint


Question 9 of 15
9. "Hath no man's dagger here a point for me?" Hint


Question 10 of 15
10. "You are a villain; I jest not; I will make it good how you dare, with what you dare, and when you dare. Do me right, or I will protest your cowardice. You have kill'd a sweet lady, and her death shall fall heavy on you. Let me hear from you." Hint


Question 11 of 15
11. "'Done to death by slanderous tongues
Was the Hero that here lies;
Death, in guerdon of her wrongs,
Gives her fame which never dies.
So the life that died in shame
Lives in death with glorious fame.'"
Hint


Question 12 of 15
12. "And when I liv'd I was your other wife;
And when you lov'd you were my other husband."
Hint


Question 13 of 15
13. "They swore that you were well-nigh sick for me," then

"They swore that you were well-nigh dead for me."
Hint


Question 14 of 15
14. "Come, come, we are friends. Let's have a dance ere we are married, that we may lighten our own hearts and our wives' heels." Hint


Question 15 of 15
15. "Think not on him till to-morrow. I'll devise thee brave punishments for him. Strike up, pipers." Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 09 2024 : Guest 162: 15/15
May 22 2024 : Guest 99: 12/15
May 12 2024 : Guest 92: 9/15
May 10 2024 : Guest 5: 12/15

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "I learn in this letter that Don Pedro of Arragon comes this night to Messina."

Answer: Leonato

A messenger has arrived with this letter for Leonato, the governor of Messina, alerting him to the imminent arrival of the prince, Don Pedro of Arragon.
2. "What, my dear Lady Disdain? Are you yet living?"

Answer: Benedick

Benedick, who has long fought a merry verbal war with Beatrice, responds to her first jab at him upon his arrival at Leonato's house.
3. "Can the world buy such a jewel?"

Answer: Claudio

Claudio, enamored of the lovely Hero and wanting to make her his wife, asks this rhetorically of Benedick. Benedick's jaded response is, "Yea, and a case to put it into."
4. "How tartly that gentleman looks! I never can see him but I am heart-burn'd an hour after."

Answer: Beatrice

Leonato asks after Don John, the Prince's half-brother, and whether or not he was at supper. This was Beatrice's funny remark regarding Don John's looks and expression.
5. "Grow this to what adverse issue it can, I will put it in practice. Be cunning in the working this, and thy fee is a thousand ducats."

Answer: Don John

Don John just will not be nice! He and Borachio have arranged a situation to convince Claudio of Hero's supposed immodesty, and Don John here tells Borachio what his payment will be for this plan.
6. "When I said I would die a bachelor, I did not think I should live till I were married."

Answer: Benedick

After being tricked by Don Pedro, Leonato, and Claudio into believing that Beatrice is madly in love with him and afraid of his rejection, Benedick determines that her love will be returned. He convinces himself that it will be okay to marry, despite all of his previous protestations to the contrary.
7. "They did entreat me to acquaint her of it; but I persuaded them, if they lov'd Benedick, to wish him wrestle with affection, and never to let Beatrice know of it."

Answer: Hero

Now the ladies have their turn, tricking Beatrice into believing Benedick to be madly in love with her! Hero makes this statement, knowing that Beatrice is eavesdropping on her conversation.
8. "But know that I have to-night wooed Margaret, the Lady Hero's gentlewoman, by the name of Hero; she leans me out at her mistress' chamber-window, bids me a thousand times good night - I tell this tale vilely."

Answer: Borachio

All for a thousand ducats!
9. "Hath no man's dagger here a point for me?"

Answer: Leonato

Leonato sure did believe Claudio quick enough, if you ask me. Didn't he know his own daughter well enough to trust her innocence?
10. "You are a villain; I jest not; I will make it good how you dare, with what you dare, and when you dare. Do me right, or I will protest your cowardice. You have kill'd a sweet lady, and her death shall fall heavy on you. Let me hear from you."

Answer: Benedick

Benedick challenges Claudio, after Beatrice asks him to kill Claudio. This shows an enormous change in character for Benedick. He has become a defender of a woman's honor (Hero's), and definitely steps up as the "Hero" of the play.
11. "'Done to death by slanderous tongues Was the Hero that here lies; Death, in guerdon of her wrongs, Gives her fame which never dies. So the life that died in shame Lives in death with glorious fame.'"

Answer: Claudio

Claudio reads the epitaph for the tomb he has been told is Hero's. Hero is pretending to be dead until her good name can be cleared. After Borachio's confession, Claudio knows he has done Hero grievous wrong by accusing her of immodesty and disloyalty, and so he goes to mourn for her at this tomb.
12. "And when I liv'd I was your other wife; And when you lov'd you were my other husband."

Answer: Hero

It is revealed that Hero is alive after all, and Claudio lucks out by getting to marry a sweet young woman whom he does not deserve!
13. "They swore that you were well-nigh sick for me," then "They swore that you were well-nigh dead for me."

Answer: Benedick, then Beatrice

After Claudio and Hero's wedding, it is revealed that Benedick and Beatrice have been tricked into falling in love. I love this part - both of them are trying so hard to pretend they really do not love the other, and that it was all just a set-up by their friends.
14. "Come, come, we are friends. Let's have a dance ere we are married, that we may lighten our own hearts and our wives' heels."

Answer: Benedick

Yes, Benedick has definitely improved over the course of the play!
15. "Think not on him till to-morrow. I'll devise thee brave punishments for him. Strike up, pipers."

Answer: Benedick

In the midst of the wedding celebrations, a messenger arrives to tell Don Pedro that his evil brother has been captured after his escape from Messina. Benedick promises to think of terrible punitive measures for this traitorous brother, but wishes Don Pedro to enjoy the party.
Source: Author MALibrarian

This quiz was reviewed by FunTrivia editor MotherGoose before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/25/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us