FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about An American Tale
Quiz about An American Tale

An American Tale Trivia Quiz


This quiz is about the best animated film ever made, 'An American Tale'. Answer these questions to the best of your ability.

A multiple-choice quiz by abbey_rhode. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. A
  8. »
  9. Al - Az Movies

Author
abbey_rhode
Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
6,306
Updated
Dec 03 21
# Qns
20
Difficulty
Average
Avg Score
12 / 20
Plays
1188
- -
Question 1 of 20
1. What year was this movie released into theaters in the US? Hint


Question 2 of 20
2. Who does the voice of Fievel Mousekewitz? Hint


Question 3 of 20
3. Who directed this film?

Answer: ( Two words, or jus surname ... besides 'An American Tale', he has also directed 'Titan A.E.' and 'An)
Question 4 of 20
4. What is message does Henri, the French pidgeon, give to Fievel? Hint


Question 5 of 20
5. What new name does Tony give to Fievel? Hint


Question 6 of 20
6. What is the name of the drunken mouse that Tony takes Fievel to see, to inquire about his family? Hint


Question 7 of 20
7. Who is the richest and most powerful mouse in New York, according to Tony, and all of the other poor mice? Hint


Question 8 of 20
8. What song do Tanya and Fivel simultaneously sing into the night?

Answer: (Three Words ... Linda Ronstadt and James Ingram did a version of it as well)
Question 9 of 20
9. Why does Fievel go into the sewer? Hint


Question 10 of 20
10. What is 'The Secret Weapon'? Hint


Question 11 of 20
11. What time is 'The Secret Weapon' supposed to be released? Hint


Question 12 of 20
12. Who sings the song 'A Duo'? Hint


Question 13 of 20
13. Who is Bridget? Hint


Question 14 of 20
14. Who finds Fievel first? Hint


Question 15 of 20
15. What happens to Fievel and his hat at the end of the movie? Hint


Question 16 of 20
16. What finished product does Henri show Fievel and Tanya? Hint


Question 17 of 20
17. What is the name of the sequel to the movie?

Answer: (Three Words)
Question 18 of 20
18. What is the name of the boat that all of the cats are sent on, after the mice release the Secret Weapon? Hint


Question 19 of 20
19. Who composed all of the music to this movie?

Answer: ( Two words, or just surname ... he also made the music for 'Titanic')
Question 20 of 20
20. Where was the music score to 'An American Tale' recorded?

Answer: ( Two Words ... The Beatles recorded here too)

(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 07 2024 : turaguy: 20/20
May 01 2024 : Guest 24: 3/20

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What year was this movie released into theaters in the US?

Answer: 1986

2. Who does the voice of Fievel Mousekewitz?

Answer: Philip Glasser

Warren Hays is the voice of the Irish mouse who sings in 'There Are No Cats in America'. Christopher Plumber is the voice of Henri, the French Pigon. Dom DeLuise is the voice of Tiger.
3. Who directed this film?

Answer: Don Bluth

4. What is message does Henri, the French pidgeon, give to Fievel?

Answer: Never Say Never

They both sing 'Never Say Never' as Henri is working on the Statue of Liberty.
5. What new name does Tony give to Fievel?

Answer: Philly

He becomes Philly Mousekewitz to Tony, and all of the other American mice.
6. What is the name of the drunken mouse that Tony takes Fievel to see, to inquire about his family?

Answer: Honest John

7. Who is the richest and most powerful mouse in New York, according to Tony, and all of the other poor mice?

Answer: Gussie Mausheimer

She leads the meeting to get rid of the cats.
8. What song do Tanya and Fivel simultaneously sing into the night?

Answer: Somewhere Out There

I absolutely love Philip Glasser and Betsy Catheart's version of this.
9. Why does Fievel go into the sewer?

Answer: Because he hears a violin playing, and he thinks it's his father's

10. What is 'The Secret Weapon'?

Answer: mechanical mouse that scares the cats

It's the Giant Mouse of Minsk.
11. What time is 'The Secret Weapon' supposed to be released?

Answer: 6:00 AM

12. Who sings the song 'A Duo'?

Answer: Tiger and Fievel

Fievel and Tiger realize the how similar they are, and they sing that they are a 'Duo'.
13. Who is Bridget?

Answer: A female mouse that Tony falls in love with

Tony meets Bridget in the market place when she is openly complaining about the cat problems.
14. Who finds Fievel first?

Answer: His father

His dad finds him first, then his mom comes. Then Gussie hugs Tiger.
15. What happens to Fievel and his hat at the end of the movie?

Answer: It fit his head perfectly.

It finally fit his head.
16. What finished product does Henri show Fievel and Tanya?

Answer: The Statue of Liberty

Henri was working on the Statue of Liberty when he first found Fievel, and then he showed it to Fievel and his sister at the end of the movie.
17. What is the name of the sequel to the movie?

Answer: Fievel Goes West

It's not nearly as good as 'An American Tale'.
18. What is the name of the boat that all of the cats are sent on, after the mice release the Secret Weapon?

Answer: The Hong Kong Star

19. Who composed all of the music to this movie?

Answer: James Horner

20. Where was the music score to 'An American Tale' recorded?

Answer: Abbey Road

Abbey Road is in London, England.
Source: Author abbey_rhode

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/14/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us