FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Aragorn Ranger or King
Quiz about Aragorn Ranger or King

Aragorn, Ranger or King? Trivia Quiz


My first quiz. Features mostly Aragorn related questions. Will be from the extended DVD. May have one or two questions from the "Two Towers".

A multiple-choice quiz by morgana03. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies L-P
  8. »
  9. Lord of the Rings

Author
morgana03
Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
113,703
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
15038
Last 3 plays: Guest 173 (8/10), Guest 64 (10/10), LauraMcC (8/10).
- -
Question 1 of 10
1. Aragorn first met Frodo where? Hint


Question 2 of 10
2. "I do not know what _____ is in my blood." Hint


Question 3 of 10
3. To whom did Aragorn say this? "If by my life or death I can protect you, I will." Hint


Question 4 of 10
4. Who says "You have a stout heart little hobbit but it will not save you"? Hint


Question 5 of 10
5. Who is Aragorn in love with? Hint


Question 6 of 10
6. Where is Aragorn's true name and heritage revealed and by whom? Hint


Question 7 of 10
7. In "The Two Towers", Aragorn is dragged over a cliff after a fight with a Warg-rider. Who is it that finds him? Hint


Question 8 of 10
8. "He is passing over to the ___
___. He will soon become a Wraith like them."
Hint


Question 9 of 10
9. In the Troll forest while looking for the Kingsfoil, who surprises Aragorn? Hint


Question 10 of 10
10. Who, at Amon Hen, tried to take the ring from Frodo? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 28 2024 : Guest 173: 8/10
Feb 27 2024 : Guest 64: 10/10
Feb 27 2024 : LauraMcC: 8/10
Feb 22 2024 : Guest 69: 5/10
Feb 22 2024 : Guest 204: 10/10
Feb 18 2024 : DeepHistory: 10/10
Feb 17 2024 : Guest 174: 9/10
Feb 13 2024 : Guest 86: 8/10
Feb 09 2024 : Guest 165: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Aragorn first met Frodo where?

Answer: Bree

In Bree at the Pancing Pony right after Frodo used the ring the first time and Aragorn makes his first appearance to the hobbit: "You draw far too much attention to yourself... Mr. Underhill."
2. "I do not know what _____ is in my blood."

Answer: strength

"I do not know what strength is in my blood but I swear I will not let the White City fall." Said at the death scene between Boromir and Aragorn after the battle with the Orcs and Boromir is slain.
3. To whom did Aragorn say this? "If by my life or death I can protect you, I will."

Answer: Frodo

Said after Frodo announced that he would take the ring to Mordor and the Fellowship begins to form:
Aragorn - "You have my sword."
Legolas - "And you have my bow."
Gimli - "And my axe." (Legolas isn't sure about that.)
Boromir - "You carry the fate of us all little one. But if it is the will of the council then Gondor will see it done."
Then Elrond gets overrun with hobbits.
4. Who says "You have a stout heart little hobbit but it will not save you"?

Answer: Strider

Aragorn/Strider in the Prancing Pony with Frodo when Sam, Merry and Pippin burst into the room. He pulls his sword but soon lowers it when he sees they are no threat. "You have a stout heart little hobbit but it will not save you" he says to Sam, looking at Frodo. "You can no longer wait for the wizard Frodo. They are coming." Meaning the NazgŻl.
5. Who is Aragorn in love with?

Answer: Arwen

The lovely elf-maiden Arwen is who Aragorn loves, though her father doesn't approve due to the fact he is mortal and she is not.
6. Where is Aragorn's true name and heritage revealed and by whom?

Answer: Council meeting/Legolas

During the council meeting at Rivendell, Legolas takes minor offense at Boromir's attitude toward Aragorn.
Boromir - "What would a mere Ranger know of such things?"
Legolas - "This is no mere Ranger. He is Aragorn, son of Arathorn. You owe him your allegiance."
7. In "The Two Towers", Aragorn is dragged over a cliff after a fight with a Warg-rider. Who is it that finds him?

Answer: Brego

On the way to Helm's Deep, the party is attacked by Warg riders. Aragorn is pulled over a cliff by one of the ugly beasts and Gimli and Legolas fear their friend lost. It is during this time that the dream sequence occurs between Aragorn and Arwen. It is a horse that finds him and eventually they end up reunited at the Deep. Smart horse.
8. "He is passing over to the ___ ___. He will soon become a Wraith like them."

Answer: shadow world

Spoken in the Troll forest after Frodo is injured by the NagzŻl. Aragorn knows the hobbit's injuries are too serious for him to heal so he and Sam go looking for the Athelas Plant as a way to slow the poison until they reach Rivendell.
9. In the Troll forest while looking for the Kingsfoil, who surprises Aragorn?

Answer: Arwen

While he and Sam are looking for the plant to help Frodo, Aragorn is indeed surprised by the sword that touches his neck. "What's this? A Ranger caught off his guard?" But is isn't an enemy who has found them. The lovely etheral voice is soon to be revealed as Arwen, daughter to Elrond and Aragorn's love.
10. Who, at Amon Hen, tried to take the ring from Frodo?

Answer: Boromir

It was Boromir who tried to take the ring. Aragorn found the wary hobbit at Amon Hen and knows something has gone wrong when Frodo backs away from him:
Aragorn: "Frodo, I swore to protect you."
Frodo: "Can you protect me from yourself? Would you destroy it?"
A good question as our hero has feared that like Isildur he wouldn't be able to destroy the ring either but when Frodo holds out his hand, Aragorn after a while simply closes his fingers around it and moves back saying: "I would have gone with you to the end. Into the very fires of Mordor."
Source: Author morgana03

This quiz was reviewed by FunTrivia editor rj211 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
3/2/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us