FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Atonement
Quiz about Atonement

Average Movie Trivia: Atonement | 10 Questions


This is a quiz on the movie "Atonement".

A multiple-choice quiz by emmyangel26. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies A-C
  8. »
  9. Atonement

Author
emmyangel26
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
279,607
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
934
- -
Question 1 of 10
1. When we first see Cecilia and Robbie they are having an argument. What is this argument about? Hint


Question 2 of 10
2. What are the names of Lola's two younger brothers? Hint


Question 3 of 10
3. Leon brings his friend Peter around for dinner.


Question 4 of 10
4. What color is the dress that Keira Knightley's character, Cecilia, wears during the dinner? Hint


Question 5 of 10
5. What does Paul show Lola, while they are in the nursery? Hint


Question 6 of 10
6. Who sees the man who rapes Lola and reports it to the police? Hint


Question 7 of 10
7. Both Cecilia and Briony become nurses.


Question 8 of 10
8. Does Robbie make it back home from the war safely?


Question 9 of 10
9. Who dies when the water mains are bombed and fill the tunnels? Hint


Question 10 of 10
10. Does Lola marry Paul?



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. When we first see Cecilia and Robbie they are having an argument. What is this argument about?

Answer: Robbie has just broken an antique vase that belongs to Cecilia's family.

When we first see Robbie and Cecilia, we are seeing them through Briony's window. When we see them through the window they are having an argument because Robbie has just broken an antique vase belonging to Cecilia's family. A piece of this vase has just fallen into the fountain. Cecilia believes this antique vase is the most valuable possession of her family.
2. What are the names of Lola's two younger brothers?

Answer: Pierrot and Jackson

Lola, Pierrot and Jackson have come to live with Cecilia and her family for the summer, because their parents are in the process of divorcing. The three of them begin to act in a play that Briony writes at the start of the movie, but the twins run off because they want to go for a swim. We don't see the twins in the movie after they run away, but in the short time we do see them we learn that they blame Lola for forcing them to live with Briony for the summer.
3. Leon brings his friend Peter around for dinner.

Answer: False

Leon brings his friend Paul around for dinner, to meet Cecilia in the hopes that they will go out together, but little does he know that Paul actually likes Lola who is only 16. He first begins to flirt with her, and she also begins to flirt with him, when he finds Lola and the twins playing in the nursery.
4. What color is the dress that Keira Knightley's character, Cecilia, wears during the dinner?

Answer: Green

Keira Knightley's character, Cecilia, wears an emerald green dress during the dinner. This dress has since been voted the best dress of this century, beating the famous dress Marilyn Monroe wore in "The Seven Year Itch" and the little black dress that Audrey Hepburn wore in "Breakfast at Tiffany's". Since the movie, lots of different designers have released similar, emerald green dresses.
5. What does Paul show Lola, while they are in the nursery?

Answer: Sugar coated chocolate

Paul shows Lola this when he comes into the playroom to talk to the twins. He also tells her that the government is paying his company to make the chocolate bars so that they can be sent over with the soldiers going off to war. This is because the chocolate will not melt and spread over the rest of the food products.
6. Who sees the man who rapes Lola and reports it to the police?

Answer: Briony

Briony sees the man who rapes Lola while they are out looking for the twins who have run away. She isn't sure who she has seen but because of the note from Robbie to Cecilia, which leads her to believe that Robbie is a sex crazed maniac, she thinks it is Robbie.

She stumbles across Lola and the man raping her on the little hill by the stream where she had been playing earlier in the day.
7. Both Cecilia and Briony become nurses.

Answer: True

Cecilia becomes a nurse, after Robbie is charged with the rape, and sent over to the war, so that she can help the soldiers coming over from the war and so that she can see Robbie. Briony becomes a nurse after Cecilia because she feels guilty about what she has done to Robbie and because she has finally realized the real consequences of what she has said.
8. Does Robbie make it back home from the war safely?

Answer: No

After travelling for days, Robbie and his friend make it to the beach at Dunkirk where there are thousands of soldiers waiting to be evacuated. But Robbie doesn't make it back from the war safely he dies in Dunkirk from septicemia which he contracts from a wound on his side, on the last day of the evacuations.
9. Who dies when the water mains are bombed and fill the tunnels?

Answer: Cecilia

During one of the attacks on London, thousands of people take shelter in the metro tunnels because they are perfect bomb shelters. Cecilia dies in the metro tunnel when a German bomb bursts the water main, flooding the tunnels. The water kills her and all of the other Londoners who had taken refuge in there from the bombs.
10. Does Lola marry Paul?

Answer: Yes

We see Lola getting married to Paul, on the day that Briony finally works up the courage to admit to Robbie and Cecilia that she had lied and is going to tell the truth to the police. We later find out that that was not what had actually happened, because Robbie and Cecilia were never reunited. We find out that Robbie and Cecilia were never reunited, when we see footage of an interview with Briony who has just announced that she is retiring from writing.
Source: Author emmyangel26

This quiz was reviewed by FunTrivia editor skunkee before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. The Role of Atonement Average
2. Atonement Average

5/25/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us