FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Cary Grant Movies
Quiz about Cary Grant Movies

Cary Grant Movies Trivia Quiz


Suave, suave, suave.

A multiple-choice quiz by robert362. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. People Themed E-K
  8. »
  9. Cary Grant

Author
robert362
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
123,341
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
1818
Last 3 plays: Guest 99 (4/10), Guest 66 (9/10), Guest 172 (6/10).
- -
Question 1 of 10
1. Grant had a starring role in "The Bishop's Wife". Who played the title role? Hint


Question 2 of 10
2. In "Arsenic and Old Lace", Grant is horrified to find that people are being poisoned. How is the poison being administered? Hint


Question 3 of 10
3. In "Night and Day", Grant played what composer? Hint


Question 4 of 10
4. Which of these Doris Day movies had Grant in the cast? Hint


Question 5 of 10
5. Who co-starred with Grant in "Mr. Lucky"? Hint


Question 6 of 10
6. "She Done Him Wrong" teamed Grant with what screen legend? Hint


Question 7 of 10
7. Which of these war movies starred Grant? Hint


Question 8 of 10
8. "Affair to Remember" teamed Grant with Deborah Kerr. Who played the odd-man-out who was romantically interested in Kerr? Hint


Question 9 of 10
9. In "North by Northwest", Grant is suspected of murder. Who did he supposedly kill? Hint


Question 10 of 10
10. What is Grant's "disguise" in "To Catch A Thief"? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 07 2024 : Guest 99: 4/10
Feb 03 2024 : Guest 66: 9/10
Feb 01 2024 : Guest 172: 6/10
Jan 28 2024 : DaltreyFan: 8/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Grant had a starring role in "The Bishop's Wife". Who played the title role?

Answer: Loretta Young

With David Niven. Pleasant.
2. In "Arsenic and Old Lace", Grant is horrified to find that people are being poisoned. How is the poison being administered?

Answer: Wine

Elderberry wine, to be precise. Grant's best comedy?
3. In "Night and Day", Grant played what composer?

Answer: Cole Porter

Danny Thomas played composer Gus Kahn in a different movie.
4. Which of these Doris Day movies had Grant in the cast?

Answer: That Touch of Mink

"Boat" starred Rod Taylor; "Pillow" and "Flowers" starred Rock Hudson.
5. Who co-starred with Grant in "Mr. Lucky"?

Answer: Laraine Day

Russell was in "His Girl Friday". Hepburn was in "Charade". Fontaine was in "Suspicion". Overlooked Grant movie.
6. "She Done Him Wrong" teamed Grant with what screen legend?

Answer: Mae West

Early in his career. Hepburn was in "Philadelphia Story" and in "Bringing Up Baby".
7. Which of these war movies starred Grant?

Answer: Destination Tokyo

All were submarine stories. "Silent" starred Clark Gable and Burt Lancaster, "Persicope" starred James Garner and Edmond O'Brien, and "Beach" starred Gregory Peck.
8. "Affair to Remember" teamed Grant with Deborah Kerr. Who played the odd-man-out who was romantically interested in Kerr?

Answer: Richard Denning

Everyone's favorite tearjerker.
9. In "North by Northwest", Grant is suspected of murder. Who did he supposedly kill?

Answer: Diplomat

His victim was killed at the U.N. Fine Hitchcock - and - Grant effort.
10. What is Grant's "disguise" in "To Catch A Thief"?

Answer: Lumberman

Ostensibly from Oregon. Another top effort with Hitchcock.
Source: Author robert362

This quiz was reviewed by FunTrivia editor LadyCaitriona before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
3/5/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us