FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about A Day at the Movies with Cary Grant
Quiz about A Day at the Movies with Cary Grant

A Day at the Movies with Cary Grant Quiz


This quiz is all about the movies starring Cary Grant. See how much you know!

A multiple-choice quiz by bonanza22. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. People Themed E-K
  8. »
  9. Cary Grant

Author
bonanza22
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
213,465
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
769
Last 3 plays: Guest 174 (6/10), Guest 66 (7/10), Guest 193 (5/10).
- -
Question 1 of 10
1. In "The Amazing Quest of Ernest Bliss", what did Ernest Bliss sell door-to-door? Hint


Question 2 of 10
2. Who wrote the book that "Gunga Din" is based on?

Answer: (Two Words (full name or just surname))
Question 3 of 10
3. Who directed "The Philadelphia Story"? Hint


Question 4 of 10
4. What was Geoff Carter's (Cary Grant) job in "Only Angels Have Wings"? Hint


Question 5 of 10
5. What was Grant's first movie with Ingrid Bergman? Hint


Question 6 of 10
6. How many children did Jim and Muriel Blandings (Cary Grant and Myrna Loy) have in "Mr. Blandings Builds His Dream House"?

Answer: (One Word (numeral or word))
Question 7 of 10
7. How was C.K. Dexter Haven (Cary Grant) related to Tracy Lord (Katharine Hepburn) in "The Philadelphia Story"? Hint


Question 8 of 10
8. Grant's character Cassidy had what rank in the Navy in "Destination Tokyo"? Hint


Question 9 of 10
9. For which movie did Cary Grant receive an Academy Award Oscar nomination? Hint


Question 10 of 10
10. Finally, what was Cary Grant's last movie? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 14 2024 : Guest 174: 6/10
Feb 03 2024 : Guest 66: 7/10
Feb 01 2024 : Guest 193: 5/10
Jan 28 2024 : DaltreyFan: 9/10
Jan 22 2024 : Guest 107: 7/10
Jan 19 2024 : Guest 147: 7/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In "The Amazing Quest of Ernest Bliss", what did Ernest Bliss sell door-to-door?

Answer: Stoves

Ernest Bliss was a rich, bored young man who asked a doctor for advice. The doctor suggested that Ernest live for a year without touching his money. One of Ernest's jobs while trying to make a living on his own was to sell stoves. Cary Grant starred with Mary Brian.
2. Who wrote the book that "Gunga Din" is based on?

Answer: Rudyard Kipling

"Gunga Din" took place in India during British rule. Rudyard Kipling also wrote "Captains Courageous" and "The Jungle Book".
3. Who directed "The Philadelphia Story"?

Answer: George Cukor

"The Philadelphia Story" starred Cary Grant, Katharine Hepburn, and Jimmy Stewart. Howard Hawks directed "Bringing Up Baby", Hitchock directed "Notorious" and "North by Northwest", among others, and Frank Capra directed "Arsenic and Old Lace". George Cukor also directed "Holiday", which co-starred Katharine Hepburn.
4. What was Geoff Carter's (Cary Grant) job in "Only Angels Have Wings"?

Answer: Pilot

In "Only Angels Have Wings", which co-starred Jean Arthur, Geoff Carter was a pilot who delivered mail. Grant's character in "The Bachelor and the Bobby Soxer" was an author, Cole Porter was a songwriter in "Night and Day", and Dudley was an angel in "The Bishop's Wife".
5. What was Grant's first movie with Ingrid Bergman?

Answer: Notorious

"Notorious" was about an American agent during WWII. "Suspicion" co-starred Joan Fontaine, "An Affair to Remember" co-starred Deborah Kerr, and "Penny Serenade" co-starred Irene Dunn. Grant and Bergman made another movie together in 1958, "Indiscreet".
6. How many children did Jim and Muriel Blandings (Cary Grant and Myrna Loy) have in "Mr. Blandings Builds His Dream House"?

Answer: 2

The names of their children were Joan and Betsy. Jim and Muriel Blandings were trying to build a home in the country because their city house was too small. Myrna Loy also co-starred with Grant in "The Bachelor and the Bobby Soxer".
7. How was C.K. Dexter Haven (Cary Grant) related to Tracy Lord (Katharine Hepburn) in "The Philadelphia Story"?

Answer: C.K. was her ex-husband.

Tracy was supposed to be getting married, but changed her mind when her ex-husband C.K. Dexter Haven came back. Jimmy Stewart co-starred, and won the Oscar for Best Actor.
8. Grant's character Cassidy had what rank in the Navy in "Destination Tokyo"?

Answer: Commander

In "Destination Tokyo", Commander Cassidy captained a submarine to Tokyo to deliver spies. The movie co-starred John Garfield and Alan Hale.
9. For which movie did Cary Grant receive an Academy Award Oscar nomination?

Answer: Both of these movies

Cary Grant, great screen legend that he was, never received an Oscar and was only nominated twice, for two of his more dramatic films. He did, however, receive an Honorary Award from the Academy in 1970.
10. Finally, what was Cary Grant's last movie?

Answer: Walk, Don't Run

"Walk, Don't Run" came out in 1966. Grant played Sir William Rutland.
Cary Grant's first movie was "This is the Night", which came out in 1932.

I hope you enjoyed the quiz!
Source: Author bonanza22

This quiz was reviewed by FunTrivia editor rj211 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Cary Grant Classics Easier
2. More Cary Grant Average
3. Cary Grant- Name The Characters I Played Average
4. Movies of a Legend Average
5. Cary Grant Movies Average
6. Grant Me a Movie Average
7. Zac Attack! Easier
8. Jason Isaacs Average

3/5/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us