FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Cuttin Loose Footloose
Quiz about Cuttin Loose Footloose

Cuttin' Loose, "Footloose" Trivia Quiz


This is one of my favorite movies! Enjoy!

A multiple-choice quiz by nycgirl40. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies D-G
  8. »
  9. Footloose

Author
nycgirl40
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
216,296
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Difficult
Avg Score
5 / 10
Plays
3356
Last 3 plays: Guest 134 (6/10), Guest 208 (5/10), Guest 72 (10/10).
- -
Question 1 of 10
1. How many pairs of feet are shown in the opening credit sequence? Hint


Question 2 of 10
2. What are the first words spoken in the movie? Hint


Question 3 of 10
3. What is the hymn number which Rev. announces after his sermon? Hint


Question 4 of 10
4. Ren does not wear a tie on the first day of school.


Question 5 of 10
5. In the beginning of the movie, outside of church, how does Rusty describe Ren? Hint


Question 6 of 10
6. What does Edna call Chuck's truck? Hint


Question 7 of 10
7. For those die hards out there, what is the make of Chuck's truck? Hint


Question 8 of 10
8. What color was Ren's shirt during the tractor chicken match with Chuck? Hint


Question 9 of 10
9. What color are the boots Ariel is wearing in the woods when is she with Chuck? Hint


Question 10 of 10
10. Ren drives a John Deer tractor in the chicken race with Chuck.



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Apr 11 2024 : Guest 134: 6/10
Apr 03 2024 : Guest 208: 5/10
Mar 31 2024 : Guest 72: 10/10
Mar 07 2024 : angostura: 8/10
Mar 04 2024 : Guest 73: 6/10
Mar 02 2024 : Guest 68: 5/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. How many pairs of feet are shown in the opening credit sequence?

Answer: 23

The feet are shown one by one and are dancing to "Footloose", the theme for the movie. Each pair of feet is shown wearing different socks and shoes.
2. What are the first words spoken in the movie?

Answer: "He is testing us..."

Rev. Moore speaks these words in church, and it is here that we are first introduced to Ren, the main character. Ren rolls his eyes in disgust; this is a foreshadowing of the eventual showdown between Ren and Rev. Moore.
3. What is the hymn number which Rev. announces after his sermon?

Answer: 397

The name of the hymn is: "What a Friend We Have in Jesus". Rev Moore announces the name of the hymn after he announces the number.
4. Ren does not wear a tie on the first day of school.

Answer: False

His mom says he can wear a tie in September when he goes to college, but Ren wears the tie anyway. Later on at school, Willard makes fun of Ren for wearing the tie. This exchange between Ren and Willard at school leads to them becomming friends.
5. In the beginning of the movie, outside of church, how does Rusty describe Ren?

Answer: "stunning new gentleman"

Rusty, who is played by a young Sarah Jessica Parker, says this as Ariel walks over to be introduced to Ren by her father after church. Ariel doesn't seem too impressed by Ren, as she is dating Chuck. However, Ariel and Ren are an item by the end of the movie.
6. What does Edna call Chuck's truck?

Answer: the barf mobile

This is said right before Ariel climbs out of the car and into Chuck's truck. Ariel then performs the daring act of balancing between the car and the truck. Edna calls Chuck's truck this because she doesn't like Chuck.
7. For those die hards out there, what is the make of Chuck's truck?

Answer: GMC

You have to look close, but it's there! The model is clearly shown during Ariel's daring stunt. It is shown right as she climbs into the truck; GMC can be seen at the bottom on the screen.
8. What color was Ren's shirt during the tractor chicken match with Chuck?

Answer: red

Well, its orangish red. Ren ends up winning the chicken match, which is a game played to see which person is more daring. In this particular chicken match, Ren and Chuck drive on the same road towards each other, straight on. The first person to bail out is the chicken. Ren didn't intend to win; he tries to bail out, but his shoelace is caught on the brake of the tractor.
9. What color are the boots Ariel is wearing in the woods when is she with Chuck?

Answer: Red

Chuck mentions the boots and their color. Ariel says that her daddy hates it when she wears the red boots, because the red boots are sinful.
10. Ren drives a John Deer tractor in the chicken race with Chuck.

Answer: True

Nothing better than a John Deer! The model of the track Chuck drives is not shown in the movie. You can see the model of the tractor during the chicken match.
Source: Author nycgirl40

This quiz was reviewed by FunTrivia editor skunkee before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Footloose Average
2. Footloose Average
3. Cut Loose with this "Footloose" Quiz Average
4. "You Gotta Cut Loose!" Tough
5. A Time To "Footloose" (1984) Average

4/21/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us