FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about You Gotta Cut Loose
Quiz about You Gotta Cut Loose

"You Gotta Cut Loose!" Trivia Quiz


Are you a true 'Footloose' fan?

A multiple-choice quiz by drewfan. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies D-G
  8. »
  9. Footloose

Author
drewfan
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
299,758
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
5 / 10
Plays
1071
Last 3 plays: Guest 134 (6/10), Guest 208 (8/10), Guest 72 (10/10).
- -
Question 1 of 10
1. Who sang the theme tune 'Footloose'? Hint


Question 2 of 10
2. What colour tie was Rev. Shaw Moore wearing, at the very beginning of the movie? Hint


Question 3 of 10
3. In the beginning sequence lots of different pairs of feet are shown. Shown near the end of the sequence was someone moon walking. This person wasn't wearing shoes, they were wearing red socks but what pattern were on the socks? Hint


Question 4 of 10
4. What was the name of club Ren said he went to when he lived in Chicago? Hint


Question 5 of 10
5. During the montage of Ren teaching Willard to dance there was a scene in the gym. In this scene what colour were the pants Willard was wearing? Hint


Question 6 of 10
6. During the council meeting, Ren read from the Bible. Where in the Bible did he read from? Hint


Question 7 of 10
7. During the prom, at the end of the movie, Chuck started a fight with Willard. What colour shirt was Chuck wearing at this time? Hint


Question 8 of 10
8. When Ariel and her friends went to Hi-Spots, Ariel put on a tape and everyone began to dance. We saw a lot of people, including three girls in a bathroom, one girl was a brunette and one was blonde, what colour hair did the third girl have? Hint


Question 9 of 10
9. When Vi saw Ariel in her prom dress, how did she describe her? Hint


Question 10 of 10
10. Chuck challenged Ren to a race which included tractors. Ren tried to jump but got stuck. What was the name of the race? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Apr 11 2024 : Guest 134: 6/10
Apr 03 2024 : Guest 208: 8/10
Mar 31 2024 : Guest 72: 10/10
Mar 07 2024 : angostura: 9/10
Feb 26 2024 : Guest 208: 6/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who sang the theme tune 'Footloose'?

Answer: Kenny Loggins

Kenny Loggins was in many different groups before becoming a solo artist. He wrote songs for other artists and sang soundtracks for many different films such as 'Footloose', 'Caddyshack', 'Top Gun' and many more.
2. What colour tie was Rev. Shaw Moore wearing, at the very beginning of the movie?

Answer: Red

Rev. Shaw Moore, played by John Lithgow, could be seen preaching in church at the beginning of the movie. We could
see that his tie was red during this time.
3. In the beginning sequence lots of different pairs of feet are shown. Shown near the end of the sequence was someone moon walking. This person wasn't wearing shoes, they were wearing red socks but what pattern were on the socks?

Answer: Hearts

This person was the only one not wearing shoes and was seventh last in the sequence of feet. The theme song 'Footloose' was playing in the background.
4. What was the name of club Ren said he went to when he lived in Chicago?

Answer: Blue Heaven

In the cafeteria Ren told Willard all about the club and one of the girls there and what they got up to. Willard couldn't believe it and got really excited until Ren told him he was making it up and all they had done was dance.
5. During the montage of Ren teaching Willard to dance there was a scene in the gym. In this scene what colour were the pants Willard was wearing?

Answer: Green

Willard was wearing green pants and a grey top. Ren was wearing a grey top and black pants. Willard couldn't dance and Ren was organising a school dance and so Ren said he'd teach him. The song 'Let's Hear It For The Boy' sung by Denise Williams was the song playing during the montage of Willard's dance lessons.
6. During the council meeting, Ren read from the Bible. Where in the Bible did he read from?

Answer: Psalm

When Ren is trying to win over the council to let them dance he used the passage Psalm 1:49 from the Bible to show that God wanted them to dance.

"Praise thy the Lord,
sing unto the Lord a new song,
Let them praise his name in the dance." Psalm 1:49
7. During the prom, at the end of the movie, Chuck started a fight with Willard. What colour shirt was Chuck wearing at this time?

Answer: Blue

Chuck wore a blue shirt but was wearing a white vest underneath. Willard was in his prom suit which included a blue shirt an black pants.
8. When Ariel and her friends went to Hi-Spots, Ariel put on a tape and everyone began to dance. We saw a lot of people, including three girls in a bathroom, one girl was a brunette and one was blonde, what colour hair did the third girl have?

Answer: Brown

There were two brunettes and a blonde. One of the brunettes was smoking, one was putting on make up and the blonde was brushing her hair.
9. When Vi saw Ariel in her prom dress, how did she describe her?

Answer: Very Nice

Vi walked in when Ariel was getting ready and said, "You look very nice..." She then proceeded to give Ariel a corsage saying she couldn't go to a prom without one.
10. Chuck challenged Ren to a race which included tractors. Ren tried to jump but got stuck. What was the name of the race?

Answer: Chicken Race

Ren was surprised when he found out they were going to have a chicken race with tractors. His lace gets stuck so he couldn't get out of the tractor. Because he couldn't get out he had to race 'til the end, which made Chuck jump out making Ren the winner.
Source: Author drewfan

This quiz was reviewed by FunTrivia editor skunkee before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Footloose Average
2. Footloose Average
3. Cut Loose with this "Footloose" Quiz Average
4. A Time To "Footloose" (1984) Average
5. Cuttin' Loose, "Footloose" Difficult

4/21/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us