FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Frequency 101
Quiz about Frequency 101

'Frequency' 101 Trivia Quiz


A quiz about the movie 'Frequency'. Good luck!

A multiple-choice quiz by fizzbee. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies D-G
  8. »
  9. Frequency

Author
fizzbee
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
69,331
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
2145
Last 3 plays: Guest 129 (6/10), Guest 24 (9/10), Guest 172 (5/10).
- -
Question 1 of 10
1. In what year did the film start out? Hint


Question 2 of 10
2. Which actor played the role of Frank Sullivan?

Answer: ( Two words, or just surname)
Question 3 of 10
3. What baseball team was mentioned quite often in this film? Hint


Question 4 of 10
4. What song was played at the end and during the credits of the movie? Hint


Question 5 of 10
5. Was John able to save his parents in the film?


Question 6 of 10
6. What word was Gordo told to remember? Hint


Question 7 of 10
7. How did John's mother die in the movie? Hint


Question 8 of 10
8. What is written on the side of the tanker just before it crashes? Hint


Question 9 of 10
9. What number is written on top of the firetruck when it leaves the fire house? Hint


Question 10 of 10
10. Who directed this film? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 20 2024 : Guest 129: 6/10
Jun 03 2024 : Guest 24: 9/10
May 24 2024 : Guest 172: 5/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In what year did the film start out?

Answer: 1969

The year was 1969. We know this because the date and year were shown on the bottom part of the screen.
2. Which actor played the role of Frank Sullivan?

Answer: Dennis Quaid

Dennis Quaid did a remarkable job in this film. This is probably his best work by far.
3. What baseball team was mentioned quite often in this film?

Answer: New York Mets

The Mets had won their 1st World Series with a 5-3 win over the Baltimore Orioles.
4. What song was played at the end and during the credits of the movie?

Answer: When You Come Back To Me Again

This song was recorded by Country Music superstar Garth Brooks and can be heard on his album entitled 'Scarecrow'.
5. Was John able to save his parents in the film?

Answer: Yes

Through the communication of a ham radio he was able to save both his parents from their untimely death.
6. What word was Gordo told to remember?

Answer: Yahoo

At the end of the film we see Gordo and his Mercedes Benz with 1 Yahoo written on the license plate.
7. How did John's mother die in the movie?

Answer: murdered

She was one of the Night in Gale murders.
8. What is written on the side of the tanker just before it crashes?

Answer: Herbert

We see the name as the tanker swerves just before it crashes.
9. What number is written on top of the firetruck when it leaves the fire house?

Answer: 12

We see the top of both firetrucks leaving the firehouse, but only of them has a number written on the top of it.
10. Who directed this film?

Answer: Gregory Hoblit

Gregory Hoblit also directed 'Primal Fear'.
Source: Author fizzbee

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Frequency Easier
2. "Frequency" and the Sullivans Average
3. 'Frequency' (The Movie) Average

7/21/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us