FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Frequency and the Sullivans
Quiz about Frequency and the Sullivans

"Frequency" and the Sullivans Trivia Quiz


Let's see how well you've familiarized yourself with the Sullivans. Best of luck to you.

A multiple-choice quiz by coolstud007_02. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies D-G
  8. »
  9. Frequency

Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
145,779
Updated
Dec 03 21
# Qns
20
Difficulty
Average
Avg Score
15 / 20
Plays
2177
Awards
Top 20% Quiz
- -
Question 1 of 20
1. What is the name of the phenomenon that enables John Sullivan to talk to his father Frank? Hint


Question 2 of 20
2. What's the name of the song we hear after Frank rescues the men from the sewer? Hint


Question 3 of 20
3. What's the name of John Sullivan's girlfriend in 1999? Hint


Question 4 of 20
4. What's the first thing Gordy pulls out of the FDNY chest? Hint


Question 5 of 20
5. What is the name of the Professor we see talking about the auroraborealis? Hint


Question 6 of 20
6. What's the name of the family's dog in 1969? Hint


Question 7 of 20
7. What's the name of the family friend who becomes John's boss in 1999? Hint


Question 8 of 20
8. What's the name of the team that everyone cheers on? Hint


Question 9 of 20
9. Where is the fire that is originally supposed to kill Frank Sullivan? Hint


Question 10 of 20
10. How many women were originally supposed to die from the Nightingale? Hint


Question 11 of 20
11. What repercussions does Frank surviving, have on the future? Hint


Question 12 of 20
12. Frank prevents Sissy Clark's murder.


Question 13 of 20
13. How do John and Frank find out who the Nightingale is? Hint


Question 14 of 20
14. Who is the Nightingale murderer? Hint


Question 15 of 20
15. How does Satch start to believe that Frank is telling the truth? Hint


Question 16 of 20
16. How does Frank escape the police station? Hint


Question 17 of 20
17. Who finally kills the Nightingale murderer? Hint


Question 18 of 20
18. In the final scene, what sport is being played?
Hint


Question 19 of 20
19. Does Gordo's license plate have a "Yahoo" on it?


Question 20 of 20
20. What's the name of the song we hear before the credits roll? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 24 2024 : Guest 172: 6/20
Apr 19 2024 : Guest 51: 16/20

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What is the name of the phenomenon that enables John Sullivan to talk to his father Frank?

Answer: auroraborealis

The rare phenomenon is the auroraborealis. It's a condition caused by charged particles entering the earth's magnetic field.
2. What's the name of the song we hear after Frank rescues the men from the sewer?

Answer: "Heat Wave" by Martha and the Vandellas

After Frank gets home, we see his lovely wife Julia singing and dancing to the song while cooking dinner.
3. What's the name of John Sullivan's girlfriend in 1999?

Answer: Samantha

We first see her dumping John. See calls him 'Chief,' the same name Frank Sullivan called him back in 1969.
4. What's the first thing Gordy pulls out of the FDNY chest?

Answer: shotgun

He pulls a shotgun out of the chest, just in time for his dad to snatch it away from him.
5. What is the name of the Professor we see talking about the auroraborealis?

Answer: Brian Greene

We see him in both 1969 and 1999.
6. What's the name of the family's dog in 1969?

Answer: Elvis

The first rip in the time dimensions occur when we see Frank trip over Elvis, their dog, and crack the glass of their living room door. The same crack is seen in the house in 1999.
7. What's the name of the family friend who becomes John's boss in 1999?

Answer: Satch DeLeon

Satch is the name of the cop who is a lifelong friend of the family.
8. What's the name of the team that everyone cheers on?

Answer: The Mets

Everyone in the movie loved 'The Amazing Mets'.
9. Where is the fire that is originally supposed to kill Frank Sullivan?

Answer: The Buxton Warehouse

He is originally supposed to die in the Buxton Warehouse fire, but John advises him to 'go the other way.'
10. How many women were originally supposed to die from the Nightingale?

Answer: 3

Because of Frank surviving, Julia isn't called to leave the hospital. As a result of her staying, she unknowingly saves the life of the Nightingale murderer.
11. What repercussions does Frank surviving, have on the future?

Answer: His wife Julia being murdered

The original number of Nightingale murders go from 3 to 9, Julia included.
12. Frank prevents Sissy Clark's murder.

Answer: False

The Nightingale thinks Frank is following him, and mugs him in the restroom of a local club and takes his driver's license. By the time Frank awakens and reaches Sissy's place, it's too late. she is murdered.
13. How do John and Frank find out who the Nightingale is?

Answer: fingerprints on Frank's wallet

Frank tells John about the wallet, and John tells Frank to put the wallet somewhere where it won't be found for thirty years. Frank does so, John retrieves it, and has the bureau test it for fingerprints.
14. Who is the Nightingale murderer?

Answer: Jack Shepard

Jack Shepard is the Nightingale murderer, and a member of the New York police force.
15. How does Satch start to believe that Frank is telling the truth?

Answer: the Mets game

Frank calls the Mets game and tells Satch everything that's going to happen. While Satch is talking to Julia, he sees that Frank called everything down to a 'T' and begins to believe his story about talking to John in the future.
16. How does Frank escape the police station?

Answer: he sets off the fire alarm and knocks out Shepard

When Shepard comes back in, he rigs up a wire circuit and electrocutes him. Then, he holds a big flame up to the fire extinguishers coming from the ceiling and they go off. This makes everyone in the building leave because they're getting soaked. Frank sees his opportunity and sneaks out.
17. Who finally kills the Nightingale murderer?

Answer: Frank

In the year 1999, while Shepard's fighting John, Frank comes in and shoots Shepard with a shotgun, the same shotgun we see Gordy pull out of the FDNY chest in the future.
18. In the final scene, what sport is being played?

Answer: Softball

The family and friends are all playing softball. John and Sam are together, and they have a son.
19. Does Gordo's license plate have a "Yahoo" on it?

Answer: yes

Apparently in the past, Gordo took John's advice and remembered the expression 'Yahoo' and became rich. He was still pretty upset when Frank smashed his headlight with a foul ball.
20. What's the name of the song we hear before the credits roll?

Answer: "When You Come Back To Me Again" by Garth Brooks

This is the final song we hear in the movie.
Source: Author coolstud007_02

This quiz was reviewed by FunTrivia editor linkan before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Frequency Easier
2. 'Frequency' 101 Average
3. 'Frequency' (The Movie) Average

5/25/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us