FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Gladiator  The Ultimate Quiz
Quiz about Gladiator  The Ultimate Quiz

"Gladiator" - The Ultimate Quiz


This quiz is about the sad story of a man who loses his family and has to restart his life as a slave. "Gladiator" propelled Russell Crowe to superstardom, and gave us the first real glimpse of the acting talents of one Joaquin Phoenix. Good luck!

A multiple-choice quiz by ilovepuppies. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies D-G
  8. »
  9. Gladiator

Author
ilovepuppies
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
204,535
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
11033
Last 3 plays: Johnmcmanners (10/10), Guest 172 (9/10), Guest 184 (8/10).
- -
Question 1 of 10
1. Who played Marcus Aurelius? Hint


Question 2 of 10
2. Finish this quote: "At my signal, ______ hell." Hint


Question 3 of 10
3. What 3-word phrase did soldiers say to each other as a sign of respect?
Hint


Question 4 of 10
4. Proximo said this to Maximus: "But as for me? I'm an _________." Hint


Question 5 of 10
5. Which senator helped Maximus conspire against Commodus? Hint


Question 6 of 10
6. What color was the tunic Maximus wore underneath his leather armour when he shouted to the crowd, "Are you not entertained?" Hint


Question 7 of 10
7. How was Hagen killed? Hint


Question 8 of 10
8. Why did Hagen try a bit of Maximus' food? Hint


Question 9 of 10
9. The man providing food for the slaves called Maximus what? Hint


Question 10 of 10
10. What was Maximus known as to the mob before everyone found out his name? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Apr 21 2024 : Johnmcmanners: 10/10
Apr 20 2024 : Guest 172: 9/10
Apr 19 2024 : Guest 184: 8/10
Apr 19 2024 : Guest 142: 0/10
Apr 17 2024 : adam36: 9/10
Apr 16 2024 : tmac93024: 5/10
Apr 12 2024 : Guest 173: 8/10
Apr 12 2024 : Guest 199: 7/10
Apr 11 2024 : Wanderess: 5/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who played Marcus Aurelius?

Answer: Richard Harris

Richard Harris was a very famous actor who starred in many films including "Harry Potter", "Patriot Games", and many more. Sadly, Richard Harris died on the 25th October 2002 due to Hodgkin's disease.
2. Finish this quote: "At my signal, ______ hell."

Answer: unleash

Maximus said this to Quintus before the battle at the beginning of the film. The Romans were known to conquer anyone, and therefore, Maximus wanted to win.
3. What 3-word phrase did soldiers say to each other as a sign of respect?

Answer: "Strength and Honor"

Maximus and Quintus said this to each other before the battle at the beginning of the film. The soldiers also said this to Maximus as he was riding down the ranks.
4. Proximo said this to Maximus: "But as for me? I'm an _________."

Answer: entertainer

Proximo said that Maximus would die for honor, for Rome, and for his ancestors. However, Proximo was just an entertainer.
5. Which senator helped Maximus conspire against Commodus?

Answer: Gracchus

Gracchus wanted to help Maximus because he didn't like how the emperor ran Rome. Derek Jacobi, who starred as Claudius in the television series "I, Claudius", played Gracchus.
6. What color was the tunic Maximus wore underneath his leather armour when he shouted to the crowd, "Are you not entertained?"

Answer: Blue

This was when Maximus alone defeated many gladiators in the small arena in North Africa.
7. How was Hagen killed?

Answer: Shot by multiple arrows

Hagen wanted to protect Maximus and therefore fought against the people trying to kill him. However, he was slain by multiple arrows in his back and front.
8. Why did Hagen try a bit of Maximus' food?

Answer: To see if it was poisoned

Hagen was one of Maximus' best friends and would die if it meant protecting Maximus.
9. The man providing food for the slaves called Maximus what?

Answer: General

This was just after Maximus revealed he was general of the Felix Legions. So, everyone started calling him either Maximus or General.
10. What was Maximus known as to the mob before everyone found out his name?

Answer: Spaniard

No one knew what his name was, so he answered to Spaniard because he didn't want to reveal his identity.
Source: Author ilovepuppies

This quiz was reviewed by FunTrivia editor rj211 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series Kat's Favorite Movies:

I love movies! All types of movies! But, some movies stick with you and others you just want to watch over and over. Here's a list that includes some of my very favorite movies.

  1. For 'Braveheart' Fans Average
  2. Deep Blue Sea Average
  3. More on "Forrest Gump", the Movie Average
  4. "Gladiator" - The Ultimate Quiz Average
  5. The Last of the Mohicans Average
  6. Legends of the Fall Average
  7. "No Country for Old Men": Best Picture 2007 Easier
  8. "Places in the Heart" : 1 Average

4/23/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us