Quiz about I Am the Runaway Bride
Quiz about I Am the Runaway Bride

I Am the "Runaway Bride" Trivia Quiz


This is a quiz about the 1999 movie "Runaway Bride" from Maggie's point of view. This will be my 200th quiz.

A multiple-choice quiz by pennie1478. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies Q-T
  8. »
  9. Runaway Bride

Author
pennie1478
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
240,827
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
1203
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Which groom was I running away from when the movie began? Hint

Gill Chavez
George Swilling
Brian Norris
Bob Kelly

2. Where does Ike Graham find me? Hint

Hale, Maryland
St. Louis, Missouri
Brooklyn, New York
Lewisburg, West Virginia

3. Who did I think put the article in the paper about my failed weddings? Hint

Gill Chavez
My father
Peggy
My grandmother

4. In my failed wedding to Gill, was the rose tattoo Ike saw on my back real?

Yes
No

5. Which one of my fiancÚs proposed to me in St. Thomas? Hint

Gill Chavez
George Swilling
Brian Norris
Bob Kelly

6. What was the name of the hair salon that my friend Peggy owned? Hint

Curl Up and Dye
All About Beauty
Upper Cut
Styling Fingers

7. Who told me, "You want a man who'll lead you down a beach with his hand over your eyes so you can discover the feel of the sand under your feet. You want a guy to wake you up at dawn just burning to talk to you because he can't wait another minute just to find out what you'll say. Am I right"? Hint

Grandma
Peggy
Ike
Bob

8. On the night of the last wedding rehearsal, what happened? Hint

I had to pick up my father from the bar.
I ran away.
Ike kissed me.
I got locked in the bathroom.

9. What eggs did I finally decide that I liked? Hint

Eggs Florentine
Poached eggs
Eggs Benedict
Scrambled eggs

10. In the end, who did I end up marrying? Hint

Ike
Bob
No one
Brian


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which groom was I running away from when the movie began?

Answer: George Swilling

The movie about my life began when I was riding away from my third wedding. In each one of my weddings, I always got to the aisle, but then I chickened out. I guess I was scared to get married.
2. Where does Ike Graham find me?

Answer: Hale, Maryland

My family and I come from Hale, Maryland. I quit engineering school to go back home so I could run the hardware business after my mother died and my father started drinking. Ike came to find me so he could confirm that everything he wrote in the article about me was completely true.
3. Who did I think put the article in the paper about my failed weddings?

Answer: Peggy

After I found out the article wasn't a joke, I sent a letter to the editor of 'USA Today', whom I didn't realize was Ike's ex-wife. In my letter, I made a list of all fifteen factual errors that Ike had in his column about me. Ike was fired because of the errors I found.
4. In my failed wedding to Gill, was the rose tattoo Ike saw on my back real?

Answer: No

I hated needles so I wore a stick-on rose tattoo while I was dating Gill. The tattoo was in the middle of my back and Ike made me show Gill that I really didn't have a tattoo.
5. Which one of my fiancÚs proposed to me in St. Thomas?

Answer: George Swilling

I gave Ike an interview for $650.00. I told Ike about each man's proposal and showed him the rings. George put my engagement ring in a cocoon while we were at a butterfly farm in St. Thomas. I used the money from Ike to buy a wedding dress I saw in the window of a wedding boutique.
6. What was the name of the hair salon that my friend Peggy owned?

Answer: Curl Up and Dye

The first time I saw Ike in person, I was in Peggy's hair salon. As payback for the article, Peggy and I washed his hair with several different colored dyes.
7. Who told me, "You want a man who'll lead you down a beach with his hand over your eyes so you can discover the feel of the sand under your feet. You want a guy to wake you up at dawn just burning to talk to you because he can't wait another minute just to find out what you'll say. Am I right"?

Answer: Ike

Ike said this to me outside of the barn where they were having the luau that Mrs. Trout was hosting as an engagement party. I called Ike a creep and told him that he was trying to make me run from my fourth wedding.
8. On the night of the last wedding rehearsal, what happened?

Answer: Ike kissed me.

Two days before the wedding, Bob wanted to have one last rehearsal so I could visualize the wedding. When I got to the end of the aisle, Ike and I kissed while Bob pretended to be the minister. Bob punched Ike and left. Ike and I decided that night that we were going to keep the wedding date and get married.
9. What eggs did I finally decide that I liked?

Answer: Eggs Benedict

One of the questions Ike asked all of my ex-fiancÚs was what kind of eggs I liked to eat. Each one of the men said I liked the eggs the same way that they did. I finally fixed different plates of eggs and tried each one of them. When I saw Ike again in New York after I had left him at the altar, I told him that I loved Eggs Benedict.
10. In the end, who did I end up marrying?

Answer: Ike

Ike and I were married in Maryland with no one around because I wanted to get married on a weekday when everyone was at work. Only after we were pronounced man and wife, did everyone find out that we had gotten married.
Source: Author pennie1478

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nannanut before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Julia Roberts in 'Runaway Bride' Average
2. 'Runaway Bride' I Difficult
3. Runaway Bride Average
4. Runaway Bride Tough

2/2/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us