Quiz about James Bond Quotes
Quiz about James Bond Quotes

How much do you know about James Bond Quotes? | Quiz


Great lines from the best of Bond - not for the faint hearted.

A multiple-choice quiz by pavr. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. James Bond
  8. »
  9. Bond Quotes

Author
pavr
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
100,624
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
1364
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Bond's immortal words in "Dr. No", "Bond, James Bond", were spoken to who? Hint

SylviaTrench
Jill Masterton
Honey Ryder
Pussy Galore

2. In 'Dr. No', Bond finds a girl waiting in his flat for him (playing golf). What does Bond reply when she asks him to repeat when he said he has to leave? Hint

"The things I do for England."
"I'm not going anywhere."
"Almost immediately."
"When I'm finished with a couple of things."

3. In "Dr. No", when Honey Ryder meets Bond on the beach, she asks him what he is doing there, what does he reply? Hint

"I came to find a dragon"
"I'm just looking"
"My intentions are strictly honourable"
"There's been a change of plan!"

4. In "Thunderball", how does Largo describe his pet sharks? Hint

"Quite deadly"
"Magnificent creatures"
"Not unlike women"
"My favorite possssions"

5. "Thunderball" again - on arrival at the hotel in Fiona Volpe's car (she offers him a lift in which she drives extremely fast), how does Bond close their converstaion? Hint

"Perhaps you'd like to come up for a bite?"
"No, some men just don't like being taken for a ride."
"One never knows, the night is still young."
"There's nothing like a evening ride to work up an appetite, is there?"

6. "You Only Live Twice" - what is Tanaka's reply when Bond claims to like sakÚ, especially when served at the correct temperature, 98.4 degrees Fahrenheit? Hint

"Indeed Bond San, but I prefer it cold myself."
"Ah, just wait until you try the Asahi beer."
"And I assure you that this is the best in Japan."
"For a European, you are exceptionally cultivated."

7. "You Only Live Twice" - Bond says "if you're Tanaka then how do you feel about me". The reply? Hint

"Mr. Bond I presume."
"You will get into any car with any girl!"
"I love you."
"I always travel light."

8. In "Thunderball", on Largo's estate, when Bond spots a gun which he says looks like a women's gun, Largo asks him if he knows much about guns. Bonds replies? Hint

"No, I know a little about women."
"Not as much as you do I'm sure."
"Rather more than sharks."
"I prefer women to guns."

9. In "Diamonds Are Forever", Bond is buried in an underground tunnel and wakes to find himself next to a rat. He says that one of them smells like a tart's handkerchief and adds? Hint

"Pass the champagne and lets have a toast."
"I'm afraid it's me old boy."
"Perhaps we can go back to my tunnel."
"But I see you've not much else going for you."

10. In "Diamonds are Forever", M and 007 are offered a glass of sherry by diamond expert Sir Donald Munger. Bond remarks, "An unusually fine solera. Fifty-one, I believe". M replies? Hint

"I'll be the judge of that I believe."
"Let Sir Donald give the lectures 007."
"There is no year for sherry 007."
"Do you do nothing but drink Bond?"


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Bond's immortal words in "Dr. No", "Bond, James Bond", were spoken to who?

Answer: SylviaTrench

The scene with our our first ever look at James Bond - at the roulette table, opening of "Dr. No". Once spoken, never forgotten. (The other girls are from other Bond films).
2. In 'Dr. No', Bond finds a girl waiting in his flat for him (playing golf). What does Bond reply when she asks him to repeat when he said he has to leave?

Answer: "Almost immediately."

Bond returns to his flat en route to Jamaica. He finds Sylvia Trench waiting, and initally says he has to leave "immediately" but when made an offer he can't refuse, decides to change his reply to "almost immediately". Getting to know Bond's priorities...
3. In "Dr. No", when Honey Ryder meets Bond on the beach, she asks him what he is doing there, what does he reply?

Answer: "I'm just looking"

Classic scene in which Bond has difficulty getting close to Honey - she asks him if he is looking for shells & he states the above.
4. In "Thunderball", how does Largo describe his pet sharks?

Answer: "Magnificent creatures"

By the pool, when giving Bond a tour of the estate. Largo is already aware of Bond having chatted to his "fiancÚe", Domino, and loses no time in warning Bond to keep his distance...
5. "Thunderball" again - on arrival at the hotel in Fiona Volpe's car (she offers him a lift in which she drives extremely fast), how does Bond close their converstaion?

Answer: "No, some men just don't like being taken for a ride."

Vople picks Bond up and he becomes aware that something may be wrong when he sees her ring with the SPECTRE symbol. Volpe says "Some men just don't like being driven", Bond replies with the quote above.
6. "You Only Live Twice" - what is Tanaka's reply when Bond claims to like sakÚ, especially when served at the correct temperature, 98.4 degrees Fahrenheit?

Answer: "For a European, you are exceptionally cultivated."

Bond and Tanaka find themselves on Tanaka's private subway (commenting that he imagines that M has a similar arrangement in London!). Inside, Bond is offered a drink and takes sakÚ...
7. "You Only Live Twice" - Bond says "if you're Tanaka then how do you feel about me". The reply?

Answer: "I love you."

The code word to identify Bond's contact. Bond is "led" to Tanaka finally falling through a trap door and finding himself opposite Tanaka in his office. (Tanaka makes fun of Bond telling him he will get into any car with any girl, but the answer is 'I love you'.)
8. In "Thunderball", on Largo's estate, when Bond spots a gun which he says looks like a women's gun, Largo asks him if he knows much about guns. Bonds replies?

Answer: "No, I know a little about women."

A rather sarcastic Bond remark, while he and Largo are playing around their true intentions! Largo continues to play with Bond, but Bond does not let his guard down.
9. In "Diamonds Are Forever", Bond is buried in an underground tunnel and wakes to find himself next to a rat. He says that one of them smells like a tart's handkerchief and adds?

Answer: "I'm afraid it's me old boy."

Bond recognizes the smell of his adversary's perfume on waking up - (and later in the film clarifies the event above when he says "I've smelt that perfume before - and both times I've smelt a rat").
10. In "Diamonds are Forever", M and 007 are offered a glass of sherry by diamond expert Sir Donald Munger. Bond remarks, "An unusually fine solera. Fifty-one, I believe". M replies?

Answer: "There is no year for sherry 007."

To which Bond replies that he was refering to the original vintage on which it was based, 1851. Munger adds "Precicely". Classic exchange establishing Bond's "intellectual" superiority over M.
Source: Author pavr

This quiz was reviewed by FunTrivia editor rj211 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
3/29/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us