FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Kubrick Movies
Quiz about Kubrick Movies

Kubrick Movies Trivia Quiz


Answer these questions about Stan the Movie Man... very easy.

A multiple-choice quiz by benny1. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. People Themed E-K
  8. »
  9. Stanley Kubrick

Author
benny1
Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
30,489
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Very Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
1845
Last 3 plays: bocrow000 (9/10), jonnowales (8/10), Guest 71 (8/10).
- -
Question 1 of 10
1. In which Kubrick film does Jack Nicholson run around a haunted hotel, chasing his family with an axe? Hint


Question 2 of 10
2. World War III breaks out in which Kubrick Cold War classic? Hint


Question 3 of 10
3. A crazy private shoots his drill instructor and himself in a bathroom in what Vietnam War drama? Hint


Question 4 of 10
4. James Mason is hot for a fourteen-year-old girl in what film? Hint


Question 5 of 10
5. What Kubrick film is a futuristic movie about ultraviolence, rape, and Beethoven? Hint


Question 6 of 10
6. What Kubrick movie is rated G, and features the space ship 'Discovery'? Hint


Question 7 of 10
7. What Kubrick movie starred Tom Cruise and Nicole Kidman? Hint


Question 8 of 10
8. What Kubrick film made the least money out of the following? Hint


Question 9 of 10
9. What Kubrick movie starred Kirk Douglas? Hint


Question 10 of 10
10. 'Heeeeeeeere's Johnny!' What movie is that from? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 14 2024 : bocrow000: 9/10
Apr 13 2024 : jonnowales: 8/10
Apr 05 2024 : Guest 71: 8/10
Mar 29 2024 : Saralain: 10/10
Mar 20 2024 : Guest 92: 10/10
Mar 20 2024 : Guest 184: 9/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In which Kubrick film does Jack Nicholson run around a haunted hotel, chasing his family with an axe?

Answer: 'The Shining'

The only Kubrick horror movie.
2. World War III breaks out in which Kubrick Cold War classic?

Answer: 'Dr. Strangelove'

Starred Peter Sellers in three roles, including that of the horrible Dr. Strangelove.
3. A crazy private shoots his drill instructor and himself in a bathroom in what Vietnam War drama?

Answer: 'Full Metal Jacket'

4. James Mason is hot for a fourteen-year-old girl in what film?

Answer: 'Lolita'

Stanley Kubrick did the black-and-white version of 'Lolita' (1962).
5. What Kubrick film is a futuristic movie about ultraviolence, rape, and Beethoven?

Answer: 'A Clockwork Orange'

6. What Kubrick movie is rated G, and features the space ship 'Discovery'?

Answer: '2001: A Space Odyssey'

Released in 1968.
7. What Kubrick movie starred Tom Cruise and Nicole Kidman?

Answer: 'Eyes Wide Shut'

8. What Kubrick film made the least money out of the following?

Answer: 'Barry Lyndon'

Most people haven't heard of 'Barry Lyndon,' and that's the biggest clue that it wasn't too hot at the box office.
9. What Kubrick movie starred Kirk Douglas?

Answer: 'Spartacus'

Kirk Douglas also starred in Kubrick's 'Paths of Glory.'
10. 'Heeeeeeeere's Johnny!' What movie is that from?

Answer: 'The Shining'

Kubrick had never heard the phrase 'heeeeere's Johnny.' It was in 'The Shining' because Jack Nicholson improvised it and convinced Kubrick that people would get the reference.
Source: Author benny1

This quiz was reviewed by FunTrivia editor spanishliz before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Shining Metal Paths Average
2. The Film History of Stanley Kubrick Average
3. All About Kubrick Average
4. Movies of Stanley Kubrick Average
5. The Films of Stanley Kubrick Tough
6. Zac Attack! Easier
7. Jason Isaacs Average

5/17/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us