FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about All About Kubrick
Quiz about All About Kubrick

All About Kubrick Trivia Quiz


This is a quiz for all you Kubrick fans out there!

A multiple-choice quiz by Dimitri K. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. People Themed E-K
  8. »
  9. Stanley Kubrick

Author
Dimitri K
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
92,404
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
1017
- -
Question 1 of 10
1. "The Killing" was the movie adaptation of which of the following books? Hint


Question 2 of 10
2. Which of the following actors played Antoninus in "Spartacus"? Hint


Question 3 of 10
3. Did Peter Sellers appear in "Lolita"?


Question 4 of 10
4. Complete the line: "You can't fight here! This is... " Hint


Question 5 of 10
5. In "2001: A Space Odyssey" (1968), an ape throws a bone in the air. Then the bone turns into... Hint


Question 6 of 10
6. Which of the following classic cinema song-phrases does Alex sing while torturing a couple in "A Clockwork Orange"? Hint


Question 7 of 10
7. Who played Barry Lyndon and Lady Lyndon respectively in "Barry Lyndon"? Hint


Question 8 of 10
8. What is the name of the hotel in "The Shining" (1980)? Hint


Question 9 of 10
9. What was written on Matthew Modine's helmet in "Full Metal Jacket"? Hint


Question 10 of 10
10. In "Eyes Wide Shut", the first password for the mansion was "Fidelio". Tom Cruise was asked by the man in the red cloak for a second password. What was it? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "The Killing" was the movie adaptation of which of the following books?

Answer: Clean Break

"The Killing" (1956) was based on "Clean Break". "Fear and Desire" is Kubrick's first feature movie and he is said to have hated it. "Red Alert" was the book on which "Dr. Strangelove" was based.
2. Which of the following actors played Antoninus in "Spartacus"?

Answer: Tony Curtis

In "Spartacus" (1960) Tony Curtis played Antonius. Peter Ustinov also participated in the movie as Lentulus Batiatus.
3. Did Peter Sellers appear in "Lolita"?

Answer: Yes

In "Lolita" (1962) Sellers plays a psychologist. According to the movie's producer James B. Harris the scene was originally done with Sellers in full drag!
4. Complete the line: "You can't fight here! This is... "

Answer: the war room

This line is heard in "Dr. Strangelove" (1964), Kubrick's funniest film.
5. In "2001: A Space Odyssey" (1968), an ape throws a bone in the air. Then the bone turns into...

Answer: a spaceship

This is one of the most classic scenes in Kubrick's famous science fiction movie.
6. Which of the following classic cinema song-phrases does Alex sing while torturing a couple in "A Clockwork Orange"?

Answer: I'm Singing in the Rain

"A Clockwork Orange" was released in 1971 in the U.K., only to be banned a short while afterwards due to its extensive depiction of violence.
7. Who played Barry Lyndon and Lady Lyndon respectively in "Barry Lyndon"?

Answer: Ryan O'Neal - Marisa Berenson

The original couple in "Barry Lyndon" (1975) was Ryan O'Neal and Marisa Berenson. Shelley Duvall played Jack Nicholson's wife in "The Shining".
8. What is the name of the hotel in "The Shining" (1980)?

Answer: Overlook Hotel

The Discount Inn was in "Memento", The Whole Year Inn was in "Leaving Las Vegas" and the Prancing Pony in "Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring".
9. What was written on Matthew Modine's helmet in "Full Metal Jacket"?

Answer: Born to Kill

"Full Metal Jacket" (1987) is an anti-war movie starring Matthew Modine , Vincent D'Onofrio and Adam Baldwin.
10. In "Eyes Wide Shut", the first password for the mansion was "Fidelio". Tom Cruise was asked by the man in the red cloak for a second password. What was it?

Answer: There wasn't a second password

"Eyes Wide Shut" (1999) was Kubrick's last film. It was based on "Traumnovelle" written by Arthur Schnitzler.
Source: Author Dimitri K

This quiz was reviewed by FunTrivia editor rj211 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Movies of Stanley Kubrick Average
2. Kubrick Movies Very Easy
3. The Film History of Stanley Kubrick Average
4. The Films of Stanley Kubrick Tough
5. Shining Metal Paths Average
6. Jason Isaacs Average
7. Zac Attack! Easier

5/17/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us