FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Movies of Stanley Kubrick
Quiz about Movies of Stanley Kubrick

Movies of Stanley Kubrick Trivia Quiz


Here's a quiz about some of the famous movies by the late Stanley Kubrick.

A multiple-choice quiz by robert362. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. People Themed E-K
  8. »
  9. Stanley Kubrick

Author
robert362
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
16,634
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
1900
- -
Question 1 of 10
1. Kubrick directed 'Spartacus'. Who won the Oscar for best supporting actor? Hint


Question 2 of 10
2. 'Paths of Glory' was an anti-war film. During what war does the action take place? Hint


Question 3 of 10
3. Kubrick also directed 'Barry Lyndon'. Who wrote the novel? Hint


Question 4 of 10
4. Who starred in 'Barry Lyndon'? Hint


Question 5 of 10
5. Which war movie is Kubrick's? Hint


Question 6 of 10
6. Kubrick directed 'A Clockwork Orange'. Who wrote the novel? Hint


Question 7 of 10
7. Who played the title role in Kubrick's 'Lolita'? Hint


Question 8 of 10
8. Who played the role of Humbert Humbert, the man fascinated by Lolita? Hint


Question 9 of 10
9. Kubrick's most famous movie is '2001, A Space Odyssey'. Who wrote the novel? Hint


Question 10 of 10
10. Which actor played several different roles in Kubrick's 'Dr. Strangelove'? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Apr 27 2024 : Guest 175: 7/10
Apr 25 2024 : Guest 161: 3/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Kubrick directed 'Spartacus'. Who won the Oscar for best supporting actor?

Answer: Peter Ustinov

All were in the movie - all did good jobs. Great movie
2. 'Paths of Glory' was an anti-war film. During what war does the action take place?

Answer: World War I

Kirk Douglas in the lead
3. Kubrick also directed 'Barry Lyndon'. Who wrote the novel?

Answer: Thackeray

Thackeray also wrote 'Vanity Fair'
4. Who starred in 'Barry Lyndon'?

Answer: Ryan O'Neal

One of his better roles.
5. Which war movie is Kubrick's?

Answer: Full Metal Jacket

Interesting movie
6. Kubrick directed 'A Clockwork Orange'. Who wrote the novel?

Answer: Anthony Burgess

Malcolm McDowell did a great job
7. Who played the title role in Kubrick's 'Lolita'?

Answer: Sue Lyon

From the Nabokov novel
8. Who played the role of Humbert Humbert, the man fascinated by Lolita?

Answer: James Mason

Mason is always solid
9. Kubrick's most famous movie is '2001, A Space Odyssey'. Who wrote the novel?

Answer: Arthur C. Clarke

Long - but intriguing.
10. Which actor played several different roles in Kubrick's 'Dr. Strangelove'?

Answer: Peter Sellers

One of his best known roles, outside of the 'Pink Panther' stuff
Source: Author robert362

This quiz was reviewed by FunTrivia editor jmorrow before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Shining Metal Paths Average
2. The Film History of Stanley Kubrick Average
3. Kubrick Movies Very Easy
4. All About Kubrick Average
5. The Films of Stanley Kubrick Tough
6. Zac Attack! Easier
7. Jason Isaacs Average

5/17/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us