FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Long Live Felony Melanie
Quiz about Long Live Felony Melanie

Long Live Felony Melanie Trivia Quiz


Here's a fifteen question quiz about "Sweet Home Alabama", the best romantic comedy of 2002. The last question is about the DVD.

A multiple-choice quiz by pennie1478. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies Q-T
  8. »
  9. Sweet Home Alabama

Author
pennie1478
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
125,241
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Easy
Avg Score
12 / 15
Plays
8030
Last 3 plays: Guest 184 (13/15), Guest 98 (15/15), Guest 24 (14/15).
- -
Question 1 of 15
1. What is the name of Melanie's fiancÚ in "Sweet Home Alabama"? Hint


Question 2 of 15
2. What relation did Bobby Ray say he was to Melanie in "Sweet Home Alabama"? Hint


Question 3 of 15
3. What song deserves respect in Pigeon Creek in "Sweet Home Alabama"?

Answer: (Three Words)
Question 4 of 15
4. What does Andrew's mother do for a living in "Sweet Home Alabama"? Hint


Question 5 of 15
5. Jake and Melanie's dog Bryant died in "Sweet Home Alabama".


Question 6 of 15
6. Who played Jake's mother in "Sweet Home Alabama"? Hint


Question 7 of 15
7. Melanie used the spare key to get into the house after Jake locked her out in "Sweet Home Alabama".


Question 8 of 15
8. Melanie's mother came to get Melanie when she was thrown in jail in "Sweet Home Alabama".


Question 9 of 15
9. What animal did Melanie strap dynamite to in "Sweet Home Alabama"? Hint


Question 10 of 15
10. As the credits were rolling in "Sweet Home Alabama", Jake and Melanie's daughter was shown.


Question 11 of 15
11. What weather phenomenon turns sand into a formation in "Sweet Home Alabama"? Hint


Question 12 of 15
12. How old were Melanie and Jake when they became soulmates in "Sweet Home Alabama"? Hint


Question 13 of 15
13. After Melanie's drunken tirade in "Sweet Home Alabama", Jake signed the divorce papers.


Question 14 of 15
14. Who did Andrew end up marrying in "Sweet Home Alabama"?

Answer: (Two Words)
Question 15 of 15
15. In the DVD version of "Sweet Home Alabama", there was an alternate ending to the movie.



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Dec 05 2023 : Guest 184: 13/15
Nov 25 2023 : Guest 98: 15/15
Nov 24 2023 : Guest 24: 14/15
Nov 03 2023 : Guest 66: 11/15
Oct 13 2023 : Guest 199: 12/15

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What is the name of Melanie's fiancÚ in "Sweet Home Alabama"?

Answer: Andrew

Andrew Hennings is played by Patrick Dempsey.
2. What relation did Bobby Ray say he was to Melanie in "Sweet Home Alabama"?

Answer: cousin

3. What song deserves respect in Pigeon Creek in "Sweet Home Alabama"?

Answer: Sweet Home Alabama

4. What does Andrew's mother do for a living in "Sweet Home Alabama"?

Answer: Mayor of New York

Mayor Hennings is played by Candice Bergen.
5. Jake and Melanie's dog Bryant died in "Sweet Home Alabama".

Answer: False

Jake and Melanie's dog Bear died while Melanie was in New York.
6. Who played Jake's mother in "Sweet Home Alabama"?

Answer: Jean Smart

7. Melanie used the spare key to get into the house after Jake locked her out in "Sweet Home Alabama".

Answer: True

Jake (about the spare key): 'That's the thing about hide-a-keys. It'd be nice if your wife told you where it was.'
8. Melanie's mother came to get Melanie when she was thrown in jail in "Sweet Home Alabama".

Answer: False

Melanie's father, Earl (Fred Ward), came to retrieve her from jail just as he did in the past.
9. What animal did Melanie strap dynamite to in "Sweet Home Alabama"?

Answer: cat

Jake explained to Andrew that Old Fuzz had cancer. Melanie didn't want to cat to be put to sleep so they strapped dynamite to its back so it would blow up. The cat wandered into town and ended up in the bank. The bank blew up but people said they still see Old Fuzz wandering around with her tail scorched.
10. As the credits were rolling in "Sweet Home Alabama", Jake and Melanie's daughter was shown.

Answer: True

While the credits were rolling, pictures were shown of what happened after the wedding. Two pictures of Jake, Melanie and their daughter were shown.
11. What weather phenomenon turns sand into a formation in "Sweet Home Alabama"?

Answer: lightning

Lightning turns sand into a formation. Jake uses lightning rods to cause lightning to strike and then he turns the formations into glass sculptures.
12. How old were Melanie and Jake when they became soulmates in "Sweet Home Alabama"?

Answer: 10 years old

Jake (lying): "Nobody finds their soulmate when their ten years old."
13. After Melanie's drunken tirade in "Sweet Home Alabama", Jake signed the divorce papers.

Answer: True

Jake signed them after Melanie got drunk at his mother's bar. Melanie hadn't signed them which was brought out on her walk down the aisle.
14. Who did Andrew end up marrying in "Sweet Home Alabama"?

Answer: Erin Vanderbilt

Melanie's friend showed Melanie the engagement announcement in the paper while the credits were rolling. Erin Vanderbilt was in several scenes of the movie but was edited out when TPTB decided they wanted Andrew not to be hiding the fact that he had an affair with her.
15. In the DVD version of "Sweet Home Alabama", there was an alternate ending to the movie.

Answer: Yes

Jake and Melanie planned a practical joke on their family and friends making them think Melanie had been killed. When the joke was revealed then Melanie asked for a slow song and they danced. The alternate ending didn't work with viewers because it wasn't funny so it hit the cutting room floor.
Source: Author pennie1478

This quiz was reviewed by FunTrivia editor LadyCaitriona before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
12/8/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us