FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The Movie Sweet Home Alabama
Quiz about The Movie Sweet Home Alabama

The Movie "Sweet Home Alabama" Quiz


This quiz is about the movie "Sweet Home Alabama". I hope you enjoy it.

A multiple-choice quiz by miss_chris. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies Q-T
  8. »
  9. Sweet Home Alabama

Author
miss_chris
Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
115,725
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
11506
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 98 (1/10), Guest 96 (8/10), Guest 172 (10/10).
- -
Question 1 of 10
1. Melanie Carmichael is the main character in this movie. What is her real last name? Hint


Question 2 of 10
2. What is Melanie's occupation? Hint


Question 3 of 10
3. Who proposes to Melanie? Hint


Question 4 of 10
4. Is Jake's mother the mayor of New York City?


Question 5 of 10
5. What is Melanie's husband's name? Hint


Question 6 of 10
6. What is the name of the dog that died? Hint


Question 7 of 10
7. What are the names of Melanie's parents? Hint


Question 8 of 10
8. Melanie's father likes to reenact battles from the Revolutionary War.


Question 9 of 10
9. What character does Melanie "out" in the pool hall? Hint


Question 10 of 10
10. Who plays Melanie Carmichael? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 26 2024 : Guest 98: 1/10
Feb 16 2024 : Guest 96: 8/10
Feb 15 2024 : Guest 172: 10/10
Jan 29 2024 : Guest 98: 8/10
Jan 10 2024 : Guest 174: 6/10
Jan 09 2024 : LovelyLockly: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Melanie Carmichael is the main character in this movie. What is her real last name?

Answer: Smooter

Melanie picked the name Carmichael from the Carmichael Plantation in Greenville, Alabama. Melanie was from Pigeon Creek, Alabama.
2. What is Melanie's occupation?

Answer: fashion designer

At the beginning of the movie, Melanie is getting ready for her first fashion show.
3. Who proposes to Melanie?

Answer: Andrew Hennings

He proposes in a Tiffany's, the jewelry store on 5th Avenue in New York City. Melanie gets to pick the ring of her choice.
4. Is Jake's mother the mayor of New York City?

Answer: No

Andrew's mother is the mayor of NYC.
5. What is Melanie's husband's name?

Answer: Jake Perry

Melanie and Jake got married right out of high school.
6. What is the name of the dog that died?

Answer: Bear

Melanie found out that Bear had died when she first went to Jake's house. Bryant is the name of the dog he has now.
7. What are the names of Melanie's parents?

Answer: Earl and Pearl

Melanie had not seen her parents in many years.
8. Melanie's father likes to reenact battles from the Revolutionary War.

Answer: False

He likes to reenact battles from the Civil War.
9. What character does Melanie "out" in the pool hall?

Answer: Bobby Ray

She said to him, "why don't you go to a gay bar?"
10. Who plays Melanie Carmichael?

Answer: Reese Witherspoon

I thought Reese was great in this movie. Thanks for taking this quiz.
Source: Author miss_chris

This quiz was reviewed by FunTrivia editor rj211 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
3/1/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us