FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Lord of the Rings Last Names
Quiz about Lord of the Rings Last Names

'Lord of the Rings' Last Names Quiz


This quiz is about 'Lord of the Rings' characters names as well as the actors that play them. I will give you the name of a character or an actor and you must click on the answer that you believe is their last name. Enjoy!

A multiple-choice quiz by kittyr. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies L-P
  8. »
  9. Lord of the Rings

Author
kittyr
Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
103,803
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Very Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
16156
Last 3 plays: Guest 71 (10/10), Guest 173 (10/10), Guest 74 (10/10).
- -
Question 1 of 10
1. Legolas... Hint


Question 2 of 10
2. Frodo... Hint


Question 3 of 10
3. Samwise... Hint


Question 4 of 10
4. Bilbo... Hint


Question 5 of 10
5. A tough one - Elrond... Hint


Question 6 of 10
6. Liv... Hint


Question 7 of 10
7. Peregrin (Pippin)... Hint


Question 8 of 10
8. Viggo... Hint


Question 9 of 10
9. Meriadoc (Merry)... Hint


Question 10 of 10
10. Cate... Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 29 2024 : Guest 71: 10/10
Feb 28 2024 : Guest 173: 10/10
Feb 23 2024 : Guest 74: 10/10
Feb 22 2024 : Guest 204: 10/10
Feb 21 2024 : Guest 208: 10/10
Feb 20 2024 : purplecat: 10/10
Feb 20 2024 : Guest 206: 10/10
Feb 19 2024 : Guest 99: 10/10
Feb 17 2024 : Guest 174: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Legolas...

Answer: Greenleaf

Orlando Bloom plays Legolas, an elf. He is the Prince of Mirkwood And my favorite character! In actual fact his name really is just 'Legolas' because Legolas means Greenleaf. (Thanks to my buddies at Barlimans chat- www.theonering.net for that info)
2. Frodo...

Answer: Baggins

Frodo Baggins, a hobbit, is the main character of the movie being the ring bearer. It is he that carries the burden of The One Ring. Elijah Wood plays him.
3. Samwise...

Answer: Gamgee

Sam, another hobbit, plays an important part in the movie and the book, as Frodo's faithful companion and gardener. Sean Astin plays him. He is truly a sweet hobbit.
4. Bilbo...

Answer: Baggins

Bilbo Baggins is the hobbit that brought The One Ring to the Shire. He is also responsible for "There and Back Again, a Hobbit's Tale" also known as "The Hobbit"
5. A tough one - Elrond...

Answer: Peredhil

Elrond is lord of Rivendell and is an elf. Peredhil actually means "half-elven", so really Elrond is a half-elf. Hugo Weaving plays Elrond.
6. Liv...

Answer: Tyler

Liv Tyler plays Arwen, an elf, who is in love with Aragorn/Strider. She plays a bigger part in the movie then she does in the book, which I believe is wrong although she is a good actress.
7. Peregrin (Pippin)...

Answer: Took

Billy Boyd plays Pippin, an often clumsy but always funny hobbit. It is he as well as Gimli, I believe, that offer the comic relief in "The Lord Of The Rings" trilogy.
8. Viggo...

Answer: Mortensen

Viggo plays Aragorn, son of Arathorn who is the heir of Isildur. He helps Frodo in the first movie, tries to help Pippin and Merry in the second movie, but I will not tell you what happens in the third movie, as I don't want to spoil it.
9. Meriadoc (Merry)...

Answer: Brandybuck

Dominic Monaghan plays a hobbit called Merry. Surprisingly, he and Pippin both play a big part in the last book, as something you wouldn't expect them to do. I also will not spoil this for you.
10. Cate...

Answer: Blanchett

Cate, an Aussie, plays Galadriel, an elf. She is also the narrator at the start of the movie. Galadriel is the Lady of Lothlórien, as well as another ring bearer.
Source: Author kittyr

This quiz was reviewed by FunTrivia editor LadyCaitriona before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
3/2/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us