FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about More Movies with Misleading Titles
Quiz about More Movies with Misleading Titles

More Movies with Misleading Titles Quiz


It appears I've spent some more time going to the movies. The trouble is I'm still judging a movie by its title. Do you know the name of these movies by the vague title description?

A multiple-choice quiz by kingscourt. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movie Mixture

Author
kingscourt
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
347,615
Updated
Jun 12 23
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
4236
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: Jane57 (10/10), clarafpicado (6/10), Guest 222 (6/10).
- -
Question 1 of 10
1. I'm a bit of a weekend carpenter, so when I saw a movie I believed to be about furniture making I jumped to see it. I thought of Bob Vila, Mike Holmes and other master carpenters that could have been in it. Instead I was treated to a movie about the stage performances by a Shakespearean troupe and the performers' attendant backstage. It starred Albert Finney. What was the name of this 1983 drama? Hint


Question 2 of 10
2. An historical feature was my next choice. I thought a movie about what is probably the longest man-made structure in the world might be fun to watch. Well, what I got instead was something different. This morose drama had influxes of music and cartoon imagery and was intriguing to say the least. What was the name of this 1982 movie about a musical star and his maternal issues? Hint


Question 3 of 10
3. I find that sports movies are great! Baseball movies show you plays that might take many trips to a real game to finally witness in person. But this movie wasn't one of them. I thought it was a biography about baseball's 'Sultan of Swat'. Instead, what farm based movie did I see? Hint


Question 4 of 10
4. Baseball isn't the only sports movies I enjoy. I love hockey. During the '80s and '90s, only one player truly ruled in the National Hockey League. I thought I was going to witness the entire life and career of this hockey icon. This bawdy comedy with Mike Myers and Dana Carvey, although funny, was no hockey movie. What was the name of this 1992 movie? Hint


Question 5 of 10
5. I like to read too and sometimes books are good to read before seeing the movie version. So I thought this classic Jules Verne novel on the big screen was intriguing. I settled in with my popcorn to watch the Nautilus float across the screen. Well I wasn't prepared for this cartoon but it turned out to be a funny family adventure about a silly clown fish. What was the name of this 2003 comedy? Hint


Question 6 of 10
6. I like health food. Sometimes different types can be pretty bizarre. I'm willing to try almost anything. I get lots of my ideas from books, magazines and the movies. By the title I thought this movie was going to give me some ideas. Well it turned out this Michael Keaton movie was about ghosts and adventures in the netherworld. What was the title of this 1988 movie? Hint


Question 7 of 10
7. I'm not only interested in fiction. I will watch a good documentary too. The rescue of the Chilean miners in 2010 was a marvel of human ingenuity. So I thought I would be suitably entertained when I thought this title implied it was about that event. Well what I got instead was a 1971 blaxploitation film starring Richard Roundtree. What crime drama did musician Isaac Hayes provide the soundtrack for? Hint


Question 8 of 10
8. Silent movies have a certain appeal to movie goers. When I saw a movie that appeared to be about the life of a silent film star and his wife, I wanted to see it. Silly me, it was a cartoon love story about an uptown dog and her downtown love. What was the title of this 1955 classic? Hint


Question 9 of 10
9. There's nothing funny about tornadoes. By the title I thought I would see a drama about loss during one of these tragic occurrences. Instead I watched a drama about the American Civil War and the effects on a plantation in the south. What is the title of this movie that had only one swear word? Hint


Question 10 of 10
10. Psycho killers make for great fictional movies but in real life their crimes can be terrifying. Movies retelling their crime sprees can be extremely interesting though, which is why I rushed to see this movie I thought was about the life of David Berkowitz. Instead I sat through a Sean Penn movie about a developmentally disabled father caring for his young daughter. Name this 2001 heartwrencher. Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 15 2024 : Jane57: 10/10
Jun 11 2024 : clarafpicado: 6/10
Jun 11 2024 : Guest 222: 6/10
Jun 11 2024 : Guest 108: 8/10
Jun 11 2024 : Guest 146: 8/10
Jun 11 2024 : Guest 68: 10/10
Jun 11 2024 : Guest 142: 9/10
Jun 11 2024 : Guest 125: 9/10
Jun 11 2024 : Guest 136: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. I'm a bit of a weekend carpenter, so when I saw a movie I believed to be about furniture making I jumped to see it. I thought of Bob Vila, Mike Holmes and other master carpenters that could have been in it. Instead I was treated to a movie about the stage performances by a Shakespearean troupe and the performers' attendant backstage. It starred Albert Finney. What was the name of this 1983 drama?

Answer: The Dresser

The movie "The Dresser" also starred Tom Courtenay and related the story of an acting troupe's fading star and the efforts of the backstage attendants who keep the show going on. "The Rocking Horse" is from 1962, "Dead Man's Chest" from the "Pirates of the Carribean" franchise and "Three on a Couch" was from 1966.
2. An historical feature was my next choice. I thought a movie about what is probably the longest man-made structure in the world might be fun to watch. Well, what I got instead was something different. This morose drama had influxes of music and cartoon imagery and was intriguing to say the least. What was the name of this 1982 movie about a musical star and his maternal issues?

Answer: The Wall

The semi-biographical movie "The Wall" starred Bob Geldof and told the story of a burned out rock star who built an emotional wall about himself. As the music industry slowly devoured him, he found he had to tear down the wall to survive. It's filled with great Pink Floyd songs! "Yellow Submarine" is a Beatles cartoon, "Puff the Magic Dragon" is a Peter, Paul and Mary song and "The Commitments" is a fictional British band and their internal struggles.
3. I find that sports movies are great! Baseball movies show you plays that might take many trips to a real game to finally witness in person. But this movie wasn't one of them. I thought it was a biography about baseball's 'Sultan of Swat'. Instead, what farm based movie did I see?

Answer: Babe

The 'Sultan of Swat' of course was Babe Ruth, a former New York Yankee and Boston Red Sox baseball player. Babe was a sheep-pig. After being won by a farmer as a runt pig, he befriended a sheep dog and learned to herd sheep in this 1995 movie of the same name.
4. Baseball isn't the only sports movies I enjoy. I love hockey. During the '80s and '90s, only one player truly ruled in the National Hockey League. I thought I was going to witness the entire life and career of this hockey icon. This bawdy comedy with Mike Myers and Dana Carvey, although funny, was no hockey movie. What was the name of this 1992 movie?

Answer: Wayne's World

Mike Myers might be Canadian and love his Toronto Maple Leafs hockey team but Wayne's World had nothing to do with hockey. Wayne Gretzky who dominated in the '80s and '90s NHL and was known as 'The Great One'. Myers and Carvey played a couple of party boys trying to promote their public access show and a young bassist's career.
5. I like to read too and sometimes books are good to read before seeing the movie version. So I thought this classic Jules Verne novel on the big screen was intriguing. I settled in with my popcorn to watch the Nautilus float across the screen. Well I wasn't prepared for this cartoon but it turned out to be a funny family adventure about a silly clown fish. What was the name of this 2003 comedy?

Answer: Finding Nemo

"Finding Nemo" was not about the search for the submarine Nautilus and its Captain Nemo, as per Jules Verne. Instead it was a 2003 Pixar animation movie about a clown fish and his search for his son in the vast ocean. Albert Brooks was the voice of the father and Ellen DeGeneres was the hilarious absentminded fish, Dory, who helped him track the young fish to Australia.
6. I like health food. Sometimes different types can be pretty bizarre. I'm willing to try almost anything. I get lots of my ideas from books, magazines and the movies. By the title I thought this movie was going to give me some ideas. Well it turned out this Michael Keaton movie was about ghosts and adventures in the netherworld. What was the title of this 1988 movie?

Answer: Beetlejuice

No real beetles were harmed in the making of this question. Keaton's character Beetlejuice tried to help the characters played by Alec Baldwin and Geena Davis. Recently deceased, Baldwin and Davis tried to scare new owners out of their former home. With the help of Keaton's character, Beetlejuice, they met with hilarious results. If you have a stronger stomach, you should check out Charlton Heston in 1973's "Soylent Green", another great movie.
7. I'm not only interested in fiction. I will watch a good documentary too. The rescue of the Chilean miners in 2010 was a marvel of human ingenuity. So I thought I would be suitably entertained when I thought this title implied it was about that event. Well what I got instead was a 1971 blaxploitation film starring Richard Roundtree. What crime drama did musician Isaac Hayes provide the soundtrack for?

Answer: Shaft

The low budget movie "Shaft" made 13 million dollars in 1971. It also became a cult classic. It led to many more blaxploitation movies as they began to appear afterwards. These included "Blacula" about a black vampire in Los Angeles, and of course its sequel "Scream, Blacula, Scream". Blaxploitation films are movies focusing on black characters and black situations of the times.
8. Silent movies have a certain appeal to movie goers. When I saw a movie that appeared to be about the life of a silent film star and his wife, I wanted to see it. Silly me, it was a cartoon love story about an uptown dog and her downtown love. What was the title of this 1955 classic?

Answer: Lady and the Tramp

Walt Disney's "Lady and the Tramp" had nothing to do with Charlie Chaplin. Chaplin though, known as 'The Little Tramp' was knighted by the Queen which made his wife, Oona, Lady Chaplin. Chaplin lived till Christmas Day 1977, while his wife, Oona, died in 1991.
9. There's nothing funny about tornadoes. By the title I thought I would see a drama about loss during one of these tragic occurrences. Instead I watched a drama about the American Civil War and the effects on a plantation in the south. What is the title of this movie that had only one swear word?

Answer: Gone With the Wind

A true classic, 1939's "Gone With the Wind" starring Clark Gable and Vivien Leigh was long and worth the time spent watching it. The swear word caused a public scandal in 1939, but it made its point as Rhett Butler walked out of Scarlett O'Hara's life and muttered, "Frankly my dear, I don't give a damn!"
10. Psycho killers make for great fictional movies but in real life their crimes can be terrifying. Movies retelling their crime sprees can be extremely interesting though, which is why I rushed to see this movie I thought was about the life of David Berkowitz. Instead I sat through a Sean Penn movie about a developmentally disabled father caring for his young daughter. Name this 2001 heartwrencher.

Answer: I Am Sam

David Berkowitz was known as "The 44 Caliber Killer" and "Son of Sam". He was a serial killer in the mid '70s who killed six and wounded seven. He wasn't the model father that fictional character Sam Dawson was in the movie "I Am Sam". Michele Pfeiffer also starred in the movie about Dawson trying to retain custody of his daughter.
Source: Author kingscourt

This quiz was reviewed by FunTrivia editor jmorrow before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/23/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us