FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Movie Magic
Quiz about Movie Magic

Movie Magic Trivia Quiz


There are four parts to this quiz. Each Part is described in its own section. Good luck and have fun!

A multiple-choice quiz by Logan24. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies Grab Bag
  8. »
  9. Grab Bag - Average 10

Author
Logan24
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
74,096
Updated
Dec 03 21
# Qns
25
Difficulty
Average
Avg Score
16 / 25
Plays
7389
Last 3 plays: Guest 174 (20/25), Nlc56 (18/25), Guest 136 (11/25).
- -
Question 1 of 25
1. Part I (Name the actor in ALL these movies): 'Ready to Wear', 'Mystic Pizza', 'Flatliners' Hint


Question 2 of 25
2. 'Cruel Intentions', 'Freeway', 'Overnight Delivery' Hint


Question 3 of 25
3. 'Urban Legend', 'Girl, Interrupted', 'Panic Room' Hint


Question 4 of 25
4. 'A Time to Kill', 'Norma Jean and Marilyn', 'Someone Like You' Hint


Question 5 of 25
5. 'Little Women', 'Drop Dead Gorgeous', 'Interview with the Vampire' Hint


Question 6 of 25
6. 'Bio-Dome', 'Moulin Rouge!', 'Cut' Hint


Question 7 of 25
7. 'The First Wives Club', 'Showgirls', 'Any Given Sunday' Hint


Question 8 of 25
8. Part II (Name the movie with all the actors): Robin Williams, Cuba Gooding Jr., Annabella Sciorra Hint


Question 9 of 25
9. Salma Hayek, Famke Janssen, Bebe Neuwirth Hint


Question 10 of 25
10. Ali Larter, Kerr Smith, Devon Sawa Hint


Question 11 of 25
11. Stockard Channing, Heather Locklear, Bette Midler Hint


Question 12 of 25
12. Joey Lauren Adams, Milla Jovovich, Ben Affleck Hint


Question 13 of 25
13. Jeff Goldblum, Geena Davis, Julie Brown Hint


Question 14 of 25
14. Rose McGowan, Linda Blair, Liev Schreiber Hint


Question 15 of 25
15. Part III (Name the title character): Who portrayed the title character in the movie 'Poison Ivy'? Hint


Question 16 of 25
16. Who played the title character in 'Party Girl'? Hint


Question 17 of 25
17. Who portrayed the title character in 'Dolores Claiborne'? Hint


Question 18 of 25
18. Who was 'To Die For'? Hint


Question 19 of 25
19. Who was 'Mighty Aphrodite'? Hint


Question 20 of 25
20. Who portrayed Juliet in the 1996 version of 'William Shakespeare's Romeo + Juliet'? Hint


Question 21 of 25
21. Which actress-singer had a little 'Poetic Justice' in 1993? Hint


Question 22 of 25
22. Who had a dream of being married in 'Muriel's Wedding'? Hint


Question 23 of 25
23. Part IV (Hodgepodge): Which one of these ladies was NOT an 'Angel'? Hint


Question 24 of 25
24. (Fill in the blank) Name the star who portrayed all of these characters: Sarah Jennings, Mae 'All the Way' Mortabito, Breathless Mahoney

Answer: (One word - Too easy for a hint)
Question 25 of 25
25. Which one of these movies was Nicole Kidman NOT nominated for an Oscar or Golden Globe? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 11 2024 : Guest 174: 20/25
Jul 02 2024 : Nlc56: 18/25
Jun 10 2024 : Guest 136: 11/25
May 22 2024 : Guest 175: 11/25

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Part I (Name the actor in ALL these movies): 'Ready to Wear', 'Mystic Pizza', 'Flatliners'

Answer: Julia Roberts

Only Julia was in all three of these movies. She starred with Kevin Bacon in the thriller 'Flatliners'. She also made an appearance with Tracey Ullman in 'Ready to Wear', and she starred in 'Mystic Pizza' with Matt Damon early in both of their careers.
2. 'Cruel Intentions', 'Freeway', 'Overnight Delivery'

Answer: Reese Witherspoon

Selma Blair starred in the movie 'Cruel Intetions'. Christine Taylor made an appearance in the movie 'Overnight Delivery', and Kiefer Sutherland co-starred in 'Freeway'. Only Reese, however, made an appearance in all of these films.
3. 'Urban Legend', 'Girl, Interrupted', 'Panic Room'

Answer: Jared Leto

Jared Leto was the only one to star in all three of these movies. Rebecca Gayheart starred with him in 'Urban Legends' (and, by the way, they were both in the sequel). Clea Duvall made an appearance in 'Girl, Interrupted' with him, and Forest Whitaker starred in the Jody Foster thriller 'Panic Room' with Jared Leto.
4. 'A Time to Kill', 'Norma Jean and Marilyn', 'Someone Like You'

Answer: Ashley Judd

Only Ashley appeared in all of these movies. She starred with Hugh Jackman in the romantic comedy 'Someone Like You'. Mira Sovino played Marilyn to Ashley's Noma Jean in 'Norma Jean and Marilyn', while Matthew McConaughey starred with her in 'A Time to Kill'.
5. 'Little Women', 'Drop Dead Gorgeous', 'Interview with the Vampire'

Answer: Kirsten Dunst

This one should have been easy. Only Kirsten could pull off all of those movies. She starred with Denise Richards in the DARK comedy 'Drop Dead Gorgeous'. She starred with Winona in 'Little Women'. She also starred as Claudia in one of her very first movies with Tom Cruise, 'Interview with the Vampire'.
6. 'Bio-Dome', 'Moulin Rouge!', 'Cut'

Answer: Kylie Minogue

It's hard to believe, but only Kylie Minogue was in all of these movies. She starred with Molly Ringwald in the movie 'Cut' and with Stephen Baldwin in the movie 'Bio-Dome'. She made a brief appearance as the Green Fairy in the movie, 'Moulin Rouge!'.
7. 'The First Wives Club', 'Showgirls', 'Any Given Sunday'

Answer: Elizabeth Berkley

All four actresses were in the television series 'Saved by the Bell', but only Elizabeth Berkley was in 'The First Wives Club', 'Any Given Sunday' and played the ill-fated Nomi Malone in the cult classic, 'Showgirls'.
8. Part II (Name the movie with all the actors): Robin Williams, Cuba Gooding Jr., Annabella Sciorra

Answer: What Dreams May Come

'What Dreams May Come' was the only movie that all these actors appeared together in. 'New Rose Hotel' was a movie which starred Annabella Sciorra. 'Toys' starred Robin Williams, and 'Chill Factor' starred Cuba Gooding Jr.
9. Salma Hayek, Famke Janssen, Bebe Neuwirth

Answer: The Faculty

All of these actresses portrayed members of the faculty in the sci-fi thriller, 'The Faculty'. Famke Janssen was in 'Deep Rising'. 'Maclie' starred Bebe Neuwirth, and Salma Hayek portrayed a disco singer in the moie '54'.
10. Ali Larter, Kerr Smith, Devon Sawa

Answer: Final Destination

They all starred together in the movie, 'Final Destination' which would make anyone think twice about flying. Ali Larter also starred in a remake of the horror flick 'House on Haunted Hill', while Devon Sawa was also in 'Slackers'. Kerr Smith also made an appearance in 'The Forsaken'.
11. Stockard Channing, Heather Locklear, Bette Midler

Answer: The First Wives Club

While Stockard Channing and Bette Midler were in both 'Isn't She Great' and 'The First Wives Club' together, only Heather Locklear appeared with both of them in the 'First Wives Club'.
12. Joey Lauren Adams, Milla Jovovich, Ben Affleck

Answer: Dazed and Confused

These three actors only appeared together early on in all of their careers in the movie 'Dazed and Confused'. Joey went on to star in 'Big Daddy' with Adam Sandler. Milla Jovovich went on to star with Mel Gibson in 'Million Dollar Hotel', and Ben Affleck worked with the likes of Shannen Doherty in the movie 'Mallrats'.
13. Jeff Goldblum, Geena Davis, Julie Brown

Answer: Earth Girls Are Easy

Geena and Jeff starred with Julie Brown in 1989's 'Earth Girls Are Easy', which Julie also co-wrote. The movie was based on one of her songs. Julie also went on to star in 'Aliens Among Us', 'Medusa - Dare to Be Truthful', and 'Plump Fiction'.
14. Rose McGowan, Linda Blair, Liev Schreiber

Answer: Scream

All of these actors appeared in the hugely successful 'Scream' with Courtney Cox-Arquette, Drew Barrymore, Neve Campbell, and Matthew Lillard. 'Stab!' is the movie-within-a-movie made for 'Scream 2' that stars Tori Spelling as Neve Campbell's character, Sidney.
15. Part III (Name the title character): Who portrayed the title character in the movie 'Poison Ivy'?

Answer: Drew Barrymore

Drew Barrymore portrayed 'Poison' Ivy in the 1992 thriller 'Poison Ivy' which also starred Sara Gilbert (of the television show, 'Roseanne') and Cheryl Ladd. Alyssa Milano picked up where Drew left off in the 1995 sequel, 'Poison Ivy 2: Lily'.
16. Who played the title character in 'Party Girl'?

Answer: Parker Posey

Parker Posey portrayed the ever partying title character in 'Party Girl'. She starred with Tori Spelling in the movie 'House of Yes' who starred with Courtney Cox-Arquette in 'Scream 3'. She portrayed 'Gail Weathers' (Courtney Cox-Arquette's character) for the movie 'Scream 2'. Christina Applegate starred with Parker Posey in the 2002 comedy, 'The Sweetest Thing'.
17. Who portrayed the title character in 'Dolores Claiborne'?

Answer: Kathy Bates

'Dolores Claiborne' was portrayed by Kathy Bates. Jennifer Jason Leigh portrayed her daughter. Kathy starred with Mary-Louise Parker in the movie 'Fried Green Tomatoes' and with Sharon Stone in the movie 'Diabolique'.
18. Who was 'To Die For'?

Answer: Nicole Kidman

Nicole Kidman starred in 'To Die For', her first film that she was nominated for an Golden Globe for Best Actress.
19. Who was 'Mighty Aphrodite'?

Answer: Mira Sorvino

Mira Sovino won an Academy Award for her portrayal in this 1995 Woody Allen film. She starred with Janeane Garofalo in 'Romy and Michelle's High School Reunion' and with Uma Thurman in 'Beautiful Girls'. Helena Bonham-Carter also made an appearance in 'Mighty Aphrodite'.
20. Who portrayed Juliet in the 1996 version of 'William Shakespeare's Romeo + Juliet'?

Answer: Claire Danes

Claire Danes went from TV adventures on 'My So-Called Life' to portraying Juliet in the updated version of 'William Shakespeare's Romeo + Juliet'. Kate Beckinsale portrayed her best friend in the movie 'Brokedown Palace' while Liv Tyler made an appearance with her in the movie 'U-Turn'. Winona Ryder was the star of the movie 'How to Make an American Quilt' in which Claire Danes had a small role.
21. Which actress-singer had a little 'Poetic Justice' in 1993?

Answer: Janet Jackson

Janet Jackson portrayed Justice in this 1993 movie that also starred the late Tupac.
22. Who had a dream of being married in 'Muriel's Wedding'?

Answer: Toni Collette

Toni Collete starred as Muriel Heslop in her 1995 break-out performance in 'Muriel's Wedding' which also starred Rachel Griffiths as her best friend. Alanna Ubach starred with her in 'Clockwatchers', and Olivia Williams starred with her in 'The Sixth Sense'.
23. Part IV (Hodgepodge): Which one of these ladies was NOT an 'Angel'?

Answer: Sandra Bullock

Although rumored for a time to be one of the first choices for the role of 'Alex', Sandra Bullock did not star in the hugely successful 'Charlie's Angels'.
24. (Fill in the blank) Name the star who portrayed all of these characters: Sarah Jennings, Mae 'All the Way' Mortabito, Breathless Mahoney

Answer: Madonna

This one should have been easy. She portrayed Sarah Jennings in the 1993 movie, 'Dangerous Game'. Mae Mortabito was her character in the blockbuster 'A League of Their Own', while Breathless Mahoney was her character in the movie 'Dick Tracy' which inspired her album, 'I'm Breathless'.
25. Which one of these movies was Nicole Kidman NOT nominated for an Oscar or Golden Globe?

Answer: The Portrait of a Lady

She has been nomintated for what seems like just about every movie she has ever been in. She actually won the Golden Globe for Best Actress in a Musical or Comedy for 'Moulin Rouge!' and was also nominated for Best Actress in a Drama for 'The Others' that same year.
Source: Author Logan24

This quiz was reviewed by FunTrivia editor rj211 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Questions 'bout Movies Average
2. Movie Mixture Average
3. Bad Movies Average
4. Famous Movie Couples Average
5. The Picture Show Average
6. Movie Pot Luck Average
7. Assorted Movies Average
8. Mixed Movie Quiz of All Average
9. You're Now The Manager At The Video Store Average
10. Leading Men And Women Average
11. Random Movie Mixture Average
12. A Mixture Of Movies Average

7/17/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us