FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Movies Released in 2012
Quiz about Movies Released in 2012

Movies Released in 2012 Trivia Quiz


I'll describe a movie released in 2012, and you'll tell me which it is!

A multiple-choice quiz by bella_y_bella. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies by Year
  8. »
  9. 2010s Movies

Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
356,117
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
2890
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 96 (7/10), Wordpie (9/10), Guest 96 (10/10).
- -
Question 1 of 10
1. This brilliant musical, starring Anne Hathaway, Hugh Jackman, Russell Crowe, Amanda Seyfried, Samantha Barks and Sacha Baron Cohen and Helena Bonham Carter, takes place in Revolutionary Paris and is based on the book by Victor Hugo. In it, a convict is released on parole, only to become an outcast as a result of this parole. The film was released on Christmas Day 2012. What was it? Hint


Question 2 of 10
2. This thriller was controversial in that it starred Tom Cruise as the six-foot-four main character. In it, the main character is something of a vigilante, taking the law into his own hands. Based on the books by Lee Child, what is this bang-em up film called? Hint


Question 3 of 10
3. This fun, animated flick is the third in a series. Starring Ben Stiller, Chris Rock, David Schwimmer and Jada Pinkett Smith (also Sacha Baron Cohen reprising his role as King Julian) as four displaced animal friends, this film is circus-y and family friendly. This time, the four friends join a circus and must learn to fit in. What is its name? Hint


Question 4 of 10
4. This superhero film stars Christian Bale, Anne Hathaway and Tom Hardy. Action packed, this is set in the fantastic Gotham City. In it, a much loved superhero battles terrorist forces. What iconic film is this? Hint


Question 5 of 10
5. This Disney princess film was a mother-daughter masterpiece. Starring Kelly MacDonald, Emma Thompson and Billy Connolly, the animation in this film is masterful. When her mother scolds her, the heroine of the tale entreats a witch to help her change her mother's mind. What film describes this red-headed princess? Hint


Question 6 of 10
6. This superhero film tells the story of six of Marvel's superheroes, united to fight against the evil god Loki. They must defend their city from evils unimaginable. Starring Robert Downey Jr., Chris Evans, Mark Ruffalo, Chris Hemsworth, Scarlett Johansson, Jeremy Renner and Tom Hiddleston, what film is this? Hint


Question 7 of 10
7. In this remake of a classic fairy tale, starring Kristen Stewart, Charlize Theron and Chris Hemsworth, all is not what it seems. The "fairest of them all" may need to fight for her life! Ravens and magic make this a tale to be remembered! What drama is this? Hint


Question 8 of 10
8. This eagerly awaited film, based on the book by Suzanne Collins, hit box offices with a smash! In it, 24 teens are forced to fight to the death, on live TV. Starring Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Liam Hemsworth, Willow Shields, Amandla Stenburg and Woody Harrelson, this dystopian fantasy set records. What was it called? Hint


Question 9 of 10
9. This movie, set as a prequel to the "Lord of the Rings" series, stars Ian McKellen, Martin Freeman and Richard Armitage. In it, a small creature must set out on an impossible adventure with a group of dwarves and a wise wizard. What is this film called? Hint


Question 10 of 10
10. This prequel to the horror series "Alien" shares a name with a character from Greek Mythology. In it, horrific creatures from outer space must be battled, lest they consume mankind. Starring Noomi Rapace, Logan Marshall-Green and Michael Fassbender, what is it called? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 20 2024 : Guest 96: 7/10
May 20 2024 : Wordpie: 9/10
May 17 2024 : Guest 96: 10/10
May 15 2024 : cheeseit223: 9/10
May 10 2024 : Guest 165: 7/10
May 08 2024 : Guest 150: 7/10
May 03 2024 : Guest 103: 10/10
Apr 20 2024 : Guest 157: 9/10
Apr 20 2024 : jeltje1: 8/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. This brilliant musical, starring Anne Hathaway, Hugh Jackman, Russell Crowe, Amanda Seyfried, Samantha Barks and Sacha Baron Cohen and Helena Bonham Carter, takes place in Revolutionary Paris and is based on the book by Victor Hugo. In it, a convict is released on parole, only to become an outcast as a result of this parole. The film was released on Christmas Day 2012. What was it?

Answer: Les MisÚrables

"Les MisÚrables" was sung on set, meaning that the actors did not lip sync the songs and then record them later in a studio. The main character, Jean Valjean, goes on to create a new life, but is hounded relentlessly by his nemesis, the inspector Javert.
2. This thriller was controversial in that it starred Tom Cruise as the six-foot-four main character. In it, the main character is something of a vigilante, taking the law into his own hands. Based on the books by Lee Child, what is this bang-em up film called?

Answer: Jack Reacher

"Killing Floor", "One Shot" and "Tripwire" were all names of "Reacher" books, but the film was simply called "Jack Reacher". In this adaptation, Reacher takes on the investigation of a crime, which seems already solved. However, he has the assistance of lawyer Helen, and will do anything to find the truth.
3. This fun, animated flick is the third in a series. Starring Ben Stiller, Chris Rock, David Schwimmer and Jada Pinkett Smith (also Sacha Baron Cohen reprising his role as King Julian) as four displaced animal friends, this film is circus-y and family friendly. This time, the four friends join a circus and must learn to fit in. What is its name?

Answer: Madagascar 3: Europe's Most Wanted

Stiller plays Alex the lion, Rock plays Marty the zebra, Schwimmer plays Melman the giraffe, and Pinkett Smith plays Gloria the hippo. The four friends are on the run from Animal Control and the devious Inspector DuBois. They are saved by the circus, but they must prove themselves there before they can stay.
4. This superhero film stars Christian Bale, Anne Hathaway and Tom Hardy. Action packed, this is set in the fantastic Gotham City. In it, a much loved superhero battles terrorist forces. What iconic film is this?

Answer: The Dark Knight Rises

"The Dark Knight Rises" came out in June 2012. Selina Kyle (Catwoman) steals Bruce Wayne's fingerprints in an attempt to erase her criminal record. She is betrayed, forcing the reclusive Wayne (Batman) to come out of hiding and fight for himself and Selina.
5. This Disney princess film was a mother-daughter masterpiece. Starring Kelly MacDonald, Emma Thompson and Billy Connolly, the animation in this film is masterful. When her mother scolds her, the heroine of the tale entreats a witch to help her change her mother's mind. What film describes this red-headed princess?

Answer: Brave

"Brave" tells the story of Princess Merida and is set in Scotland. When the witch's spell goes wrong and Merida's mother becomes a bear, Merida realizes that she no longer cares that she and her mother disagree. She only wants her back! Merida and her mother embark on a journey to reverse the curse before it's too late.
6. This superhero film tells the story of six of Marvel's superheroes, united to fight against the evil god Loki. They must defend their city from evils unimaginable. Starring Robert Downey Jr., Chris Evans, Mark Ruffalo, Chris Hemsworth, Scarlett Johansson, Jeremy Renner and Tom Hiddleston, what film is this?

Answer: The Avengers

Iron Man (Downey Jr.), Captain America (Evans), The Hulk (Ruffalo), Thor (Hemsworth), Black Widow (Johansson) and Hawkeye (Renner), all join together to fight Loki (Hiddleston). If they fail, the world will fall under the rebel god's reign of terror.
7. In this remake of a classic fairy tale, starring Kristen Stewart, Charlize Theron and Chris Hemsworth, all is not what it seems. The "fairest of them all" may need to fight for her life! Ravens and magic make this a tale to be remembered! What drama is this?

Answer: Snow White and the Huntsman

The versatility of the actors chosen for this film was incredible! Charlize Theron and Chris Hemsworth are both highly acclaimed actors, and Kristen Stewart seems to have an excellent career ahead of her! When the evil queen attempts to murder Snow White, she and a brave Huntsman take up arms against her.

But the queen has a dark magic on her side, and Snow White and her allies must use all their wits to defeat her.
8. This eagerly awaited film, based on the book by Suzanne Collins, hit box offices with a smash! In it, 24 teens are forced to fight to the death, on live TV. Starring Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Liam Hemsworth, Willow Shields, Amandla Stenburg and Woody Harrelson, this dystopian fantasy set records. What was it called?

Answer: The Hunger Games

When 16 year old Katniss Everdeen takes her younger sister Prim's place in the bloody contest known as the Hunger Games, she must fight for her life in the "arena". However, there are many people involved in the infamous Games, and Katniss must decide who to trust.
9. This movie, set as a prequel to the "Lord of the Rings" series, stars Ian McKellen, Martin Freeman and Richard Armitage. In it, a small creature must set out on an impossible adventure with a group of dwarves and a wise wizard. What is this film called?

Answer: The Hobbit: An Unexpected Journey

When the dwarves of Middle Earth set out to reclaim their ancestral home, the wizard Gandalf knows they need an ally. He chooses the hobbit Bilbo Baggins, who finds that he and the dwarves have more than expected cut out for them. In their journey to the mountain they will face terrible monsters, benevolent beings and incredible adventure.
10. This prequel to the horror series "Alien" shares a name with a character from Greek Mythology. In it, horrific creatures from outer space must be battled, lest they consume mankind. Starring Noomi Rapace, Logan Marshall-Green and Michael Fassbender, what is it called?

Answer: Prometheus

When a group of explorers finds a clue that may lead to the origins of humanity, they are determined to follow it. However, when they leave planet Earth, they find themselves trapped in the dark recesses of a hostile universe. If they and their world are to survive, they must fight bitterly against inhuman forces that are determined to destroy them.
Source: Author bella_y_bella

This quiz was reviewed by FunTrivia editor skunkee before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/21/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us