FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The Right Stuff of 2011
Quiz about The Right Stuff of 2011

The Right Stuff of 2011 Trivia Quiz


2011 was an amazing year in cinema. There were tons of wonderful movies. Here are 10 of my favorites; and, since I hate spoilers in quizzes, I will do my best to avoid them. ;-)

A multiple-choice quiz by salami_swami. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies by Year
  8. »
  9. 2010s Movies

Author
salami_swami
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
345,708
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
778
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 8 (6/10), Guest 24 (7/10), Johnmcmanners (10/10).
- -
Question 1 of 10
1. In this 2011 film, a man takes a drug that allows him to access 100% of his brain. Things do not go his way, however, when he becomes addicted and runs out of drugs. Which film is this? Hint


Question 2 of 10
2. Jake Gyllenhaal starred in a 2011 film about a man who relives a train explosion over and over again. What is the film? Hint


Question 3 of 10
3. "Rio" was a movie about a macaw named Blu. In the movie, Blu met a 'suave' cardinal who gave him dating advice. Which of these rappers voiced Pedro, the cardinal? Hint


Question 4 of 10
4. In 2011, the fourth film of the "Pirates of the Caribbean" franchise was released. Which of these was the subtitle of the film starring Johnny Depp and Penelope Cruz? Hint


Question 5 of 10
5. Johnny Depp did a wonderful job as a lizard who finds a small western town that is running low on money. The usually friendless reptile ends up becoming a hero when he replenishes the banks. What movie is this? Hint


Question 6 of 10
6. "Transformers" has been a favorite of mine throughout my life. In 2011, the third in the series by Michael Bay was released. What was it subtitled? Hint


Question 7 of 10
7. Nathan Harper had a tough day; learning he was adopted and assuming he was a stolen child, witnessing his 'parents'' murders, seeing his house blow up, and being chased by the CIA. It is a good thing his psychiatrist knew what to do.

Which film, starring Taylor Lautner, was released in September of 2011?
Hint


Question 8 of 10
8. "Shrek" is a popular series, as are the characters. In fact, in October of 2011, one of the characters got their own spinoff film. Which one? Hint


Question 9 of 10
9. This Disney film is about a ton of teenagers finding dates for a very special day. While most find their 'certain someone', Lloyd struggles, asking just about every girl he sees to go out with him.

What is the film called?
Hint


Question 10 of 10
10. Griffin is still in love with his ex-girlfriend, who rejected his previous proposal because of his occupation. The animals know this, and decide to speak to him to give him advice. Which film, starring Kevin James, is this? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 10 2024 : Guest 8: 6/10
Apr 27 2024 : Guest 24: 7/10
Apr 21 2024 : Johnmcmanners: 10/10
Apr 14 2024 : Guest 96: 8/10
Apr 11 2024 : Guest 96: 6/10
Apr 03 2024 : Guest 174: 8/10
Apr 03 2024 : Guest 51: 7/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In this 2011 film, a man takes a drug that allows him to access 100% of his brain. Things do not go his way, however, when he becomes addicted and runs out of drugs. Which film is this?

Answer: Limitless

"Limitless" was released in March of 2011 and was directed by Neil Burger. Bradley Cooper stars as Edward Morra, a man who takes a new drug, called NZT-48, as an experiment. When he runs out of the pills, however, the side effects he experiences could be deadly, especially if you go off the pill cold turkey. I will not tell you how he managed to solve this problem, as that would be a spoiler, and spoilers are never any fun.
2. Jake Gyllenhaal starred in a 2011 film about a man who relives a train explosion over and over again. What is the film?

Answer: Source Code

"Source Code" was directed by Duncan Jones, and was released in April of 2011. Jake Gyllenhaal plays the role of Colter Stevens, a man who finds himself in the body of "Sean Fentress", as he relives a train explosion over and over. His mission; find who caused the train to explode, and locate the next target of the bomber. Did he succeed? Well, that would be a spoiler now, wouldn't it?
3. "Rio" was a movie about a macaw named Blu. In the movie, Blu met a 'suave' cardinal who gave him dating advice. Which of these rappers voiced Pedro, the cardinal?

Answer: Will.i.am

"Rio" was released in April of 2011, and was directed by Carlos Saldhana. In the film, Blu, a Spix's macaw, is an orphaned bird who cannot fly, and lives in a bookstore with his owner. However, he finds his way to Brazil, where he meets a female of his own kind (the humans originally brought him to Rio de Janeiro specifically to mate, as he was the only remaining macaw of the species), and he goes on quite the adventure. But, I dislike spoilers, so will not tell you about that adventure.
4. In 2011, the fourth film of the "Pirates of the Caribbean" franchise was released. Which of these was the subtitle of the film starring Johnny Depp and Penelope Cruz?

Answer: On Stranger Tides

"Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides" was released in May of 2011, and directed by Rob Marshall, the first of the "Pirates" films not to be directed by Gore Verbinski. This fourth film in the "Pirates" series saw Johnny Depp again portraying his role of Jack Sparrow, and his new adventure with Angelica, played by Penelope Cruz. I won't tell you why Orlando Bloom was not in this film; that would spoil the entire third movie, as well as the fourth. And I hate spoilers.
5. Johnny Depp did a wonderful job as a lizard who finds a small western town that is running low on money. The usually friendless reptile ends up becoming a hero when he replenishes the banks. What movie is this?

Answer: Rango

"Rango" was directed by Gore Verbinski, and starred Johnny Depp as Rango (Verbinski seems to make a habit of using Depp in his films). The film was released in March of 2011. In the film, Rango has to help a small town refill their banks; which is the town's water supply, not money.
6. "Transformers" has been a favorite of mine throughout my life. In 2011, the third in the series by Michael Bay was released. What was it subtitled?

Answer: Dark of the Moon

Based on the Hasbro action figures, the "Transformers" series met with much success. Released in June of 2011, the third film "Transformers: Dark of the Moon" was the second highest grossing film of 2011 with $1.125 billion in sales ("Harry Potter and the Deathly Hallows - Part 2" took the top spot).
7. Nathan Harper had a tough day; learning he was adopted and assuming he was a stolen child, witnessing his 'parents'' murders, seeing his house blow up, and being chased by the CIA. It is a good thing his psychiatrist knew what to do. Which film, starring Taylor Lautner, was released in September of 2011?

Answer: Abduction

Taylor Lautner stars as Nathan in "Abduction", released in September 2011. In the film, Nathan and his girlfriend must escape from their enemy (though they do not know which side is helping and which is hindering) as they try to find Nathan's real father. Oh, and they must also protect some information they don't even know exists.
8. "Shrek" is a popular series, as are the characters. In fact, in October of 2011, one of the characters got their own spinoff film. Which one?

Answer: Puss in Boots

Puss in Boots found his way out of the "Shrek" films and received his own, simply called "Puss in Boots" in October 2011. Antonio Banderas voices the lovable cat, and Salma Hayek voices his love interest.
9. This Disney film is about a ton of teenagers finding dates for a very special day. While most find their 'certain someone', Lloyd struggles, asking just about every girl he sees to go out with him. What is the film called?

Answer: Prom

"Prom" was released in April of 2011. The film features an ensemble cast, not centering on any one character in particular. Nearly the entire school has a part; each teen finding his or her date for the prom. Poor Lloyd, however, can find nobody, no matter who he asks or how he asks.
10. Griffin is still in love with his ex-girlfriend, who rejected his previous proposal because of his occupation. The animals know this, and decide to speak to him to give him advice. Which film, starring Kevin James, is this?

Answer: Zookeeper

"Zookeeper" was released in July of 2011. It starred Kevin James as Griffon Keyes, a man who liked to talk to the animals at the zoo about his love life. He never knew they could talk until they decided to break the "animal code" and speak to the human to give him dating advice.
Source: Author salami_swami

This quiz was reviewed by FunTrivia editor LadyCaitriona before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/26/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us