FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about 2012 in Movies
Quiz about 2012 in Movies

2012 in Movies Trivia Quiz


2012 has welcomed several movies; some have been successful while some have not. Let's review these movies.

A multiple-choice quiz by Hiyori. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies by Year
  8. »
  9. 2010s Movies

Author
Hiyori
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
356,754
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
1263
Last 3 plays: Guest 172 (5/10), Nana7770 (8/10), Guest 70 (7/10).
- -
Question 1 of 10
1. Which movie directed by Christopher Nolan takes place in Gotham City and features a superhero who must 'rise'?

Answer: (Four Words)
Question 2 of 10
2. Which 2012 Tim Burton movie features Johnny Depp as a vampire with the name of Barnabas Collins? Hint


Question 3 of 10
3. In which one of the "Underworld" series do we see Selene's and Michael's hybrid daughter? Hint


Question 4 of 10
4. Chris Hemsworth stars in a new adaptation of a fairy tale where he plays a widower who wants his dead wife resurrected, but in the end he ends up becoming the protector of the princess. Which movie is it? Hint


Question 5 of 10
5. This movie is based on a novel written by Suzanne Collins and it centers around a game where the tributes must fight to the death. Which movie is it? Hint


Question 6 of 10
6. Which one of the "Twilight Saga" movies, released in 2012, sees Bella's transformation into a vampire and features a "dhampir" daughter? Hint


Question 7 of 10
7. Which movie features a U.S president waging a war against vampires? Hint


Question 8 of 10
8. Which movie unites several superheroes to fight against a common enemy - the mischievous Loki?

Answer: (Two Words)
Question 9 of 10
9. Which movie, sequel to the "Clash of the Titans", shows Perseus destroying Kronos? Hint


Question 10 of 10
10. Which movie released in December 2012 is based on a novel by J.R.R Tolkien and stars Martin Freeman as Bilbo Baggins, who goes on an unexpected journey? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 08 2024 : Guest 172: 5/10
Jun 02 2024 : Nana7770: 8/10
Jun 01 2024 : Guest 70: 7/10
May 22 2024 : Guest 172: 10/10
May 22 2024 : Guest 216: 5/10
May 17 2024 : Guest 96: 6/10
Apr 20 2024 : Guest 96: 9/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which movie directed by Christopher Nolan takes place in Gotham City and features a superhero who must 'rise'?

Answer: The Dark Knight Rises

"The Dark Knight Rises" is the story of Batman who has gone missing after the death of Harvey Dent. Old enemies resurface in Gotham City with the intention of destroying the city and Batman with it. The Dark Knight has no other choice but to rise up, claim his innocence and defeat the enemies.
2. Which 2012 Tim Burton movie features Johnny Depp as a vampire with the name of Barnabas Collins?

Answer: Dark Shadows

"Dark Shadows" is another comedy by Tim Burton, and stars Johnny Depp as a vampire seeking to protect his family against the witch who cursed him to this immortal state.
3. In which one of the "Underworld" series do we see Selene's and Michael's hybrid daughter?

Answer: Awakening

In "Underworld: Awakening", humans are aware of the existence of vampires and lycans. During the fight, they have captured Selene and renamed her Subject 1. Further on, we see a young girl named Eve (Subject 2) who turns out to be a hybrid born of the union of Selene and Michael. Together, mother, daughter and several other vampires fight against the humans and lycans.
4. Chris Hemsworth stars in a new adaptation of a fairy tale where he plays a widower who wants his dead wife resurrected, but in the end he ends up becoming the protector of the princess. Which movie is it?

Answer: Snow White and the Huntsman

"Snow White and the Huntsman" stars "Twilight's" Bella as Snow White, the princess who escapes her evil Stepmother, the Queen Ravenna. In the Dark Forest, she meets the Huntsman (Chris Hemsworth), who is sent by the Queen to capture her in exchange for which the Queen will resurrect his dead wife. Knowing that the Queen does not possess such powers, he becomes Snow White's protector and even trains her in self-defense. "Mirror Mirror" is also a Snow White movie without the huntsman. "Once Upon A Time" is a TV series.
5. This movie is based on a novel written by Suzanne Collins and it centers around a game where the tributes must fight to the death. Which movie is it?

Answer: The Hunger Games

"The Hunger Games" is an interesting movie. It relates the story of Katniss Everdeen, who lives in District 12 with her mother and sister. This movie takes place in a post-apocalyptic nation where people are poor and hardly have the means to feed themselves.

The game is somehow a punishment for the district who previously rebelled against the Capitol. Katniss gets involved when her sister is chosen to compete, and she volunteers to take her place. There, she faces several other tributes but by her side is Peeta, a boy of District 12 who has feelings for her.
6. Which one of the "Twilight Saga" movies, released in 2012, sees Bella's transformation into a vampire and features a "dhampir" daughter?

Answer: Breaking Dawn Part 2

"Breaking Dawn Part 2" relates the story of the newborn vampire, Bella, and her daughter, Renesmee. "Dhampir" is a Balkan term for the child of a human and a vampire. Renesmee is neither a vampire nor a human; she is a half-breed.
7. Which movie features a U.S president waging a war against vampires?

Answer: Abraham Lincoln: Vampire Hunter

Since a child, Abraham Lincoln has known about the existence of vampires as his mother was killed by one. This traumatic scene set a vengeful Abe on the tracks of vampires seeking to exterminate them. With the help of Henry, himself a vampire, Abe is able to execute his plan.
8. Which movie unites several superheroes to fight against a common enemy - the mischievous Loki?

Answer: The Avengers

"The Avengers", originally a Marvel comic, is adapted into a movie. It unites Iron Man, the Black Widow, Hawkeye, Captain America, Hulk and Thor, who work under S.H.I.E.L.D with Nick Fury. Loki has stolen the Tesseract for the Chitauri and has opened a portal to enter Earth. The Tesseract is a powerful source of energy. Stealing it pushes the Avengers to track and stop Loki.

(The film is known as "Avengers Assemble" in the UK.)
9. Which movie, sequel to the "Clash of the Titans", shows Perseus destroying Kronos?

Answer: Wrath of the Titans

Perseus, son of Zeus, is a demi god. After defeating Hades' sea monster, the Kraken, Perseus is back, but this time he must save his father who is imprisoned in the Tartarus and destroy Kronos.
10. Which movie released in December 2012 is based on a novel by J.R.R Tolkien and stars Martin Freeman as Bilbo Baggins, who goes on an unexpected journey?

Answer: The Hobbit

"The Hobbit" is another novel by Tolkien that has been adapted as a movie. It seems that "The Hobbit" is a prequel to "The Lord of the Rings". The first of the trilogy, "The Unexpected Journey", shows Bilbo - the hobbit - starting the journey with a company of wizard and dwarves to the Lonely Mountain.
Source: Author Hiyori

This quiz was reviewed by FunTrivia editor jmorrow before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/15/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us