FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Movies from 2012
Quiz about Movies from 2012

Movies from 2012 Trivia Quiz


This is a quiz about movie released in the year 2012.

A multiple-choice quiz by Sinatrafan. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies by Year
  8. »
  9. 2010s Movies

Author
Sinatrafan
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
362,031
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
784
Last 3 plays: Guest 96 (6/10), cheeseit223 (8/10), Guest 8 (9/10).
- -
Question 1 of 10
1. Comic actor Jack Black starred in what dark, but oddly endearing true-to-life story about a mortician who befriends (and then kills) a curmudgeonly older lady played by Shirley MacLaine? Hint


Question 2 of 10
2. Daniel Day-Lewis won his third Oscar for his portrayal of the 16th U.S. President in "Lincoln". Who directed the film? Hint


Question 3 of 10
3. This dramedy about two dysfunctional people who fall in love, in spite of themselves, featured a dance contest and a football wager as major plot points. It also featured a cast of well-respected actors, including Jennifer Lawrence, Bradley Cooper and Robert De Niro. What was the film? Hint


Question 4 of 10
4. "Percy Jackson" headliner Logan Lerman starred as a young high schooler coming of age while meeting eccentric older school mates in what film based on a popular book? Hint


Question 5 of 10
5. Johnny Depp and Tim Burton reteamed to bring what vampiric TV show to the big screen? Hint


Question 6 of 10
6. Josh Brolin joins Will Smith for what sci-fi comedy sequel? Hint


Question 7 of 10
7. What was "Abraham Lincoln: Vampire Hunter" based on? Hint


Question 8 of 10
8. Mark Wahlberg teamed up with a stuffed toy who came to life in a major comedy hit. What was the name of his buddy? Hint


Question 9 of 10
9. A boy sees dead people in what film from 2012? Hint


Question 10 of 10
10. The legendary character of Jack Frost was the center of what animated film? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 17 2024 : Guest 96: 6/10
May 15 2024 : cheeseit223: 8/10
May 04 2024 : Guest 8: 9/10
Apr 03 2024 : Guest 174: 7/10
Apr 03 2024 : Guest 51: 8/10
Mar 25 2024 : Guest 99: 6/10
Mar 25 2024 : Guest 136: 8/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Comic actor Jack Black starred in what dark, but oddly endearing true-to-life story about a mortician who befriends (and then kills) a curmudgeonly older lady played by Shirley MacLaine?

Answer: Bernie

Jack Black was nominated for an Independent Spirit Award for his performance.
2. Daniel Day-Lewis won his third Oscar for his portrayal of the 16th U.S. President in "Lincoln". Who directed the film?

Answer: Steven Spielberg

Liam Neeson was originally cast in the title role, but had to drop out due to scheduling conflicts. The drama centered on the president's efforts to pass important legislation, rather than on the familiar biographical story found in other films.
3. This dramedy about two dysfunctional people who fall in love, in spite of themselves, featured a dance contest and a football wager as major plot points. It also featured a cast of well-respected actors, including Jennifer Lawrence, Bradley Cooper and Robert De Niro. What was the film?

Answer: Silver Linings Playbook

The film is notable for gaining Academy Award nominations in all four acting categories, winning one for Jennifer Lawrence. Lawrence re-teamed with Cooper, De Niro and director David O. Russell in the Oscar-nominated "American Hustle".
4. "Percy Jackson" headliner Logan Lerman starred as a young high schooler coming of age while meeting eccentric older school mates in what film based on a popular book?

Answer: The Perks of Being a Wallflower

The film also stars Ezra Miller from "We Need to Talk About Kevin" and Emma Watson of "Harry Potter" movie fame.
5. Johnny Depp and Tim Burton reteamed to bring what vampiric TV show to the big screen?

Answer: Dark Shadows

This was the eighth time Depp and Burton collaborated on a film. As a centuries-old vampire awakened after a slumber in modern times, Johnny Depp gave a quirky performance.
6. Josh Brolin joins Will Smith for what sci-fi comedy sequel?

Answer: Men in Black 3

Possibly due to lackluster reviews for its 2002 predecessor, it took ten years for this third entry to materialize. The story requires Will Smith's Agent J to travel back in time to save a younger Agent K (Brolin) from a vengeful alien creature.
7. What was "Abraham Lincoln: Vampire Hunter" based on?

Answer: A novel

This mash-up turned out to be more successful with the critics than one might assume from the odd premise, which features the 16th U.S. president battling the title creatures of the night.
8. Mark Wahlberg teamed up with a stuffed toy who came to life in a major comedy hit. What was the name of his buddy?

Answer: Ted

The offbeat comedy by "Family Guy" creator Seth McFarlane was a top-grosser during the 2012 year. It tells the story of a boy who wishes his stuffed bear would come to life and be his friend, and takes things further by showing how that complicates his adult life.
9. A boy sees dead people in what film from 2012?

Answer: ParaNorman

Unfortunately, this delightful animated comedy was something of an under-performer when it was released. Nominated for the Academy Award in the Animated Feature category, it tells the story of a boy with this special - sometimes dreaded- gift for communicating with the dead.
10. The legendary character of Jack Frost was the center of what animated film?

Answer: Rise of the Guardians

In this story, the major guardians of the world's major holidays recruits Jack Frost in an effort to save the world. Surprisingly, this was not nominated for the Animated Feature Oscar.
Source: Author Sinatrafan

This quiz was reviewed by FunTrivia editor LadyCaitriona before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/21/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us