FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Mrs Brown
Quiz about Mrs Brown

Mrs. Brown Trivia Quiz


Here's a quiz on a movie I just rented called 'Mrs. Brown', a film about the friendship of Queen Victoria and her servant, John Brown.

A multiple-choice quiz by JsusFreak. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. M
  8. »
  9. Mp - Mz Movies

Author
JsusFreak
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
78,550
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
255
- -
Question 1 of 10
1. Who is John Brown's brother? Hint


Question 2 of 10
2. Why were some people (Victoria's circle of family, friends, and advisers) opposed to the friendship of John and Victoria? Hint


Question 3 of 10
3. What activity did the queen suggest that she and her daughters do? Hint


Question 4 of 10
4. Who played the role of Queen Victoria in the movie? Hint


Question 5 of 10
5. Billy Connolly, who portrayed John Brown, originally performed in what movie genre? Hint


Question 6 of 10
6. John Brown was friends with one member of Victoria's family circle. Who was this person? Hint


Question 7 of 10
7. When John took Victoria to meet some relatives and family of his, what did they supposedly drink to the point of mild drunkeness? Hint


Question 8 of 10
8. When John was hanging out at one of the stables one night, what happened to him? Hint


Question 9 of 10
9. Prime Minister Benjamin Disraeli decided to use John's friendship to the queen to his advantage. What did he tell John to do? Hint


Question 10 of 10
10. In 1883, after going out into the woods after a would-be assasin, John Brown became ill and died of what disease? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who is John Brown's brother?

Answer: Archie

2. Why were some people (Victoria's circle of family, friends, and advisers) opposed to the friendship of John and Victoria?

Answer: It brought bad press

It was bringing bad press to the monarchy that the queen was hanging around an old Scottish guy who liked to drink a lot of whiskey.
3. What activity did the queen suggest that she and her daughters do?

Answer: Go swimming

The Queen, surprisingly, wanted to get out a bit and she and her daughters went for a swim. I'm trying to imagine myself swimming in those primitive bathing suits that they wore.
4. Who played the role of Queen Victoria in the movie?

Answer: Judi Dench

She did a great job portraying Queen Victoria.
5. Billy Connolly, who portrayed John Brown, originally performed in what movie genre?

Answer: Comedy

He's really a comedic actor and the film shows his serious side.
6. John Brown was friends with one member of Victoria's family circle. Who was this person?

Answer: Prince Albert, her husband

He was friends with the queen's husband before he died so it was figured that he'd make a great companion for her (which it did).
7. When John took Victoria to meet some relatives and family of his, what did they supposedly drink to the point of mild drunkeness?

Answer: Whiskey

John Brown is a Scottish Highlander and the Scots love their whiskey!
8. When John was hanging out at one of the stables one night, what happened to him?

Answer: He was beat up

He was beat up to the point that 3 of his ribs were broken and his attackers poured alcohol on his face to make it seem like a drunken brawl.
9. Prime Minister Benjamin Disraeli decided to use John's friendship to the queen to his advantage. What did he tell John to do?

Answer: Tell the queen to go back to Windsor and assume her duties

John did this and he got into an argument with Victoria. Nonetheless, he still remained faithful and spared the queen's life during an assasination attempt, in which Victoria awarded him a medal.
10. In 1883, after going out into the woods after a would-be assasin, John Brown became ill and died of what disease?

Answer: Pneumonia

After almost 20 years of friendship, John died of pneumonia.
Source: Author JsusFreak

This quiz was reviewed by FunTrivia editor rj211 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/15/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us