FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Pride and Prejudice 2005 Who Said It
Quiz about Pride and Prejudice 2005 Who Said It

'Pride and Prejudice' 2005: Who Said It? Quiz


Hopefully a bit of a challenge for 'Pride and Prejudice' fans, these are my favourite quotes from the brilliant 2005 version of the movie! I hope you enjoy!

A multiple-choice quiz by KGW1983. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies L-P
  8. »
  9. Pride and Prejudice

Author
KGW1983
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
403,458
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
227
Last 3 plays: Guest 107 (10/10), elmslea (8/10), Guest 58 (8/10).
- -
Question 1 of 10
1. "From this day henceforth it seems you must be a stranger to one of your parents."

Who says this?
Hint


Question 2 of 10
2. "You have bewitched me body and soul."

Who says it?
Hint


Question 3 of 10
3. "Dancing. Even if one's partner is barely tolerable."

Who says this?
Hint


Question 4 of 10
4. "Yes! A thousand times, yes!"

Who says this?
Hint


Question 5 of 10
5. "They have been my constant companions these last 20 years!"

Who says this?
Hint


Question 6 of 10
6. "A Mrs. Bennet, A Miss Bennet, A Miss Bennet and A... Miss Bennet."

Who says this?
Hint


Question 7 of 10
7. "I sometimes amuse myself by arranging such delicate little compliments."

Who says this?
Hint


Question 8 of 10
8. "Mr. Wickham is blessed with such happy manners, he is sure of making friends wherever he goes. Whether he is good at retaining them is less certain."

Who says this?
Hint


Question 9 of 10
9. "Are the shades of Pemberley to be thus polluted?"

Who says this?
Hint


Question 10 of 10
10. "For I am quite at my leisure!"

Who says it?
Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 09 2024 : Guest 107: 10/10
May 27 2024 : elmslea: 8/10
May 26 2024 : Guest 58: 8/10

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "From this day henceforth it seems you must be a stranger to one of your parents." Who says this?

Answer: Mr. Bennet

This is said by Mr. Bennet after Elizabeth's mother threatens to never see her again as she has turned down Mr. Collins' proposal of marriage. Mrs. Bennet wants her to marry Mr. Collins, but her father, on the other hand finds Mr. Collins a pompous fool, and thinks Lizzy is right in declining him.
2. "You have bewitched me body and soul." Who says it?

Answer: Mr. Darcy

This is said by Mr. Darcy in one of the final scenes as he and Elizabeth meet early in the morning. He makes a second marriage proposal, not in the way he did before in April, but more gently and passionately.
3. "Dancing. Even if one's partner is barely tolerable." Who says this?

Answer: Elizabeth

This is said by the heroine, Elizabeth, at a ball, after asked by Mr. Darcy, "What would you recommend to encourage affection?" Elizabeth had previously overheard Mr. Darcy referring to her as "barely tolerable".
4. "Yes! A thousand times, yes!" Who says this?

Answer: Jane

After Mr. Bingley proposes to Jane she accepts by saying, "Yes! A thousand times, yes!' Mrs. Bennet, Kitty, Mary and Elizabeth listen at the door. Jane was very relieved as she was under the impression that Mr. Bingley had lost his affection for her, courtesy of his sister Caroline Bingley.
5. "They have been my constant companions these last 20 years!" Who says this?

Answer: Mr. Bennet

This is said by Mr. Bennet in relation to Mrs. Bennet's nerves. Mrs. Bennet is repeatedly grumbling about Mr. Bennet not helping her with her 'poor' nerves. So he answers her this, teasing her.
6. "A Mrs. Bennet, A Miss Bennet, A Miss Bennet and A... Miss Bennet." Who says this?

Answer: Netherfield Butler

This is said after Mrs. Bennet, Mary, Kitty and Lydia come to Netherfield to visit Jane, who is staying there, as she is ill. She caught a cold as Mrs. Bennet only let Jane take her horse to Netherfield after Jane received a letter from Caroline Bingley inviting her for dinner. Caroline was not impressed at the amount of Bennets there now were in the house.
7. "I sometimes amuse myself by arranging such delicate little compliments." Who says this?

Answer: Mr. Collins

Mr. Collins says this after he finishes one of his (many) speeches during dinner about Lady Catherine De Bourgh. Her daughter Anne is sick, and Mr. Collins says to Lady Catherine, "London had been deprived of its brightest ornament." He states this proudly to the Bennets.
8. "Mr. Wickham is blessed with such happy manners, he is sure of making friends wherever he goes. Whether he is good at retaining them is less certain." Who says this?

Answer: Mr. Darcy

Mr. Darcy says this to Elizabeth at a ball whilst they are dancing. Lizzy is still under the impression that Mr. Darcy is awful and proud and Mr. Wickham is a good person. She begins talking about him at a ball, to see Mr. Darcy's reaction.
9. "Are the shades of Pemberley to be thus polluted?" Who says this?

Answer: Lady Catherine De Bourgh

Lady Catherine says this when she visits Lizzy, demanding to know her side of the story about her and Mr. Darcy. She has heard a rumour that Mr. Darcy had proposed to Lizzy. She is shocked as Mr. Darcy is supposed to be marrying Miss Anne De Bourgh, her daughter, informing Elizabeth that their marriage had been planned since their infancy.
10. "For I am quite at my leisure!" Who says it?

Answer: Mr. Bennet

This is the last line in the film, after he has given his consent for Lizzy to marry Mr. Darcy. He is feeling pleased with himself as Jane and now Elizabeth have found suitable husbands. He also says before this line, "If any young men come calling for Mary or Kitty, send them in," and then, "For I am quite at my leisure!"
Source: Author KGW1983

This quiz was reviewed by FunTrivia editor jmorrow before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/20/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us