FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Pride and Prejudice The Movie
Quiz about Pride and Prejudice The Movie

'Pride and Prejudice': The Movie Quiz


This quiz is based on the movie of 'Pride and Prejudice' not the book, however the two are nearly exactly the same. Just identify the speaker.

A multiple-choice quiz by sugarloafin. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies L-P
  8. »
  9. Pride and Prejudice

Author
sugarloafin
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
76,005
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
8346
- -
Question 1 of 10
1. 'I am in no mood to give consequence to young ladies who are slighted by other men.' Hint


Question 2 of 10
2. 'I have as much right to be asked as she does! And more so for I'm two years older!' Hint


Question 3 of 10
3. 'The chimney piece in the drawing room alone cost an excess of eight hundred pounds.' Hint


Question 4 of 10
4. 'He should have sprained his ankle in the first dance!' Hint


Question 5 of 10
5. 'Pardon me, Mamma, but Mr. Collins can have nothing to say that anyone would want to hear.' Hint


Question 6 of 10
6. 'Mamma has been asking for you every five minutes since daybreak!' Hint


Question 7 of 10
7. 'Shelves in the closet. Happy thought indeed.' Hint


Question 8 of 10
8. 'Life holds few distinctions Mrs. Bennet, but I think we may safely boast that here sit two of the silliest girls in the country.' (this is an easy one!) Hint


Question 9 of 10
9. '...But I am determined to be civil. Though no more than civil, for I must say I hate the sight of him.' Hint


Question 10 of 10
10. 'Walk three miles in all that dirt? You won't be fit to be seen!' Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 20 2024 : Guest 24: 4/10
Jun 12 2024 : Mfooshee: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. 'I am in no mood to give consequence to young ladies who are slighted by other men.'

Answer: Mr. Darcy

At the ball where Mr. Darcy first meets Elizabeth.
2. 'I have as much right to be asked as she does! And more so for I'm two years older!'

Answer: Kitty

When Lydia gets invited by Mrs. Foster to go to Brighton with them.
3. 'The chimney piece in the drawing room alone cost an excess of eight hundred pounds.'

Answer: Mr. Collins

Mr. Collins mentions this fact at least three times throughout the course of the movie.
4. 'He should have sprained his ankle in the first dance!'

Answer: Mr. Bennet

When Mr. Bennet is getting annoyed with Mrs. Bennet's prattling about Mr. Bingley's partners.
5. 'Pardon me, Mamma, but Mr. Collins can have nothing to say that anyone would want to hear.'

Answer: Elizabeth

Just before Mr. Collins proposes to Elizabeth.
6. 'Mamma has been asking for you every five minutes since daybreak!'

Answer: Jane

When Elizabeth returns from Derbyshire with her aunt and uncle.
7. 'Shelves in the closet. Happy thought indeed.'

Answer: Elizabeth

When Elizabeth is shown the room that will be hers while she is visiting Charlotte and Mr. Collins.
8. 'Life holds few distinctions Mrs. Bennet, but I think we may safely boast that here sit two of the silliest girls in the country.' (this is an easy one!)

Answer: Mr. Bennet

This is just one of the three or so times Mr. Bennet makes this observation about his daughters.
9. '...But I am determined to be civil. Though no more than civil, for I must say I hate the sight of him.'

Answer: Mrs. Bennet

She is refering to Mr. Darcy when he and Mr. Bingley come to call on the Bennets.
10. 'Walk three miles in all that dirt? You won't be fit to be seen!'

Answer: Mrs. Bennet

When Elizabeth wants to walk to see Jane while she is sick.
Source: Author sugarloafin

This quiz was reviewed by FunTrivia editor spanishliz before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/20/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us