FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Pride and Prejudice
Quiz about Pride and Prejudice

Test yourself! Take this Pride and Prejudice Quiz | Movies


This is a quiz on the new 2005 version of "Pride and Prejudice".

A multiple-choice quiz by booklover123. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies L-P
  8. »
  9. Pride and Prejudice

Author
booklover123
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
225,658
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
5065
Last 3 plays: Guest 82 (9/10), Guest 24 (8/10), elmslea (8/10).
- -
Question 1 of 10
1. Mr. Collins, who is to inherit Longbourn, proposes to Elizabeth, who refuses him, but he then marries _____________, who is a close friend of the Bennet family.

Answer: (Two Words - first and last name or last name only)
Question 2 of 10
2. Lady Catherine De Bourgh is Mr. Darcy's cousin.


Question 3 of 10
3. Mr. and Mrs. Bennet have five children, all of whom are girls.


Question 4 of 10
4. Lizzie goes to visit Charlotte at her new home and is invited to Rosings on her first night there. Elizabeth is asked to do what by Lady Catherine after dinner? Hint


Question 5 of 10
5. Mr. Bingley has come to Netherfield and Mrs. Bennet wants him to marry one of her daughters. He finds himself attracted to Jane, who is completely indifferent to him.


Question 6 of 10
6. What is the name of Mr. Darcy's estate? Hint


Question 7 of 10
7. Which two Bennet sisters do not get married by the end of the film? Hint


Question 8 of 10
8. Mr. Wickham has been connected with the Darcy family since infancy. After Mr. Darcy's father passed on he ran up gambling debts and wanted to elope with Mr. Darcy's sister.


Question 9 of 10
9. Lydia goes to stay with the officers, where? Hint


Question 10 of 10
10. Mr. Darcy is supposed to marry whom? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 08 2024 : Guest 82: 9/10
Jun 20 2024 : Guest 24: 8/10
May 27 2024 : elmslea: 8/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Mr. Collins, who is to inherit Longbourn, proposes to Elizabeth, who refuses him, but he then marries _____________, who is a close friend of the Bennet family.

Answer: Charlotte Lucas

Elizabeth is very upset when she hears that her dear friend is going to marry a man who is so "ridiculous", but Charlotte seeks the protection of marriage and knows that she cannot afford to be romantic.
2. Lady Catherine De Bourgh is Mr. Darcy's cousin.

Answer: False

Lady Catherine De Bourgh is Mr. Darcy's aunt as well as Mr. Collin's patroness. She lives at Rosings, a most beautiful home, and it is her hope that her daughter Anne will marry Mr. Darcy.
3. Mr. and Mrs. Bennet have five children, all of whom are girls.

Answer: True

All five of the Bennet children are daughters and are thus named: Jane, Elizabeth, Mary, Kitty, and Lydia. Jane is the eldest and often regarded as the most beautiful. Elizabeth is second eldest and regarded as second best in beauty. Mary is third eldest and loves to play the piano, while Kitty and Lydia are the youngest and are quite flirtatious young girls.
4. Lizzie goes to visit Charlotte at her new home and is invited to Rosings on her first night there. Elizabeth is asked to do what by Lady Catherine after dinner?

Answer: play the piano

Elizabeth, Charlotte, Mr. Collins, Colonel Fitzwilliam, Mr. Darcy, Lady Catherine De Bourgh and Anne are all in the room at this time. Elizabeth says that she does not have self-modesty, but does indeed play poorly. Lady Catherine does, though, make it known that she herself would have been proficient had she practiced, as would her own daughter, had her health permitted it.
5. Mr. Bingley has come to Netherfield and Mrs. Bennet wants him to marry one of her daughters. He finds himself attracted to Jane, who is completely indifferent to him.

Answer: False

Jane really likes Mr. Bingley, as she and her sister have often spoken about him, but she is quite shy and does not show her feelings well.
6. What is the name of Mr. Darcy's estate?

Answer: Pemberley

Pemberley is a beautiful home where Mr. Darcy and Georgiana Darcy live. The income is ten thousand pounds a year, which was considerable at the time. Lizzie herself visits the home when she is out traveling with her aunt and uncle.
7. Which two Bennet sisters do not get married by the end of the film?

Answer: Kitty and Mary

Mr. Bennet actually says that if any men come for Kitty and Mary that they should let them in, for he is at his leisure. In the end, Jane marries Mr. Bingley, Elizabeth marries Mr. Darcy, and Lydia marries Mr. Wickham.
8. Mr. Wickham has been connected with the Darcy family since infancy. After Mr. Darcy's father passed on he ran up gambling debts and wanted to elope with Mr. Darcy's sister.

Answer: True

Mr. Wickham used the money he was given from Mr. Darcy's father to run up gambling debts. After doing so he comes back, expresses passionate love for Georgiana Darcy, who is to inherit thirty thousand pounds, and wishes to elope with her. When he realizes that he will not receive any of the money, he disappears, breaking her heart.
9. Lydia goes to stay with the officers, where?

Answer: Brighton

Lydia befriends one of the officers' wives when they are staying in Meryton, so when they are to leave for Brighton, she is invited. Kitty is devastated and thinks that she should be invited rather than her sister, being that she is older by two years.
10. Mr. Darcy is supposed to marry whom?

Answer: Anne De Bourgh

Anne De Bourgh and Fitzwilliam Darcy's engagement was planned at their infancy. So, when Lady Catherine hears rumor that Lizzie is engaged to him, she goes perfectly mad.
Source: Author booklover123

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nannanut before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/20/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us