FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Pride and Prejudice Who said it 2
Quiz about Pride and Prejudice Who said it 2

'Pride and Prejudice' Who said it? 2 Quiz


This is the second quiz in a series on Jane Austen's 'Pride and Prejudice', 'Who said it?' (movie version). Hope you enjoy!

A multiple-choice quiz by KGW1983. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies L-P
  8. »
  9. Pride and Prejudice

Author
KGW1983
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
403,551
Updated
Jul 07 22
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
189
- -
Question 1 of 10
1. 'Miss Elizabeth, let us take a turn about the room.'

Who said it?
Hint


Question 2 of 10
2. 'Don't you dare judge me Lizzy, Don't you dare judge me!'

Who said it?
Hint


Question 3 of 10
3. 'Oh Mr Bennet, how can you tease me so?'

Who said it?
Hint


Question 4 of 10
4. 'Jane, I have been so blind...'

Who said it?
Hint


Question 5 of 10
5. 'I wish never to be parted from you from this day onward.'

Who says it?
Hint


Question 6 of 10
6. '...you were the last man in the world I could ever be prevailed upon to marry!'

Who says this?
Hint


Question 7 of 10
7. 'My good opinion, once lost, is lost forever.'

Who says it?
Hint


Question 8 of 10
8. 'We are all fools in love...'

Who said this?
Hint


Question 9 of 10
9. 'My affections and my wishes have not changed.'

Who says this?
Hint


Question 10 of 10
10. 'I'm already a burden to my parents, and I'm frightened.'

Who says this?
Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 05 2024 : Guest 81: 9/10
Jun 12 2024 : Mfooshee: 8/10

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. 'Miss Elizabeth, let us take a turn about the room.' Who said it?

Answer: Caroline Bingley

Caroline asks Elizabeth this during Elizabeth's stay at Netherfield. Elizabeth has just gotten into a conversation with Mr. Darcy and Caroline is not happy, so she asks her this in an attempt to distract them.
2. 'Don't you dare judge me Lizzy, Don't you dare judge me!' Who said it?

Answer: Charlotte Lucas

This is said when Charlotte tells Elizabeth that she is to marry Mr. Collins.
Mr. Collins has been recently refused by Lizzy and Charlotte was the only one who gave him comfort after the refusal.
3. 'Oh Mr Bennet, how can you tease me so?' Who said it?

Answer: Mrs Bennet

Mrs Bennet says this after being teased by Mr Bennet about her obsession with Mr Bingley coming to Netherfield. Mr Bennet pretended not to care about Mr Bingley, while in fact, he had already called on him!
4. 'Jane, I have been so blind...' Who said it?

Answer: Elizabeth Bennet

This is said by Lizzy as she is about to tell Jane all that Mr Darcy has done for their family, but she is interrupted by Mr Darcy and Mr Bingley. Mr Bingley has come to propose to Jane.
5. 'I wish never to be parted from you from this day onward.' Who says it?

Answer: Mr Darcy

Mr Darcy says this during the second proposal to Elizabeth. He also says 'You must know, I did it all for you', when Elizabeth mentions what he did for Lydia. For all we know, Mr Darcy has got his wish, for he and Elizabeth were happily married!
6. '...you were the last man in the world I could ever be prevailed upon to marry!' Who says this?

Answer: Elizabeth Bennet

When offered Mr Darcy's hand in marriage the first time, Elizabeth goes on a rant about him separating Mr Bingley and Jane, and about how he supposedly treated Wickham. She ends with this rather harsh statement.
7. 'My good opinion, once lost, is lost forever.' Who says it?

Answer: Mr Darcy

After Caroline Bingley jokingly asks Elizabeth 'What shall we do to punish him?' (regarding Mr Darcy) Elizabeth asks him about his faults, to which he replies this, amongst other things. I think he upholds this statement rather well throughout the story.
8. 'We are all fools in love...' Who said this?

Answer: Charlotte Lucas

During a Netherfield Ball, Charlotte Lucas and Elizabeth discuss Jane and Mr Bingley's relationship. Charlotte Lucas comments, 'We are all fools in love.'
9. 'My affections and my wishes have not changed.' Who says this?

Answer: Mr Darcy

During his second (and final) proposal to Lizzy, Mr Darcy says 'If your feelings are what they are last April, tell me so at once.' Elizabeth replies, 'My feelings are... I am ashamed to remember what I said then.'
10. 'I'm already a burden to my parents, and I'm frightened.' Who says this?

Answer: Charlotte Lucas

While talking to Lizzy about her engagement to Mr Collins, Charlotte gives her reasons to combat Elizabeth's objections. She talks about this, and also the fact that she has a good a chance of happiness with Mr Collins as with anyone.
Source: Author KGW1983

This quiz was reviewed by FunTrivia editor skunkee before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/20/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us