FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Pride and Prejudice
Quiz about Pride and Prejudice

Pride and Prejudice Trivia Quiz


This quiz is based on the 2005 adaptation of Jane Austen's classic novel, starring Keira Knightley and Matthew Macfadyen.

A multiple-choice quiz by rosc. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies L-P
  8. »
  9. Pride and Prejudice

Author
rosc
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
217,460
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
6362
Last 3 plays: Guest 82 (10/10), Guest 81 (7/10), Guest 24 (8/10).
- -
Question 1 of 10
1. The film opens with which character walking across muddy fields? Hint


Question 2 of 10
2. What happens when Mr Bingley and his party arrive at Sir William Lucas's ball? Hint


Question 3 of 10
3. How does Jane travel to Netherfield? Hint


Question 4 of 10
4. How many truly accomplished women does Darcy claim to know? Hint


Question 5 of 10
5. When Lizzy visits Charlotte and Mr Collins, they are invited to dine at Rosings Park. How many people are at the table that night? Hint


Question 6 of 10
6. How does Lizzy receive Darcy's letter of explanation? Hint


Question 7 of 10
7. Which Derbyshire stately home portrayed Pemberley in the film? Hint


Question 8 of 10
8. Lizzy's youngest sister, Lydia, is played by a young American actress. Which one? Hint


Question 9 of 10
9. Two great British actresses played Lady Catherine de Bourgh and Mrs Bennet. Who were these legends? Hint


Question 10 of 10
10. 'If any young gentlemen should come for Mary or Kitty, send them in. I am quite at leisure.' Who says this, the last line in the British version of the film? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 08 2024 : Guest 82: 10/10
Jul 05 2024 : Guest 81: 7/10
Jun 20 2024 : Guest 24: 8/10
Jun 13 2024 : Guest 204: 7/10
Jun 03 2024 : Guest 174: 8/10
May 28 2024 : Guest 77: 0/10
May 28 2024 : Guest 109: 0/10
May 27 2024 : elmslea: 7/10
May 25 2024 : Guest 134: 8/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. The film opens with which character walking across muddy fields?

Answer: Elizabeth Bennet

Elizabeth arrives home to hear the news of Mr Bingley's arrival at Netherfield House. Longbourn is portrayed as a chaotic household, always full of too many giggling girls, with only Mr Bennet's study a refuge from the silliness.
2. What happens when Mr Bingley and his party arrive at Sir William Lucas's ball?

Answer: Everyone goes silent and turns to look.

Mr Darcy is suitably forbidding when he first appears and Mr Bingley is all smiles. Sir William Lucas introduces Mrs Bennet and three of her daughters to Mr Bingley and his friend. Mr Bingley dances with Jane but Mr Darcy does not dance at all - he has not the talent of conversing with strangers! In the film, only one of Mr Bingley's sisters is with him - Mr and Mrs Hurst do not appear at all.
3. How does Jane travel to Netherfield?

Answer: On horseback

Mrs Bennet refuses to let her have the carriage, in the hope that it will rain later and Jane be forced to stay the night. She is more than satisfied when Jane catches a cold and Lizzy takes it upon herself to walk to Netherfield to nurse her sister.
4. How many truly accomplished women does Darcy claim to know?

Answer: Half a dozen

When he tells Elizabeth the qualities he considers necessary for a woman to be described as accomplished, she wonders at him knowing any at all. And then she giggles. Keira Knightley giggles a lot in this film. I'm not sure Jane Austen envisaged her that way!
5. When Lizzy visits Charlotte and Mr Collins, they are invited to dine at Rosings Park. How many people are at the table that night?

Answer: 7

Mr and Mrs Collins, Lizzy, Lady Catherine and Anne de Bourgh, Mr Darcy and Colonel Fitzwilliam. In the book, they are accompanied by Charlotte's younger sister, Maria. Lady Catherine organises the seating arrangements to prevent Mr and Mrs Collins sitting by each other, and so allows Darcy to sit beside Lizzy.
6. How does Lizzy receive Darcy's letter of explanation?

Answer: He gives it to her at the Parsonage.

Lizzy seems to be unaware of Mr Darcy when he comes into the room, because her head is so full of all the things he's said to her earlier. The letter is crucial in helping her to overcome her prejudices and see him in a new light.
7. Which Derbyshire stately home portrayed Pemberley in the film?

Answer: Chatsworth

Chatsworth House is in Derbyshire and is the home of the Duke and Duchess of Devonshire. It is a truly stunning house with beautiful grounds. One of the most interesting features is a beautifully painted trompe l'oeil violin, apparently hanging on the back of a door which deceives everyone the first time they see it.
8. Lizzy's youngest sister, Lydia, is played by a young American actress. Which one?

Answer: Jena Malone

Lydia is only fifteen years old - Jena was 20 when she played the role. However, the film did capture a lot of the silliness of teenage girls much better than previous adaptations. Though it's still hard to see what Wickham ever saw in her.
9. Two great British actresses played Lady Catherine de Bourgh and Mrs Bennet. Who were these legends?

Answer: Judi Dench and Brenda Blethyn

Brenda Blethyn gives a more sympathetic portrayal of the irritating Mrs Bennet than some. We don't see a lot of Judi Dench since Lady Catherine's role is somewhat diminished in the film, although she does appear in one of the most bizarre scenes when she visits Elizabeth, apparently in the middle of the night.

She still comments on the garden, even though she actually sees Lizzy in the parlour. Anyone know why?
10. 'If any young gentlemen should come for Mary or Kitty, send them in. I am quite at leisure.' Who says this, the last line in the British version of the film?

Answer: Mr Bennet

Poor Mr Bennet, left with his two dullest daughters and his irritating wife. Still, things could be worse. One of them could have married Mr Collins.
Source: Author rosc

This quiz was reviewed by FunTrivia editor skunkee before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/20/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us