FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The First Two SpiderMan Movies
Quiz about The First Two SpiderMan Movies

The First Two "Spider-Man" Movies Quiz


Here is a quiz about the first two "Spider-Man" movies.

A multiple-choice quiz by mrglass. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies Q-T
  8. »
  9. Spider-Man

Author
mrglass
Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
251,294
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
9104
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: Guest 172 (9/10), Johnmcmanners (10/10), Guest 76 (6/10).
- -
Question 1 of 10
1. In the caged fighting match in the movie "Spider-Man", who was the man Peter Parker fought? Hint


Question 2 of 10
2. Norman Osborn was a character in the movie "Spider-Man". What company did he own? Hint


Question 3 of 10
3. Tobey Maguire played the role of Peter Parker/Spider-Man in both of these movies.


Question 4 of 10
4. What was the Green Goblin's secret identity in the first "Spider-Man" movie? Hint


Question 5 of 10
5. "Who first published the name Doctor Octopus in the Movie 'Spider-Man 2'? Hint


Question 6 of 10
6. In "Spider-Man2", what did Doc Oc need from Harry to manufacture his device that made a sun-like object? Hint


Question 7 of 10
7. In the first "Spider-Man", which level of school was Peter Parker in when he got bitten by the genetically altered spider? Hint


Question 8 of 10
8. How did Octavius lose his wife in the movie "Spider-Man 2"? Hint


Question 9 of 10
9. Did Peter's friends finish college in the two "Spider-Man" movies?


Question 10 of 10
10. What did Spider-Man lose in "Spider-Man 2"? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 23 2024 : Guest 172: 9/10
Jun 21 2024 : Johnmcmanners: 10/10
Jun 20 2024 : Guest 76: 6/10
Jun 11 2024 : Guest 82: 7/10
Jun 10 2024 : Guest 82: 10/10
Jun 05 2024 : Guest 87: 7/10
Jun 01 2024 : Guest 68: 9/10
May 27 2024 : Guest 45: 6/10
May 26 2024 : Guest 166: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In the caged fighting match in the movie "Spider-Man", who was the man Peter Parker fought?

Answer: Bonesaw

The match was for whoever could stay in the ring for three minutes. Parker won but he only received 100 dollars of prize money because he beat the guy before three minutes was up.
2. Norman Osborn was a character in the movie "Spider-Man". What company did he own?

Answer: Oscorp

Harry Osborn was the son of Norman Osborn who owned a large company called Oscorp. This company developed technology.
3. Tobey Maguire played the role of Peter Parker/Spider-Man in both of these movies.

Answer: True

Maguire had played in many movies before and he fitted well in this role of Spider-Man/Peter Parker. He portrayed the romantic, emotional, and physical hardships of Peter and Spider-Man well as he fought for Mary Jane's love and against the villains. He played in "The Wizard", "The Ice Storm"and "Wonder Boys" before he played in "Spider-Man".
4. What was the Green Goblin's secret identity in the first "Spider-Man" movie?

Answer: Norman Osborn

The Green Goblin was the main villain in "Spider-Man" and had the secret identity of Norman Osborn. Peter was Spider-Man. Harry was Norman's son. The Goblin got his power from a chemical formula in Oscorp. This formula enhanced his strength, but also made him evil.
5. "Who first published the name Doctor Octopus in the Movie 'Spider-Man 2'?

Answer: J. Jonah Jameson

Jameson was trying to get a name for the new villain Doctor Octavius. His assistant came up with it once, then Jameson took the glory and published it in the paper. Apparently Doc Oc accepted the name in the movie, and so did Spider-Man.
6. In "Spider-Man2", what did Doc Oc need from Harry to manufacture his device that made a sun-like object?

Answer: Tritium

This device had a strong gravitational pull. Harry exchanged the Tritium for Spider-Man. Spider-Man fought Doc Oc in an epic train battle and Doc Oc broke the train rail. Spider-Man stopped the train but he was so exhausted from that, he couldn't defeat Doc Oc. Doc Oc brought him to Harry in exchange for the tritium. Harry hoped to kill Spider-Man, but when he found that Spidey was his best friend, he was too shocked to kill him.
7. In the first "Spider-Man", which level of school was Peter Parker in when he got bitten by the genetically altered spider?

Answer: High school

Peter first used his powers to fight Bonesaw for money. After his uncle died, however, he learned that with great power came great responsibility. Peter then became Spider-Man. Soon after Peter was bitten, he went to college.
8. How did Octavius lose his wife in the movie "Spider-Man 2"?

Answer: She was killed by glass shards from his sun experiment.

The gravitational force of Octavius' initial tritium demonstration pulled some fast flying glass shards at her. Octavius' metal arms were fused to him and the control chip was destroyed, creating Doc Oc.
9. Did Peter's friends finish college in the two "Spider-Man" movies?

Answer: No

Mary Jane went straight into an acting career. Harry had to work as CEO of Oscorp after his father died.
10. What did Spider-Man lose in "Spider-Man 2"?

Answer: All of these

When Peter was losing Mary Jane's love, he began to lose his web slinging ability followed by the other abilities, until he lost them all. When Mary Jane was captured by Doc Oc, he regained his powers.
Source: Author mrglass

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nannanut before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Spider-Man: No Way Home Average
2. Spider-Man: Far From Home Average
3. Spider-Man: Homecoming Average
4. Spider-Man: Homecoming Average

6/24/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us