FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The Green Mile
Quiz about The Green Mile

The Green Mile Quiz Challenge - How Much Do You Know? | Movies


This quiz contains questions about the plot and characters of 'The Green Mile'.

A multiple-choice quiz by DillPickle. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies D-G
  8. »
  9. The Green Mile

Author
DillPickle
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
70,585
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Average
Avg Score
9 / 15
Plays
6111
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: Guest 174 (6/15), Guest 174 (11/15), Guest 174 (7/15).
- -
Question 1 of 15
1. At the beginning of the film, the elderly Paul Edgecomb was dreaming about the murdered girls. Whose voice did he hear whispering in his dream? Hint


Question 2 of 15
2. What was Brutal's real first name?

Answer: (One Word)
Question 3 of 15
3. Who was executed first, during the movie? Hint


Question 4 of 15
4. What special treat did Paul Edgecomb's wife make for John Coffey for 'helping' with Paul's urinary infection? Hint


Question 5 of 15
5. What fictional place did Brutal make up for Del?

Answer: (One Word)
Question 6 of 15
6. Were there ever more than 2 prisoners at a time on the Mile?


Question 7 of 15
7. What was Harry's last name? Hint


Question 8 of 15
8. What was the part-time guard's name? Hint


Question 9 of 15
9. What did the elderly Paul Edgecomb feed Mr. Jingles every day? Hint


Question 10 of 15
10. While Harry, Dean, and Brutal were having dinner with the Edgecombs, what did Dean ask Brutal to pass to him? Hint


Question 11 of 15
11. What did Bill Wharton say when the guards were opening cold drinks and discussing whether or not to share with him? Hint


Question 12 of 15
12. What was the first thing John Coffey noticed when he stepped outside the prison door? Hint


Question 13 of 15
13. What did Melinda give to John after he helped her? Hint


Question 14 of 15
14. What did John always say when asked about his last name? Hint


Question 15 of 15
15. Which character combed his hair obsessively? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 14 2024 : Guest 174: 6/15
Jun 14 2024 : Guest 174: 11/15
Jun 13 2024 : Guest 174: 7/15
Jun 10 2024 : Guest 129: 11/15
Jun 10 2024 : Guest 81: 13/15
Jun 06 2024 : Guest 95: 14/15
Jun 06 2024 : Guest 86: 13/15
Jun 05 2024 : Guest 71: 9/15
May 30 2024 : Guest 75: 12/15

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. At the beginning of the film, the elderly Paul Edgecomb was dreaming about the murdered girls. Whose voice did he hear whispering in his dream?

Answer: Wild Bill

He heard Wild Bill Wharton whispering to the Detterick girls, telling each of them to be quiet or he would hurt the other one.
2. What was Brutal's real first name?

Answer: Brutus

Brutal's real name was Brutus Howell.
3. Who was executed first, during the movie?

Answer: Arlen Bitterbuck

Arlen Bitterbuck, an Indian chief, was executed first.
4. What special treat did Paul Edgecomb's wife make for John Coffey for 'helping' with Paul's urinary infection?

Answer: Cornbread

Mrs. Edgecomb was very pleased with the results of John's 'help' and she made him some cornbread.
5. What fictional place did Brutal make up for Del?

Answer: Mouseville

In order to soothe Del's concerns about what would happen to Mr. Jingles after the execution, Brutal told him about Mouseville. He said Mr. Jingles would be a circus mouse.
6. Were there ever more than 2 prisoners at a time on the Mile?

Answer: yes

Arlen Bitterbuck and Delacroix were already on the block when John Coffey was bought in. Bitterbuck's date of excution wasn't set until Coffey was already there.
7. What was Harry's last name?

Answer: Terwilliger

The names of the guards were: Harry Terwilliger, Dean Stanton, Paul Edgecomb, Percy Wetmore, and Brutus Howell.
8. What was the part-time guard's name?

Answer: Billy

Billy's name was mentioned shortly after Percy went on a rampage to kill the mouse. Harry Terwilliger told Percy that he almost scared him and Billy to death.
9. What did the elderly Paul Edgecomb feed Mr. Jingles every day?

Answer: Toast

Each morning as he went through the cafeteria line at the nursing home, Paul asked for cold, dry toast. He then walked to the storage shed where Mr. Jingles lived in the cigar box.
10. While Harry, Dean, and Brutal were having dinner with the Edgecombs, what did Dean ask Brutal to pass to him?

Answer: Mashed potatoes

Brutal teasingly and reluctantly passed the mashed potatoes to Dean.
11. What did Bill Wharton say when the guards were opening cold drinks and discussing whether or not to share with him?

Answer: 'Don't be stingy hogs.'

Little did Wharton know, but the drink was drugged.
12. What was the first thing John Coffey noticed when he stepped outside the prison door?

Answer: Cassiopeia

John called Cassiopeia 'Cassie: the lady in the rocking chair.'
13. What did Melinda give to John after he helped her?

Answer: A St. Christopher's medallion

She gave him a St. Christopher's medallion, to protect him.
14. What did John always say when asked about his last name?

Answer: Like the drink but not spelled the same

'Coffey, like the drink but not spelled the same.' This was mentioned several times during the film.
15. Which character combed his hair obsessively?

Answer: Percy

Percy was very preoccupied with his appearance.
Source: Author DillPickle

This quiz was reviewed by FunTrivia editor linkan before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/15/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us